LomarengasLomarengas

Koe Malmgårdin kartano ja upeat maisemat sekä herkulliset luomutuotteet

Historiallinen ja vaikuttavat Malmgårdin kartano löytyy Loviisasta, entisen Pernajan kunnan alueelta, jonka juuret juontavat aina 1600-luvulle saakka.

Kartano on todella suosittu matkailukohde, jota tullaan ihastelemaan ympäri Suomea, eikä syyttä. Kartanon kaunis miljöö kutsuu luokseen ja tarjoaa erinomaisia palveluita viihdyttävään päivään maistuvilla luomutuotteilla.

Tässä katsaus Malmgårdin kartanoon.

Artikkeli jatkuu...

Malmgårdin kartanon historia

Koskenkylän joen rannalla entisessä Pernajassa sijaitsevan kartanon juuret ovat kaukana 1600-luvulla. Yksi Malmgårdin kartanon erikoisuuksia on se, että kartano on ollut Creutz-suvun omistuksessa aina näistä ajoista saakka.

Creutzin kartanon omistajina on toiminut 16 suvun henkilöä ja 13. omistajasukupolvea. Malmgårdin kartanon omistajana on ollut niin päämiehiä, että vahvoja naisia.

Nykyinen kartanorakennus on peräisin 1880-luvulta, joka on uusrenesanssirakennus. Kartanon arkkitehtina toimi F.A. Sjöström.

Nykyään kartanon alueella harjoitetaan luonnonmukaista viljelyä sekä luomutuotteiden tuotantoa.

Malmgårdin kartanon palvelut

Malmgårdin kartanon palvelut

Creutzin kartano on siis edelleen yksityisomistuksessa, mutta kartanoon on kuitenkin mahdollista tutustua. Kartanon alueella voi vierailla toukokuusta syyskuuhun. Ryhmävierailuista löytyy lisätietoa kartanon omilta nettisivuilta.

Silloin tällöin myös Malmgårdin kartanon avoimet ovet tarjoavat mahdollisuuden tutustua kartanoon.

Niistä kerrotaan yleensä kartanon nettisivuilla ja avoimet ovet ovat usein erilaisten merkkipäivien ja pyhien yhteydessä. Esimerkiksi Malmgårdin kartanon joulumarkkinat ovat suosittu tapahtuma.

Kierroksien aikana pääsee ohjatusti tutustumaan kartanolinnan tiloihin. Kierrosten aikana näkee kartanon arkkitehtuuria sekä näyttäviä huonekaluja. Ihan kaikissa, yli 50 huoneessa ei sentään vierailla, mutta kierros näyttää kattavasti kartanon sisätiloja sekä elämää niin menneiden aikojen, että nykyajankin osalta.

Kartanon sisätilat ja sisustus ovat vaikuttava näky ja pääseepä kierroksen aikana tutustumaan myös upeaan taiteeseen, jota löytyy kartanon sisätiloista.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Kartanopuoti

Voit käydä tutustumassa kartanon luomutuotteisiin kartanon puodissa. Malmgårdin tuotteet sisältävät erilaisia viljatuotteita kuten kaurahiutaleita, ruislesettä ja kylmäpuristettua luomurypsiä.

Kaikki myytävät tuotteet ovat luomutuotteita ja taatusti kotimaisia.

Kartanon puotiin on mahdollista tutustua läpi vuoden, sillä se sijaitsee kartanolinnasta erikseen.

Malmgårdin kartanon puoti on avoinna:

  • Tiistaista torstaihin klo 10-16.00
  • Perjantaisin klo 10-18.00
  • Lauantaista sunnuntaihin klo 11-16.00

Puoti on suljettuna maanantaisin.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Kahvila

Kartanon puodin yhteydessä toimii kesäisin myös pienimuotoinen kesäkahvila, joka on auki kesäisin aina puodin ollessa avoinna.

Kahvila on muuten avoinna vain tilauksesta sekä ravintolana erilaisille ryhmille.

Malmgårdin ravintolan ruoat on valmistettu pitkälti juuri kartanon omista raaka-aineista ja ravintolan sekä kahvilan tuotteet ovatkin erityisen herkullisia.

Panimo

Malmgårdin kartano panimo

Omista viljoista tehdään kartanossa myös panimotuotteita. Malmgårdin panimo panostaa ekologisuuteen ja esimerkiksi kaikki energia tuotetaan Malmgårdin vesivoimasta.

Panimon yhteydessä toimii pieni pubi, jossa voi maistella panimon tuotteita.

Panimossa järjestetään ohjattuja kierroksia sekä tuotemaistiaisia tilauksesta. Malmgårdin panimon vierailuista saa lisätietoja numerossa: 040 168 5270. Voit laittaa myös sähköpostia osoitteeseen [email protected]. Kierroksia voi kysellä ja varata myös Porvoo Toursin kautta.

Panimon tuotteet ovat saaneet myös kansainvälistä huomiota, ja niitä on mahdollista löytää myös elintarvikeliikkeistä. Saatavilla on erilaisia olut- ja siiderijuomia.

Voit tutustua Malmgårdin oluihin Alkon sivuilla.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Missä Malmgårdin kartano sijaitsee?

Malmgårdin kartano sijaitsee Loviisassa, vain noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, joten sinne on varsin helppoa saapua muualtakin Suomesta.

Malmgårdin kartanon osoite on:

Malmgård
Malmgård 47
07720 Malmgård

Helpoiten kartanoon pääsee tutustumaan omalla autolla. Julkinen liikenne ei kulje kartanon läheltä, joten matkaa jää useamman kilometrin verran käveltäväksi. 

Kun siis kaipaat kaunista ja vaikuttavaa tekemistä kesäpäivään, kannattaa ehdottomasti suunnata katsastamaan upea Malmgårdin kartano!

Malmgårdin kartano kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll