Top 5 Ahvenanmaan leirintäalueet

Ahvenanmaa tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet lomailuun. Idylliseltä saarelta löytyy niin laadukkaita että edullisia hotelleja ja majataloja. Mutta saarelle voi tulla myös retkeilemään, sillä Ahvenanmaan leirintäalueet ovat monipuoliset ja viihtyisät.

Mitkä ovat parhaat Ahvenanmaan camping alueet?

Parhaat Ahvenanmaan leirintäalueet

Leirintäalueita löytyy eri puolilta Ahvenanmaata. Ne ovat lähes poikkeuksetta erittäin keskeisillä paikoilla, joten pääset tutustumaan Ahvenanmaan nähtävyyksiin ja luontoon todella helposti.

Tässä esittelyssä viisi parasta Ahvenanmaan leirintäaluetta.

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

1. Camping Eckerö

Eckerö Camping leirintäalue, Ahvenanmaa

Ahvenanmaan leirintäalue kokemuksia lukiessa hyvin monen retkeilijän ja matkailijan mielestä Camping Eckerö on paras Ahvenanmaan leirintäalue.

Skagissa, eli Ahvenanmaan länsiosissa, sijaitseva leirintäalue tarjoaakin todella kauniit maisemat sekä erinomaiset palvelut. Leirintäalue on melko lähellä merenrantaa, noin 500 metrin päässä rannasta, joten siellä pääsee nauttimaan myös hiekkarannan rennosta menosta.

Ahvenanmaan leirintäalueet tarjoavat monenlaisia yöpymismahdollisuuksia ja niin tekee myös Camping Eckerö.

Voit yöpyä:

 • Varjoisella telttapaikalla
 • Varjottomalla telttapaikalla
 • Vuokraamalla eritasoisen mökin

Leirintäalueelta löytyy runsaasti harrastusmahdollisuuksia ja esimerkiksi sauna ja poreallas rentoutumiseen. Ruokaa on helppoa laittaa omatoimisesti, mutta Camping Eckeröstä löytyy myös ravintola- ja kahvilapalvelut.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

2. Resort Degersand

Degersand, Ahvenanmaa

Toinen erinomainen leirintäalue Ahvenanmaan länsilaidalla on Resort Degersand. Kauniilla paikalla oleva leirintäalue tarjoaa mahdollisuuden varata telttapaikkoja sekä mökkejä.

Alueelle voi tietenkin saapua myös omalla asuntovaunulla ja vaunupaikkoja on myös isommille asuntovaunuille.

Tämä Ahvenanmaan leirintäalue on erittäin hyvä kohde erilaisten aktiviteettien harrastamiseen.

Resort Degersandissa voi:

 • Pelata rantalentopallo
 • Pelata petankia
 • Liikkua urheilukentällä
 • Kalastaa
 • Purjehtia
 • Sukeltaa

Muihin palveluihin kuuluvat muun muassa ravintola, snackbaari sekä itsepalveluravintola. Rentoutua voi lisäksi esimerkiksi lisämaksusta varattavassa saunassa.

3. Camping Gröna Uddens

Camping Gröna Udden, Ahvenanmaa

Maarianhaminan leirintäalue Camping Gröna Uddens on hyvä valinta, kun haluat edullisen majapaikan aivan Ahvenanmaan pääkaupungin keskeltä. Kumpuilevassa maastossa sijaitseva leirintäalue on erinomainen paikka nähdä ja kokea Ahvenanmaan ja Maarianhaminan nähtävyydet.

Ahvenanmaan leirintäalueet mahdollistavat yleensä niin mökki-, että telttamajoituksen. Myös Gröna Uddensissa voi varata vaunu- ja telttapaikkoja, sekä vuokrata mökkejä, että laadukkaampia huoneita. Harrastamaan pääsee monipuolisesti, sillä leirintäalueella voi uida, purjelautailla ja vesihiihtää. Grillauspaikan lisäksi alueella on snackbaari.

Koska leirintäalue on lähellä Maarianhaminan keskustaa, ei alueelta ole pitkä matka esimerkiksi kaupungin parhaisiin ravintoloihin.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

4. Camping Puttes

Ahvenanmaan leirintäalueet saaren itäpuolella ovat myös erinomaisia. Niistä Camping Puttes sijaitsee Bomarsundissa ja tarjoaa loistavat puitteet rentouttavaan lomaan.

Leirintäalueella voi vuokrata:

 • Leirintäpaikan teltalle tai asuntovaunulle
 • Leirintämökin erikokoisilla huoneilla

Ahvenanmaan camping alueet tarjoavat laadukkaita palveluita ja tälläkin leirintäalueella on ne tyypillisimmät, eli sauna, mahdollisuus erilaiseen harrastamiseen sekä snackbaari, josta löytyy pientä purtavaa. Voit lisäksi vuokrata esimerkiksi polkupyöriä, moottori- tai soutuveneen ja lähteä ihastelemaan lähialueen kaunista luontoa.

Ruokaa voi lisäksi valmistaa leirintäpaikan keittiössä sekä grillipaikalla.

5. Sandösunds Camping

Camping Sandösund leirintäalue Ahvenanmaa

Toinen suosittu leirintäalue Ahvenanmaan itäosissa on Camping Sandösund. Vårdössa sijaitseva leirintäalue on laadukas, tarjoten monipuolisesti palveluita.

Täällä onnistuu perinteinen telttailu Ahvenanmaalla, mutta voit lisäksi majoittua leirintäalueen mökeissä tai vuokrata vaunupaikan. Alueelta löytyy ravintola ja baari, joskin niiden ruokalista ei ole kovin kattava. Grillaus- ja ruuanlaittomahdollisuudet ovat kuitenkin varsin hyvät.

Harrastamaan Camping Sandösundin leirintäalueella pääsee todella monipuolisesti. Lisämaksusta on mahdollista pelata muun muassa minigolfia tai kiipeillä paikallisella kiipeilyseinällä. Voit lisäksi vuokrata leirintäalueelta kajakkeja sekä polkupyöriä.

Ahvenanmaan leirintäalue kokemuksia löytyy tästäkin kohteesta varsin runsaasti ja niissä aluetta suositellaan varsinkin kaveriporukalla tai puolison kanssa matkaaville.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Ahvenanmaan leirintäalueet ovat edullisia

Ahvenanmaan leirintäalueet tarjoavat siis kauttaaltaan varsin erinomaisen mahdollisuudet lomailuun.

Leirintäalueiden hinnoissa ei ole huomattavia eroja. Leirintäpaikat ovat monesti 20 eurosta alkaen, joskin Maarianhaminan leirintäalue on alueista hintavin sijaintinsa takia.

Leirintäalueen hintaan kuuluu lähes aina mahdollisuus suihkutilojen käyttöön, joskin sauna on monessa leirintäpaikassa maksullinen.

Kun kaipaat edullista ja kaunista kohdetta lomailuun, ovat Ahvenanmaan leirintäalueet todella erinomainen valinta majapaikaksi!

Katso myös mitä muuta Ahvenanmaan majoitus tarjoaa.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll