Kastelholman linna – historian havinaa Ahvenanmaalla

Kastelholman linna Ahvenanmaalla on saaren ainoa keskiaikainen linna, jonka värikäs historia tekee siitä yhden Ahvenanmaan parhaista nähtävyyksistä.

1380-luvulla perustettu linna on nykyään suosittu käyntikohde, josta löytyy runsaasti mielenkiintoista nähtävää sekä kattavat palvelut varmistamaan onnistuneen vierailun.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Kastelholman linnan nähtävyydet

Ahvenanmaan Kastelholman linna on mielenkiintoinen käyntikohde. Linna oli pitkään tyypillinen keskiaikainen linna torneineen ja kehämuureineen.

Nykyään linnasta on jäljellä rauniot, jotka koostuvat korkeasta, kehämuurin ympäröimästä päärakennuksesta sekä eteisrakennuksesta. Linnaa ovat vuosien saatossa hallinneet niin ruotsalaiset, että tanskalaiset valtaamalla muutamia kertoja.

Kastelholman linnaa ryhdyttiin suojelemaan ja korjaamaan 1800-luvun lopussa. Linnaan voi tutustua opastettujen kierrosten avulla, joilla voi kuulla lisää esimerkiksi Kastelholman linnan kummituksesta.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Lisäksi linnan yhteydestä löytyvät seuraavat erittäin mielenkiintoiset nähtävyydet.

Vita Björnin kruununvankila

Vanha kruununvankila on mielenkiintoinen nähtävyys. Vankilamuseossa pääsee tutustumaan sen elämään.

Vita Björnin museo kertoo vankilakulttuurin kehityksestä aina 1750-luvulta 1950-luvulle saakka ja muutos onkin melkoinen!

Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseo

Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseo

Ulkoilmamuseo on aivan Kastelholman linnan lähellä. Museossa kerrotaan Ahvenanmaan historiasta ja kulttuurista. Voit tutustua saaren perinteisiin sekä nähdä miltä saarella elo näytti 1800-luvun lopulla.

Museoalueella järjestetään erilaista toimintaa läpi vuoden muun muassa konserttien ja näytelmien osalta.

Lisäksi Kastelholman linna on erinomainen kohde lapsiperheille. Lasten linna-kierroksen avulla voit suunnata aarrearkusta toiseen ja kohdata jopa merirosvoja!

Kastelholman linnan palvelut

Opastettujen Kastelholman linnan kiertueiden lisäksi matkailijoita viihdyttää pieni museokauppa, joka löytyy aivan Jan Karlsgårdenin pysäköintialueen läheltä.

Kaupasta voi ostaa matkamuistoja ja paikallisia lehtiä sekä postikortteja. Lisäksi kaupassa myydään erilaisia virvokkeita ja esimerkiksi jäätelöä.

Museokaupan yhteydessä toimii lisäksi matkailuneuvonta, josta voit saada lisätietoa ja opastusta Kastelholman linnasta sekä lähialueesta.

Lähin Kastelholman linnan ravintola löytyy kivenheiton päästä. Smakbyns tarjoaa lounasta, illallista sekä erilaisia leipomotuotteita.

Kastelholman linnan aukioloajat

Kastelholman linnan aukiolokuukaudet ovat perinteiset kesän lomakuut, eli aina toukokuusta syyskuun loppuun. Linna on avoinna kuitenkin hieman eri tavoin kyseisinä kuukausina.

Kastelholman linnan aukioloajat ovat seuraavanlaiset:

  • 2.5.-30.9. päivittäin klo 10-17.00
  • heinäkuun ajan kuitenkin päivittäin klo 10-18.00 linnan osalta, Jan Karlsgärdenin ja vankilamuseon ollessa avoinna klo 10-17.00

Linna on lisäksi avoinna pääsiäisviikonloppuna klo 10-16.00.

Muina aikoina Kastelholman linna on avoinna sopimuksen mukaan. Avaamisesta tulee tällöin maksaa 50 euron lisämaksu.

Muista tarkistaa aukioloajat sekä lipun hinta aina virallisilta kotisivuilta.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Kastelholman linnan hinta

Kastelholman linnan hinta pääsymaksun osalta on varsin edullinen. Voit tutustua Linnaan sekä Vita Björniin yhteislipulla.

Lipun hinta on:

  • 8 euroa aikuisilta
  • 5 euroa 7-17-vuotiailta lapsilta, eläkeläisiltä sekä opiskelijoilta
  • perhelippu 20 euroa (kaksi aikuista ja kaksi lasta)

Huomioi, että Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseoon on aina ilmainen sisäänpääsy.

Saatavilla on kesällä myös kesäyhteislippu, johon kuuluu Linnan ja Vita Björnin pääsymaksun lisäksi pääsy Ahvenanmaan kulttuurihistorialliseen museoon sekä Maarianhaminan taidemuseoon. Tämän lipun hinta on 10 euroa aikuisilta ja 8 euroa 7-17-vuotiailta lapsilta sekä eläkeläisiltä ja opiskelijoilta.

Näin lähdet tutustumaan Kastelholman linnaan

Kastelholman linna Ahvenanmaalla

Kastelholman linna löytyy siis Ahvenanmaalta. Linna sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Maarianhaminasta, joten linnaan on helppo tutustua Ahvenanmaan pääkaupungista käsin.

Voit saapua linnaan omalla autolla, sillä alueella on hyvin pysäköintimahdollisuuksia. Kastelholman linnan osoite on: Kungsgårdsallén 5, 22520 Kastelholm.

Julkisilla liikennevälineillä Kastelholman linnaan matkataan linja-autolinja 4:llä. Tämä liikennöi väliä Maarianhamina-Vårdö.

Heinäkuussa Kastelholman linnan bussi pysähtyy aivan Kastelholman linnan edustan pysäkillä, mutta muina aikoina tulee kyydistä jäädä joko Kastelholman tai Tosarby vsk:n pysäkeillä maantie 2:n varrella. Molemmilta kävelee linna-alueelle noin 10 minuutissa.

Lähde siis ihastumaan historialliseen Kastelholman linnaan Ahvenanmaalle!

Kotisivut: https://www.kastelholm.ax/fi/

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Kastelholman linna kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll