LomarengasLomarengas

Sotkamo

Kainuussa sijaitseva Sotkamo on reilun 10 000 asukkaan kunta Pohjois-Suomessa. Sotkamo on kuuluisa erittäin kauniista luonnosta, jossa vaarat, vesistöt ja metsiköt jatkuvat silmänkantamattomiin.

Sotkamo on tunnettu myös urheilun osalta monien suomalaisten urheilijoiden asuinpaikkana, sekä Superpesiksessä pelaavasta pesäpallojoukkueesta Sotkamon Jymystä.

Myös monien tuntema Vuokatin urheilukeskus sijaitsee Sotkamon alueella. Vuokatti on tunnettu myös vaelluksesta ja siellä järjestettävästä Vuokatin Vaellus– tapahtumasta.

Sotkamossa riittää paljon tekemistä, sillä kauniissa maastossa on mukava lähteä esimerkiksi hevosvaellukselle tai pysähtyä Maanselän Etapille katsomaan tilan eläimiä ja syömään vaikka jäätelöt kesähelteessä. Oikein helteisen sään yllättäessä kannattaa käydä tutustumassa Hiukkaan.

Tämä erittäin hitaasti syvenevä hiekkapohjainen ranta on erinomainen retkikohde esimerkiksi lapsiperheille. Rantaviivaa on useita kymmeniä metrejä, joten tilaa riittää!

Sotkamoon on helppo tulla mistä vain osasta Suomea. Lähialueilta paikalle pääsee kätevästi bussilla, mutta kauempaa kannattaa tulla Kajaanin kautta, joko lentäen tai junalla.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Päiväretkelle vai yöksi lavuun?

Sotkamossa on myös Hiidenportin kansallispuisto, joka on tunnettu lähes pystysuorasti tippuvasta Hiidenportin rotkosta. Kallioseinämät rotkolaakson reunalla ovat paikoittain jopa 20m korkeita ja alhaalla on muutamia lampia. Puusto kansallispuistossa on erittäin vanhaa aarnimetsää, joiden oksilla roikkuu naavaa.

Hiidenportin alueella on myös monia täysin luonnontilaisia soita, kuten Kostesuo ja Urposuo. Myös ympärillä pyörivään eläimistöön kannattaa kiinnittää huomioita, sillä kansallispuiston suojissa asuu monia harvinaisia lintuja ja ötököitä.

Kansallispuistoon mennessä kannattaa palauttaa mieleen säännöt kansallispuistoissa kulkemisesta.

Hiidenportin lisäksi Sotkamossa on muita pienempiä retkeily ja vaelluspaikkoja. Esimerkiksi Vuokatissa on monia helppojakin vaellusreittejä, jotka sopivat esimerkiksi lapsiperheille.

 

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll