Kuopion matkailu – viihtyisää menoa ja kalakukkoja

Kuopiossa matkailu vie sinut keskellä savolaista sielunmaisemaa. Tämä ihastuttava kaupunki on täynnä mahdollisuuksia kauniiden Kuopion nähtävyyksien tutkimisesta aina upeisiin makuelämyksiin.

Kuopio sopii erityisesti kesälomakohteeksi, mutta tekemistä ja nähtävää kaupungissa riittää kyllä läpi vuoden!

Artikkeli jatkuu...

Kuopion nähtävyyksiä

Nähtävyyksiä Kuopiossa on juuri sopivasti antamaan lomalle ohjelmaa, mutta kuitenkin niin ettei ympäri kaupunkia tarvitse juosta pää kolmantena jalkana. Nähtävyyksien katselun lisäksi aikaa jää muuhunkin tekemiseen ja oleskeluun. Mikä parasta, Kuopion parhaat nähtävyydet ovat keskustassa. Sinun ei siis tarvitse kävellä ja ajella paikasta toiseen, vaan voit kiertää nähtävyydet yhdellä kertaa vaikkapa yhdessä päivässä.

Niiden parhaimpien Kuopion nähtävyyksien joukkoon kuuluvat ehdottomasti:

 • Kuopion luonnontieteellinen museo
 • VB-valokuvakeskus
 • Kuopion kirkko
 • Kuopion taidemuseo
 • Puijon torni
 • Kuopion kauppahalli

Kuopion matkailu tarjoaakin siis varsin monipuolisesti nähtävää. Pääset ihastelemaan maisemia Puijon tornissa tai tutustumaan suomalaiseen ja savolaiseen taiteeseen Kuopion taidemuseossa. Katso sivuiltamme myös muut Kuopion museot.

Lomaa Kuopiossa ei voi tietenkään viettää tutustumatta paikalliseen herkkuun, eli kalakukkoon. Kalakukkoja voi nauttia muun muassa juuri Kuopion kauppahallissa, joten ei muuta kuin ostoksille!

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Mielenkiintoista tekemistä Kuopiossa

Kuopion tori

Nähtävyyksien katselun lisäksi Kuopiossa riittää muutakin tekemistä. Keskustassa on mahdollista muun muassa:

 • Suunnata ostoksille torille, Kauppahalliin tai ympäröiviin ostoskeskuksiin.
 • Vierailla Scalan elokuvateatterissa tai nauttia Kuopion kaupunginteatterin esityksistä.
 • Viihdyttää itseään kaupungin pakohuoneissa.
 • Lähteä keikalla alueen ravintoloihin ja baareihin, kuten esimerkiksi aivan uuteen Sawohouse Undergroundiin.
 • Herkutella Kuopion laadukkaissa ravintoloissa, joista esimerkiksi Musta Lammas on saanut kehuja ympäri maan.

Kuopiossa järjestetään vuosittain myös tunnetut Kuopion viinijuhlat. Niiden aikana tapahtumia on ympäri kaupungin, joten tekemistä riittää. Itse festivaalit järjestetään yleensä Kuopion satamassa.

Lisäksi Kuopion keskustan lähistöllä ja hieman kaupungin ulkopuolellakin riittää tekemistä. Vauhdikasta menoa voi lähteä etsimään Kuopion kiipeilykeskuksesta tai viettää rauhallinen päivä jollakin mukavalla risteilyllä. Risteilyjä järjestetään kesäisin varsin runsaasti Kuopion matkustajasatamassa.

Jos olet penkkiurheilun ystävä, niin Kuopion matkailu tarjoaa monenlaista urheilua seurattavaksi läpi vuoden. Jalkapalloa pelataan KuPS:n toimesta ja jääkiekkoa voi seurata puolestaan KalPan kotiotteluissa.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Kuopion majoitusvaihtoehdot

Kuopioon matkatessa voi olla varma, että yöt voi viettää laadukkaassa majoituksessa. Kuopiosta löytyy niin hotelleja kuin mökkejäkin joka lähtöön, eivätkä huoneiden hinnat päätä huimaa. Kuopion kokemuksia lukiessa on suosittujen hotellien joukossa muun muassa Scandic Atlas sekä Original Sokos Hotel Puijonsarvi. Molemmat ovat hyvä valinta olitpa liikkeellä yksin, kaverin kanssa tai koko perheen voimin. Huonevalikoimaan kuuluu eritason huoneita ja lisäksi hotelleista löytyy laadukkaat ravintolapalvelut.

Kuopion matkailu – lähialueen parhaat tärpit

Kuopiossa vierailun voi yhdistää myös aktiivilomaan Tahkolla. Tahkon rinteillä pääsee talvisin laskettelemaan ja hiihtämään, kun taas kesäisin alueella voi pelata golfia, kalastaa tai harrastaa esimerkiksi maastopyöräilyä. Tahko onkin todella monipuolinen lomakeskus ja sinne on Kuopion keskustasta vain noin 60 kilometrin matka. Tahkolta löytyy lisäksi laadukkaat ja monipuoliset hotelli- ja huoneistomajoitukset.

Toinen hyvä lähialueen lomakeskus on myös Rauhalahti. Kuopiosta on Rauhalahteen vieläkin Tahkoa lyhyempi matka, joten kylpylää voi harkita jopa Kuopion loman majapaikaksi. Kylpylähotelli Rauhalahti viihdyttää koko perhettä ja esimerkiksi kylpyläosastolta löytyy hyvät lasten altaat pulikointiin.

Lisäksi alueella on runsaasti harrastusmahdollisuuksia esimerkiksi ratsastukseen ja keilailuun. Rauhalahteen pääsee myös savusaunaan, jossa voi saunoa esim. juhannuksena Kuopiossa.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Lomalle iloiseen Kuopioon

Kuopion matkailu on suosituinta yleensä kesäkuukausina. Kaupunki on kesällä parhaimmillaan, sillä kyseessä on tietysti Kallaveden äärellä oleva kaupunki. Vesistöt tekevät Suomen kesistä aina hieman erityisemmän. Mutta yllä mainituissa aktiviteeteissa ja kohteissa riittää kyllä tekemistä läpi vuoden.

Suuntaa siis Kuopioon kun haluat viettää monipuolisen ja viihdyttävän loman! Kuopiossa riittää tapahtumia joka makuun.

Kuopion matkailuneuvonta

Jos sinulla on jotain kysyttävää tai haluat lisää tietoa jostain, niin voit soittaa Kuopion matkailuneuvontaan numeroon: 017 182 584

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll