LomarengasLomarengas

Rovaniemi – Joulupukin virallinen kotikunta

Yksi Lapin tunnetuimmista matkakohteista on ehdottomasti Rovaniemi. Joulupukin virallisena kotipaikkanakin tunnettu Rovaniemi houkuttelee matkailijoita niin Suomesta, että maailman kaukaisimmistakin kolkista. Rovaniemi on myös Suomen pohjoisin kaupunki.

Rovaniemellä asuu reilu 63 000 ihmistä, mutta matkailusesongin aikaan kaupungissa on paljon enemmänkin vilskettä. Rovaniemen kaupunki on perustettu jo vuonna 1929, mutta vanha Rovaniemi tuhoutui pahasti toisen maailmansodan aikana, kun saksalaiset sotilaat käyttivät poltetun maan taktiikkaa vetäytyessään Suomesta.

Artikkeli jatkuu...

Rovaniemen kaupunkikuvaa hallitsee noin 200m korkea Ounasvaara, joka sijaitsee kaupungin itäpuolella. Ounasvaara on kahden joen yhtymäkohdan lähellä, sillä Ounasjoki päättyy aivan Ounasvaaran juurelle ja jatkuu vaaran pohjoispuolella Kemijokena kohti Perämerta. Nämä kaksi jokea kiertävät myös Rovaniemen kaupunkia ja hallitsevat näin kaupungin maisemia.

Mitä kaikkea Rovaniemi tarjoaa

Rovaniemellä riittää todella paljon tekemistä ja näkemistä kaikille. Kaikki lapset ja lapsenmieliset pitävät varmasti Joulupukin pajakylästä, joka on joulupukin virallinen kotipaikka. Pajakylässä voi tavata joulupukin, vierailla joulupukin pääpostissa ja kierrellä kaupoissa. Joulupukin pajakylä kuuluu ehdottomasti Rovaniemen nähtävyydet -listaan ja joulupukin luona vieraileekin  vuosittain satojatuhansia ihmisiä. Joulupukin pajakylän lisäksi Rovaniemellä on paljon muutakin. Museoista kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti vierailla Arktikum- nimisessä museossa, joka käsittelee Peräpohjolan ja Lapin kulttuuria, sekä pohjoisen ilmastoa ja arktista tutkimusta.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Kaupungin lähistöllä on myös useita urheilupaikkoja. Ounasvaara tarjoaa hyvät mahdollisuudet kaikenlaiseen urheiluun, sillä alueelta löytyy jousiammuntarata, keilahalli, erittäin hyvät rinteet lasketteluun, ladut hiihtämiseen sekä laajoja metsäalueita suunnistamiseen. Lisäksi Ounasvaaran rinteiltä löytyy myös Santa Claus Golf -golfkenttä, jossa pääsee nauttimaan ehkä Suomen kauneimmista golfkentän maisemista, vaikka yöttömän yön golf kierroksen aikana.

Mikäli vaeltaminen on lähempänä sydäntä, kannattaa tutustua Rovaniemen vaellusreitteihin. Suosituimpia vaelluskohteita ovat muun muassa Napapiirin retkeilyalue ja Rompan polku. Rovaniemeltä löytyy myös monia lyhyempiä reittejä, kuten Koivusaaren luontopolku ja Olkkajärven esteetön luontopolku, joka nimensäkin mukaan on hyvä vaihtoehto myös vanhemmille ihmisille.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll