Kuopio lasten kanssa – tekemistä läpi vuoden lapsille

Savon tunnetuimpia kaupunkeja on tietenkin Kuopio, jonne kannattaa lähteä vierailulle vähän kauempaakin. Mikä parasta, on Kuopio lasten kanssa myös erinomainen lomakohde.

Sopivaa tekemistä lapsille löytyy taatusti, ja kaupungin palvelut tarjoavat runsaasti vaihtoehtoja viihdyttävään lomaan.

Artikkeli jatkuu...

Mitä kaikkea Kuopio lasten kanssa pitää sisällään?

Mitä tehdä Kuopiossa lasten kanssa? Vastaus on, että vaikka mitä!

Kaupungissa riittää perinteisiä nähtävyyksiä, jotka ovat taatusti myös perheen pienimpien makuun sekä erilaisia aktiviteetteja.

Kuopion parhaat nähtävyydet lapsille

Puijon torni, Kuopio

Kuopio vie lasten kanssa mielenkiintoisiin nähtävyyksiin. Kuopion nähtävyyksien joukossa on niin museoita, että luontokohteita, jotka viihdyttävät pieniä ja varmasti myös vähän vanhempia seikkailijoita.

Ehdottomasti parhaimpien nähtävyyksien joukkoon kuuluvat muun muassa:

  • Kuopion museot, joista lapsiperheiden suosikkeja ovat esimerkiksi Kuopion Palomuseo, Kuopion museo, Kuopion Automuseo sekä Kuopion luonnontieteellinen museo
  • Puijon torni ja huipulta avautuvat näkymät
  • Kuopion kauppahalli sekä ja herkulliset kaupat sekä kahvilat

Nähtävyydet Kuopion keskustassa lapsille voivat viedä lisäksi lelukauppa Partaseen. Tämä suosittu lelukauppa on todellinen paikallinen nähtävyys ja viihdyttää taatusti perheen pienimpiä matkailijoita.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

 

Mielenkiintoista tekemistä lapsille Kuopiossa

tekemistä lapsille Kuopiossa

Nähtävyyksien ihastelun lisäksi Kuopiossa on ohjelmaa lapsille yllin kyllin. Mikäli perheeseen kuuluu pienempiä leikkijöitä, voi suunnaksi ottaa esimerkiksi HopLopiin tai hieman kaupungin ulkopuolelta löytyvän SuperCornerin.

Molemmat ovat sisäliikunta- ja leikkipaikkoja, joissa pääsee vipeltämään kovaan tahtiin. Hyvällä säällä voi puolestaan suunnata leikkimään esimerkiksi Hapelähteen puistoon.

Kesällä Kuopion keskusta näyttäytyy lapsille parhaiten katujuna Kukko Pekan kyydissä. Katujuna kulkee kesäisin päivittäin ja yhdellä lipulla saa junan kyytiin hypätä päivän aikana milloin tahansa. Juna kulkee keskustan alueella ja sen kyydissä pääsee esimerkiksi Kuopion satamaan tai Väinölänniemeen.

Mukavaa tekemistä nuorille Kuopiossa voi olla puolestaan esimerkiksi pelailu. Keskustasta löytyy Burger5-ravintola, jossa onnistuu ruokailun lisäksi muun muassa virtuaalipelien pelaaminen.

Kuopion ulkoilualueet sopivat kaikenikäisille erilaiseen harrastamiseen. Niin Puijo, että Väinölänniemi ovat erinomaisia paikkoja temmeltää varsinkin kauniilla säällä.

Kuopion tapahtumat lapsille

Kuopion tapahtumat lapsille

Lasten tapahtumat Kuopiossa ovat tietysti myös erinomainen tapa viettää lomaa tässä viihtyisässä kaupungissa. Kuopiossa järjestetään monia mielenkiintoisia tapahtumia läpi vuoden.

Parhaat Kuopion tapahtumat nuorille ja lapsille ovat esimerkiksi:

  • Talvella, yleensä tammikuussa vietettävät Lasten Pakkaspäivät
  • Hiihtoloman aikaan järjestettävä Hyperhiihtoloma, jolloin erilaisia tapahtumia järjestetään ympäri kaupunkia
  • Kiva Kesä 
  • Kuopio Tanssii ja Soi-festivaalit kesäisin

Erilaista lapsille soveltuvaa tekemistä erilaisten esitysten, näytösten ja tilaisuuksien muodossa riittää muulloinkin. Ajankohtaiset tapahtumat lapsille Kuopiosta löydät kaupungin nettisivuilta ja tapahtumakalenterista.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Parhaat majoituspaikat lapsiperheille Kuopiossa

Kuopion majoitus lapsille

(Kuva: Scandic Kuopio)

Kuopion loma lasten kanssa on taatusti laadukas myös majoituksen suhteen, sillä kaupungista löytyy varsin kiitettävästi eri majoitusvaihtoehtoja.

Lasten kanssa voi suunnata yöpymään muun muassa näihin hyviin perhehotelleihin:

  • Scandic Kuopio
  • Original Sokos Hotel Puijonsarvi
  • Hostel Hermanni

Lisäksi ei pidä unohtaa hieman Kuopion keskustan ulkopuolelta löytyvää Rauhalahtea tai Tahkon lomakeskusta. Molemmat hotellit ovat erinomainen valinta lasten kanssa matkustettaessa, sillä hyvien majoituspalveluiden lisäksi pääset nauttimaan muustakin ohjelmasta ja tekemisestä.

Tahkolla pääsee tietenkin laskettelemaan, kun taas Rauhalahti on erinomainen kylpyläkohde.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Milloin matkustaa Kuopioon lasten kanssa?

Mikä on sitten paras aika matkustaa Kuopioon lasten kanssa? Kuopio on hyvä lomakohde läpi vuoden ja juuri lähialueen lomakeskukset takaavat, että tekemistä riittää. Kuopioon voi siis huoletta suunnitella matkaa lasten kanssa niin talvi- että kesälomalla.

Kesällä erilaisia tapahtumia on hieman enemmän, joten tekemistä lapsille Kuopiossa on runsaasti. Talvella kuitenkin liikkumismahdollisuudet sekä Kuopion erinomaiset museot takaavat ettei ohjelma lopu kesken muutaman päivän lomalla.

Kun siis kaipaat monipuolista lomakohdetta, on Kuopio lasten kanssa yksi parhaimpia kaupunkilomakohteita!

Katso mitä muuta Kuopion matkailu tarjoaa lomaasi.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll