Nauvo – Saaristomeren suosituimpia kohteita

Nykyisin Paraisten kaupunkiin kuuluva Nauvo on noin 1600 asukkaan alue Turun saaristossa. Nauvo muodostuu kahdesta pääsaaresta nimeltään: Storlandet ja Lillandet, sekä monista muista pienistä saarista ja luodoista. Matkaa Turusta Nauvoon on noin 50km ja matkan aikana on ainoastaan yksi maantielautta eli lossi. Mikäli on aurinkoisena päivänä liikkellä kannattaa varata lossin odotteluun pidempi aika, sillä Nauvo on erittäin suosittu kesäretki, sekä mökkipaikka.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Nauvon lossien aikataulut löydät: https://www.finferries.fi/lauttaliikenne/lauttapaikat-ja-aikataulut/parainen-nauvo.html

Nauvo sopii erittäin hyvin yhden päivän vierailukohteeksi, jos on tulossa lähiseudulta, sillä Nauvoon on erittäin helppo tulla aikaisin aamusta ja lähteä illan hämärtyessä. Mikäli on enemmän aikaa tai on tulossa kauempaa kannattaa viettää Nauvossa enemmän aikaa. Tekemistä alueella riittää useammalle päivälle, sillä Nauvon nähtävyydet kannattaa tutkia rauhassa. Mukaan kannattaa pakata retkeilyyn sopivat vaatteet ja suunnata kohti saariston kaunista luontoa. Lisäksi Nauvon alueella on monia sympaattisia majoituspaikkoja, kuten saaristolaismaisemaan kuuluvia majataloja ja pieniä mökkejä.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Kesäpäivä Varsinais-Suomen rivieralla

Nauvon satama ja ranta tuntuu aurinkoisena kesäpäivänä aivan rivieralta. Ihmisiä satamaan kertyy hyvällä säällä erittäinkin paljon ja iloisessa puheensorinassa on kuin ulkomaan matkalla. Tunnelman täydentää pienet puodit, joissa myydään monenlaisia tuotteita, kuten hellevaatteita, käsintehtyjä saippuoita ja savukalaa. Auringon laskiessa on mukavaa tutkia kaikki puodit ja mennä nauttimaan viimeisistä auringonsäteistä johonkin rannalla olevista ravintoloista. Hintataso Nauvon satamassa on tietysti hieman korkeampi, mutta illallisesta tässä miljöössä maksaa hyvällä omallatunnolla hivenen enemmän.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll