LomarengasLomarengas

Millainen on Helsingin juhannus 2023?

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Juhannus on suomalaisille yleensä mökkijuhla, jossa aikaa lähdetään viettämään luonnon helmaan. Moni kuitenkin viettää cityjuhannuksen, johon Helsinki on loistava paikka. Helsingin juhannus pitää sisällään tekemistä ja tapahtumia.

Pääkaupunki on varsinainen juhannuskaupunki ja keskikesän juhlan vietto siellä voikin olla melkoinen elämys.

Artikkeli jatkuu...

Mitä juhannus Helsingissä 2023 tarjoaa?

Juhannus Helsingissä on täynnä keskikesän taikaa. Helsingissä on mahdollista päästä nauttimaan monenlaisesta perinteisestä juhannustapahtumasta aina kokonpoltosta tanssimusiikkiin.

Kaupunki on muutenkin mukavan rauhallinen, monen suunnatessa maalle ja mökille.

1. Ihastele juhannuskokkoja Helsingissä

Kokonpoltto on tietenkin yksi perinteisimmistä juhannuspuuhista. Myös Helsingissä pääse juhannuksena nauttimaan kokon loihdusta.

Yleensä juhannuskokot Helsingissä palavat:

 • Kaivopuiston rannassa
 • Lauttasaaren kokkokalliolla
 • Seurasaaressa
 • Karjalaisten kesäkodilla

Kokonpolton osalta on tärkeä muistaa, ettei kokkoa polteta mikäli voimassa olevat metsäpalovaroitukset sen kieltävät. Esimerkiksi joinain vuosina on juhannus Helsingissä vietetty ilman kokkoa.

Tällaisissa tapauksissa muuta tekemistä onneksi kuitenkin riittää!

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

2. Vieraile Linnanmäellä, Korkeasaaressa ja muissa nähtävyyksissä

Juhannus Helsingissä tietää myös hauskanpitoa kaupungin erinomaisissa nähtävyyksissä. Varsinkin lasten kanssa on kiva lähteä viettämään juhannusta esimerkiksi Korkeasaareen tai Linnanmäelle.

Molemmat ovat yleensä avoinna juhannuksena, joskin aukioloajat ovat normaalista poikkeavat. Ne kannattaa tarkistaa etukäteen netistä.

3. Lähde rannalle tai puutarhaan

Vaikka Helsinki onkin suurkaupunki, pääsee sielläkin nauttimaan rauhallisesta luonnosta. Rannat, saaret ja puutarhat ovatkin rentouttavaa tekemistä juhannuksena Helsingissä.

Hyviä kohteita ovat muun muassa:

 • Seurasaari
 • Pihlajasaari Sipoon puolella
 • Suomenlinna
 • Lammassaari

Saarissa voi retkeillä, sillä esimerkiksi Pihlajasaaressa voi viikonloppuisin telttailla.

Täältä löydät suosituimmat Helsingin saaret.

Uimaankin pääsee niin Helsingin yleisille uimarannoille, että esimerkiksi Kumpulan ja Uimastadionin maauimaloihin. Molemmat ovat avoinna myös juhannuspyhinä. Muista kuitenkin, että niihin on pääsymaksut.

Keskikesän juhla on tietenkin tunnettu juhannusruususta ja upeasta kukkaloistosta. Kun kaipaat mukavaa kukkatunnelmaa, niin suuntaa ihastelemaan Meilahden ruusutarhaa tai Kaisaniemen kasvitieteellistä ulkopuutarhaa.

Molempiin voi tutustua juhannuksena Helsingissä ja nauttia ruusujen huumaavasta tuoksusta.

Artikkeli jatkuu alla
LomarengasLomarengas
Artikkeli jatkuu...

4. Vietä aikaa Helsingin juhannustapahtumissa

Helsinki hiljenee hieman juhannuksena, mutta tapahtumia kyllä löytyy niitä kaipaaville. Perinteisiä juhannustapahtumia löytyy niin ilmaistapahtumina, että pääsymaksullisina juhlina.

Ilmaistapahtumia on vuosien saatossa järjestetty muun muassa Kauppahallissa. Torilla ja hallin uumenissa on ollut soittajia ja esiintyjiä viihdyttämässä paikalle saapuneita.

Lisäksi muun muassa Seurasaaressa on normaalisti runsaasti ohjattua toimintaa. Esimerkiksi viehättävä Juhannuksen taikapolku-kierros Seurasaaressa on ollut todella suosittu menneinä vuosina lapsiperheiden keskuudessa. Kierroksille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, mutta niille on pieni, muutaman euron pääsymaksu.

Seurasaaressa järjestetään 23.06.2023 Seurasaaren juhannusvalkeat.

Jollaksen kartanon saunarieha on yksi suosituimmista juhannussaunoista Helsingissä. Tapahtumaan tulee varata liput etukäteen!

Maksullisista tapahtumista myös Stadin Juhannus on todella suosittu. Lonnan alueella järjestettävään tapahtumaan on ollut myynnissä niin yhden päivän lippuja, että koko viikonlopun lippupaketteja. Tämän Helsingin juhannus tapahtuman osalta liput ovat alkaen 42,50 €.

Alueella esiintyy eri lavoilla esiintyjiä ja lisäksi voit nauttia ruokaa ja juomaa.

Tapahtumat

Tässä Helsingin juhannuksen tapahtumia vuonna 2023:

 • Seurasaaren juhannusvalkeat, Seurasaari – 23.06.2023
 • Stadin juhannus, Lonnan saari – 23.-24.6.2023
 • Altaan juhannus, Allas Sea Pool – 23.-24.6.2023

Huom. Tarkista aina ajankohtaiset aikataulut tapahtumien virallisilta sivuilta.

Myös Korkeasaari ja Linnanmäki ovat avoinna juhannuksena, tosin poikkeavin aukioloajoin.

Entä Helsingin kaupat ja ravintolat juhannuksena?

Juhannuksena Helsingin ravintolat ovat usein auki, joskin hieman eri aukioloajoin kuin normaalisti. Suosituimpiin ravintoloihin kannattaa tehdä varaus etukäteen ja monesti ravintolat tarjoavat erityistä juhannusmenyytä.

Mikäli haluat ostoksille, ei pyhäpäivät tietenkään ole se paras aika shoppailuun. Juhannuksena Helsingin kaupat ovat usein kiinni tai auki normaalista poikkeavasti.

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Helsingin juhannus 2023

Juhannus Helsingissä 2023 voi tietää runsaasti hauskanpitoa ja erilaista tekemistä ulkona.

Kaiken kaikkiaan Helsinki on juhannuksena varsin yllätyksellinen ja hauska lomakohde. Kun siis haluat hieman vaihtelua perinteiseen mökkijuhannukseen, pidä mielessä juhannus Helsingissä – siitä voi tulla uusi suosikkisi keskikesän viettoon!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll