Vuokatti laskettelu: rinteet, hinnat ja muut palvelut

Kun kaipaat rentouttavaa ja viihdyttävää tekemistä, on Vuokatti laskettelukohteena erinomainen valinta. Vuokatin laskettelu tarjoaa monipuoliset rinteet, kauniit kainuulaiset maisemat sekä erinomaiset palvelut. Tässä vinkkejä onnistuneeseen laskettelulomaan Vuokatissa.

Vuokatti sijaitsee Sotkamon kunnassa keskellä upeaa kainuulaista vaaramaisemaa. Vuokattiin pääsee helposti ympäri Suomea ja alueelta löytyy runsaasti majoitusvaihtoehtoja, olitpa liikkeellä lasten kanssa tai aikuisporukalla. Vuokatin laskettelukausi alkaa yleensä lumitilanteesta riippuen marras-joulukuussa.

Artikkeli jatkuu...

Vuokatin hoidetut laskettelurinteet ja suorituspaikat

Vuokatin rinteet

Vuokatin laskettelu tarjoaa monipuoliset suorituspaikat sekä laadukkaat rinteet. Vuokatin laskettelukeskuksessa on yhteensä 13 hoiduttua rinnettä, korkeuseron ollessa 174 metriä. Rinteitä löytyy niin ensikertalaisille, että kokeneimmille laskijoille.

Rinteistä huomionarvoisia ovat muun muassa:

  • Helppo ja uusi Hupikuppula
  • Vaativampi Alakatti sekä Olympiakatti
  • Haastavimmat Superpipe- ja Slopestyle-nimiset rinteet

Vuokatin rinteet antavat mahdollisuuden harjoitella ja hioa taitoja helpoilla ja keskivaikeilla radoilla. Kun sitten olet valmis todellisiin haasteisiin, voit suunnata mustille radoille mittaamaan taitojasi.

Rinteet soveltuvat tietysti myös kaikenikäisille. Lapsille on kaksi mukavaa Tenavarinnettä, joissa voi toki lasketella myös aloittelevat aikuiset.

Vuokatti ei ole pelkkä suksille suunniteltu laskettelukeskus. Myös lumilautailijat on huomioitu alueella erinomaisesti ja Vuokatista löytyy muun muassa maailmancup-mitat täyttävä lumikouru, eli superpipe. Temppuilemaan pääsee siis oikein urakalla!

Artikkeli jatkuu...

Jos kaipaat apua lasketteluun, on Vuokatti erinomainen valinta. Vuokatin laskettelukeskus on nimittäin Suomen hiihdonopettajien koulutuspaikka. Vuokatin laskettelukoulu tarjoaa laadukkaita oppitunteja kaikenikäisille ja tasoisille laskijoille. Vuokatin laskettelu opetus on siis taattua laatua.

Vuokatin laskettelun hinnat riippuvat iästä ja siitä, milloin haluat laskemaan. Vuoden 2020/21 päivälippu on aikuisilta 42 euroa ja lapsilta 28 euroa.

Lisää tietoa rinteistä ja hinnoista: https://vuokatti.fi/palvelut/vuokatinrinteet

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Vuokatin välinevuokraus

Vuokatti välinevuokraus

Laskettelu Vuokatissa onnistuu myös vuokrasuksilla ja -laudoilla,  jos omia välineitä ei löydy. Vuokatin laskettelun vuokrauspalvelut ovat varsin kattavat, mahdollistaen niin suksien, että muidenkin varusteiden vuokrauksen.

Vuokatinrinteiden yhteydessä on kaksi välinevuokraamoa. Toinen sijaitsee pohjoisella ala-asemalla ja toinen läntisellä. Lisäksi alueella toimii myymälöitä, joista voit ostaa omatkin välineet, jos haluat.

Lisätietoja välinevuokrauksesta: https://vuokatti.fi/palvelut/vuokatinrinteet/vuokraamo-sport-shopit/

Artikkeli jatkuu alla
Laadukkaat laskettelumatkat Eurooppaan Alpeille!
Laskettelumatkat
Artikkeli jatkuu...

Oheistoimintaa riittää laskettelun vastapainoksi

Paras lasketteluloma ei tietenkään ole pelkkää laskemista, vaan välillä on kiva istahtaa alas nauttimaan esimerkiksi maittavaa ruokaa ja juomaa. Vuokatin laskettelu loma tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja laskettelun vastapainoksi. Sinun on mahdollista:

  • Täyttää vatsa perinteisessä rinneravintolassa.
  • Nauttia after ski-juomat vaikkapa vaaran huipulla.
  • Paistaa makkaraa ja juoda nuotiokahvia rinteiden alueella olevissa nuotiopaikoissa.
  • Vierailla Sotkamon keskustan ravintoloissa.

Nälkäiseksi ei siis tarvitse Vuokatin laskettelukeskuksessa jäädä.

Lisäksi alueella riittää tekemistä koko perheelle. Erilaisten rinneaktiviteettien lisäksi Vuokatissa on mahdollista päästä kokeilemaan lumikengillä kävelyä vaaramaisemissa, ajella moottorikelkalla lähistön metsissä tai nauttia vauhdikkaasta koiravaljakkosafarista. Voit jopa lähteä ratsastamaan talvisiin maisemiin!

Vuokatti Sportissa voi lisäksi harjoitella sisätiloissa säiden ollessa heikot. Sisätilojen erikoisuutena on muuten esimerkiksi lumikouru ja hiihtoputki. Vuokatissa laskettelu tunnelissa onkin varsinainen kokemus.

Lapsille on Vuokatissa myös runsaasti ohjelmaa. Vekarat viihtyvät muun muassa Angry Birds-puistossa ja Lastentalo Hupilassa.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Majoittuminen Vuokatissa

Kun suuntaat Vuokattiin laskettelemaan, voit olla varma, että majoitusvaihtoehtoja riittää takaamaan onnistunut loma. Vuokatin hiihtokeskuksen yhteydessä toimii laadukas hotelli ja aivan rinteiden vieressä on useampikin hotellivaihtoehto.

Jos haluat hieman erilaista lomatunnelmaa, voit suunnata myös alueen lomahuoneistoihin tai mökkeihin. Mökit ovat edullinen valinta silloin, kun olet liikkeellä isommalla porukalla. Vuokatista löytyy myös laadukkaat leirintä- ja karavaanarialueet, joten laskettelemaan voi saapua vaikkapa asuntovaunulla.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Lähde laskettelemaan Vuokattiin

Vuokatin laskettelu takaa viihtyisän ja laadukkaan lomanvieton. Laskettelukeskuksen rinteet ovat monipuoliset ja laadukkaat, aivan kuten alueen palvelutkin. Lomalla voi siis nauttia aktiivisesta menosta sekä rentoutua erilaisten palveluiden äärellä. Äläkä unohda, että Vuokattiin voi lähteä vaeltamaan ja nauttimaan kauniista maisemista myös kesäisin esim. Vuokatti vaellus -tapahtumaan!

Kun kaipaat viihtyisää talvilomaa, suuntaa laskettelemaan Vuokattiin!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll