Holiday ClubHoliday Club

Kuopio

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Savolaisuuden ytimeen pääsee loistavasti kiinni Kuopiossa. Tämä kiehtova kaupunki kutsuu luokseen niin kesäisin, että talvisin, sillä Kuopiossa riittää vauhdikasta tekemistä läpi vuoden.

Pohjois-Savossa sijaitseva Kuopio on pinta-alaltaan Suomen viidenneksi suurin kaupunkikeskittymä. Kuopio sijaitsee Kallaveden rannalla ja kyseessä on Itä-Suomen suurin kaupunki. Yliopistokaupunkina Kuopiolla on aina ollut tärkeä rooli lähialueen historiassa ja elinkeinotoiminnassa. Kuopio on pitkään pysytellyt kärkisijoilla Suomen maidon- ja naudanlihataloudentuottajana. Kaupungin historia juontaa aina 1550-luvulla asti, jolloin Mikael Agricolan vaikuttamana alueelle perustettiin kirkko. Kaupunginoikeudet pitäjä sai vuonna 1653, joten historian havinaa pääsee kokemaan kaupungin kaduilla.

Artikkeli jatkuu...

Kuopio on tunnettu tietenkin kalakukoista sekä Puijon tornista. Kalakukkoa tuleekin ehdottomasti kokeilla Kuopion torilla. Torin ympäristöstä löytyy kaupungin suurimmat kauppakeskukset sekä monet Kuopion ravintolat ja baarit. Toinen vilkas alue löytyykin sitten Kuopion matkustajasatamasta, jossa järjestetään kesäisin muun muassa Kuopion viinijuhlat. Viinijuhlien lisäksi moni tietää Kuopion juurikin Puijon tornista. Tornista avautuvatkin komeat nähtävyydet lähialueelle, joten huipulla kannattaa käväistä lomallaan.

Artikkeli jatkuu alla
Naantali SpaNaantali Spa
Artikkeli jatkuu...

Kuopiossa riittää katseltavaa sekä vauhdikasta tekemistä

Kuopion parhaisiin nähtävyyksiin kuuluvat sataman ja Puijon tornin lisäksi Kuopion museot. Kuopion museo sekä Kuopion taidemuseo ovat todella mielenkiintoisia ja niiden lisäksi kannattaa tutustua myös vanhaan Pyhän Nikolaoksen katedraaliin. Kulttuuria voi kokea myös Kuopion kaupunginteatterissa tai Kuopion musiikkikeskuksessa. Myös urheilunystäville on runsaasti vaihtoehtoja aina jääkiekosta jalkapalloon.

Erilaisten kuntayhdistymisten johdosta Kuopioon kuuluu nykyään myös Tahkon laskettelu- ja lomakeskus. Kun siis kaipaat vauhdikasta tekemistä, kannattaa Kuopiossa suunnata Tahkolle. Rentouttavampaa tunnelmaa tarjoaa puolestaan kaupungin Rauhanlahden kylpylä, joka sopii hyvin esimerkiksi lapsiperheille majapaikaksi. Katso mitä muuta Kuopio lasten kanssa tarjoaa lomaasi.

Kuopiosta löytyy varsin monipuolisesti hotelleja, joten sopiva majoitus löytyy kyllä, olitpa liikkeellä yksin tai perheen kanssa.

Kun kaipaat tapahtumia, nähtävyyksiä ja savolaista tunnelmaa, ota suunnaksi Kuopio! Katso mitä kaikkea Kuopion tapahtumat tarjoavat. Tutustu myös mitä Kuopion joulu tarjoaa.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll