LomarengasLomarengas

Raasepori

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Suomen etelärannikolta löytyy kaunis Raaseporin kaupunki, joka syntyi vuonna 2009, kun Tammisaaren ja Karjaan kunnat yhdistettiin Raaseporin kaupungiksi.

Kyseessä on Uudenmaan maakunnassa sijaitseva kaupunki, joka on väkiluvultaan Suomen 39:ksi suurin.

Kaupungin nimi tulee Tammisaaren Snappertunassa sijaitsevasta Raaseporin linnasta. Linna puolestaan sai nimensä mahdollisesti sen perustaneiden saksalaisten myötä ja nimen arvellaan juontavan Razburgin hiippakuntaan.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Raaseporin linnanrauniot ovat kaikesta huolimatta alueen tunnetuimpia nähtävyyksiä ja linnan lähellä tapahtuu varsinkin kesäisin runsaasti erilaisia tapahtumia.

Raaseporin linna pystytettiin alueelle 1300-luvulla. 1500-luvulla alueelle pystytettiin useita ruukkeja, joista varsinkin Fiskars ja Billnäs ovat edelleen suosittuja matkakohteita. Teollisuutta on siis ollut alueella jo pitkään.

Kuntayhdistyksen ja kaupunginperustamisen myötä Raaseporilla on kaksi varsin vireää keskustaajamaa. Niin Tammisaaren, että Karjaan entiset kaupunkikeskustat palvelevat asukkaita ja lomalaisia.

Raasepori on erittäin lapsiystävällinen kaupunki, josta löytyy kivoja leikkipuistoja viihdyttämään perheen pienimpiä. Kaupunkiin tullaan lisäksi viettämään aikaa varsinkin kesäisin, sillä kyseessä on yksi Suomen suurimpia kesämökkikuntia. Tämä ei ole mikään yllätys, sillä Raaseporin kauniit saaristomaisemat tarjoavat erinomaiset puitteet mökkeilyyn.

Kaupungin järjestämiä tapahtumia riittää ympäri vuoden, mutta suosituimmat tapahtumat ovat ehdottomasti keskiaikaiset markkinat linnanraunioilla. Myös joka syksy järjestettävät syysmarkkinat kutsuvat vierailemaan.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Saaristomaisemaa Tammisaaren kansallispuistossa

Raaseporin linnan lisäksi kaupunkiin saavutaan nauttimaan upeasta saaristolaismaisemasta. Raaseporin alueelta löytyy Tammisaaren kansallispuisto, joka tarjoaa yhden Suomen erikoisimmista kansallispuistokokemuksista.

Useista saarista koostuva kansallispuisto viehättää taatusti ja kansallispuistoon pääsee tutustumaan esimerkiksi saaristoristeilyllä, joita järjestetään kesäisin.

Komean luonnon lisäksi kannattaa käydä ihastelemassa useita vanhoja kartanoita ja linnoja. Raaseporista löytyy muun muassa kaunis Mustion linna sekä Grabbackan linnan rauniot.

Myös 1600-luvulla rakennettu Tammisaaren kirkko on tämän uusimaalaisen kaupungin parhaimpia nähtävyyksiä.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll