LomarengasLomarengas

Parainen – Monipuolinen saaristolaiskaupunki

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Parainen on yli 15 000 asukkaan kaupunki Varsinais-Suomen saaristossa. Nykyisin Paraisiin kuuluu myös Houtskari, Iniö, Korppoo ja Nauvo, joten kaupungin alueella on paljon nähtävää. Alue on kaksikielinen, joten palvelua saa kaikkialla niin suomeksi kuin ruotsiksi. Parainen on myös erittäin suosittu mökkipaikka Suomessa, sillä mökkejä Paraisilla on jopa yli 8000.

Paraisilla on monia erilaisia historiallisia- ja kulttuurillisia nähtävyyksiä, sekä erittäin ainutlaatuinen saariston luonto. Paraisten alueella on ollut asutusta jo 1100-luvulta lähtien ja se on ollut merkittävä saariston elämässä siitä ajasta asti. Historialliseen tunnelmaan pääsee aivan Paraisten kirkon lähettyvillä olevan Malmin puutaloalueen teillä. Ei kannata myöskään sivuuttaa Paraisten kirkkoja, sillä Paraisten keskiaikaiset kivikirkot ovat erittäin kauniita, samoin kuin Seilin saaren surullisen kuuluisa puukirkko.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Pakkaa retkieväät mukaan ja lähde tutkimaan

Kannattaa ehdottomasti tutustua saariston ainutlaatuiseen luontoon enemmänkin kuin auton ikkunoiden takaa. Paraisilla on monia erilaisia retkeilykohteita, jotka lumoavat upeilla maisemilla. Muutamasta näköalapaikasta voi nähdä jopa Turkuun saakka. Suosituimpia patikointireittejä ovat Varberget, Norrby ja Nauvossa sijaitseva Kaasivuori. Paraisilla on myös yksi luonnonsuojelualue Lenholmen, jossa on Suomen toiseksi suurin tammilehto, kaikista suurimman ollessa Turun Ruissalossa.

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Paraisten luonto tarjoaa myös monia kummallisia nähtävyyksiä, kuten Nötön soivan kiven. Kiven kuopissa olevia pienempiä kiviä voi käyttää apuvälineenä kummallisen kiven soittamiseen ja kivestä lähtevä ääni kuulostaa etäisesti kuin kirkon kellolta. Lisäksi Nauvon alueelta löytyy Finbyn jatulintarha. Kivistä koottu labyrintti on todellinen mysteeri, sillä kukaan ei tiedä kuka labyrintin on koonnut, milloin ja miksi?

Kotisivut: https://www.pargas.fi/fi/etusivu

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll