Parainen – Monipuolinen saaristolaiskaupunki

Parainen on yli 15 000 asukkaan kaupunki Varsinais-Suomen saaristossa. Nykyisin Paraisiin kuuluu myös Houtskari, Iniö, Korppoo ja Nauvo, joten kaupungin alueella on paljon nähtävää. Alue on kaksikielinen, joten palvelua saa kaikkialla niin suomeksi kuin ruotsiksi. Parainen on myös erittäin suosittu mökkipaikka Suomessa, sillä mökkejä Paraisilla on jopa yli 8000.

Paraisilla on monia erilaisia historiallisia- ja kulttuurillisia nähtävyyksiä, sekä erittäin ainutlaatuinen saariston luonto. Paraisten alueella on ollut asutusta jo 1100-luvulta lähtien ja se on ollut merkittävä saariston elämässä siitä ajasta asti. Historialliseen tunnelmaan pääsee aivan Paraisten kirkon lähettyvillä olevan Malmin puutaloalueen teillä. Ei kannata myöskään sivuuttaa Paraisten kirkkoja, sillä Paraisten keskiaikaiset kivikirkot ovat erittäin kauniita, samoin kuin Seilin saaren surullisen kuuluisa puukirkko.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Pakkaa retkieväät mukaan ja lähde tutkimaan

Kannattaa ehdottomasti tutustua saariston ainutlaatuiseen luontoon enemmänkin kuin auton ikkunoiden takaa. Paraisilla on monia erilaisia retkeilykohteita, jotka lumoavat upeilla maisemilla. Muutamasta näköalapaikasta voi nähdä jopa Turkuun saakka. Suosituimpia patikointireittejä ovat Varberget, Norrby ja Nauvossa sijaitseva Kaasivuori. Paraisilla on myös yksi luonnonsuojelualue Lenholmen, jossa on Suomen toiseksi suurin tammilehto, kaikista suurimman ollessa Turun Ruissalossa.

Paraisten luonto tarjoaa myös monia kummallisia nähtävyyksiä, kuten Nötön soivan kiven. Kiven kuopissa olevia pienempiä kiviä voi käyttää apuvälineenä kummallisen kiven soittamiseen ja kivestä lähtevä ääni kuulostaa etäisesti kuin kirkon kellolta. Lisäksi Nauvon alueelta löytyy Finbyn jatulintarha. Kivistä koottu labyrintti on todellinen mysteeri, sillä kukaan ei tiedä kuka labyrintin on koonnut, milloin ja miksi?

Kotisivut: https://www.pargas.fi/fi/etusivu


Scandic
Kesäyöt alkaen 99 €!

Juuri nyt varaat kesän hotelli- ja kylpyläyöt kampanjahintaan hotelleihin kuudessa maassa.

Varaa lomasi täältä »

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll