LomarengasLomarengas

Top 10 Hangon nähtävyydet – Kesäkaupungin parhaimmistoa

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Moni suomalainen tuntee Hangon kylpyläkaupunkina, vaikkei kaupungissa pitkään kylpylätoimintaa ollutkaan. Kylpylät ovat nyt kuitenkin palanneet ja muutenkin tämä rannikkokaupunki on nostanut itsensä takaisin yhdeksi Suomen parhaista kesäkaupungeista. Hangon nähtävyydet antavat kivan lisämausteen viihtyisiin lomapäiviin.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Parhaat Hangon nähtävyydet

Hangon matkailu vie kauniisiin saaristolaismaisemiin. Tekemistä riittää, sillä Hangon nähtävyydet tarjoavat viihdykettä hyvin monipuolisesti.

Tässä esittelyssä Hangon parhaat nähtävyydet, jotka kannattaa ehdottomasti lisätä loma-ohjelmaan.

1. Hangon vesitorni

Hangon vesitorni

Kun haluat nähdä Hangon nähtävyydet yläilmoista käsin, lähde tutustumaan kaupungin kauniiseen vesitorniin. Parin euron maksua vastaan torniin on mahdollista siis tutustua aina huipulta käsin, josta avautuvatkin erinomaiset maisemat ympäri Hankoa.

Vesitorni on usein melko epäsäännöllisesti auki, joten aina ylätasanteelle asti ei valitettavasti pääse. Torni on kuitenkin kaunis nähtävyys ihan maatasoltakin katsottuna.

2. Koverharin muistomerkki

Tammisaaren ja Hangon nähtävyydet vievät tutustumaan Koverharin masuunin muistomerkkiin. Kyseessä on Suomen viimeisimpiä raudan sulattamoja, ja töiden loputtua vuonna 2016 paikalle pystytettiin koskettava muistomerkki.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

3. Hangon rintamamuseo

Hangon rintamamuseo

Suomen sotahistorian osalta Hanko on aina ollut isossa roolissa, jonka takia kaupungista löytyykin erinomainen rintamamuseo, johon kannattaa käydä tutustumassa.

Museo sijaitsee noin 15-20 minuutin päässä niin Hangosta että Tammisaaresta. Museoon on 8 euron pääsymaksu ja alennettuja lippuja on tarjolla eläkeläisille ja opiskelijoille.

Hangon rintamamuseon aukioloajat ovat seuraavanlaiset:

  • Huhti-toukokuu: lauantaisin klo 11-18.00
  • Kesä-elokuu: tiistaista sunnuntaihin klo 11-18.00
  • Syys-joulukuu: lauantaisin klo 11-18.00

4. Hauensuoli

Hauensuoli, Hanko

Kuva: Ville Mustonen, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Älä anna epämiellyttävän nimen hämätä, sillä Hauensuoli on yksi kiehtovimpia nähtävyyksiä Hangossa.

Kyseessä on merenkulkijoiden jättämät piirrokset ja kirjoitukset Hauensuolen ankkuripaikkaan. Rantakallio on täynnä erilaisia viestejä, joista vanhimmat ovat peräti 1400-luvulta.

Kuuluisin näistä on Augustin Ehrensvärdin seurueen kirjoitus vuodelta 1754. Augustin Ehrensvärd tunnetaan Suomenlinnan keskeisimpänä hahmota, johtaen linnoitustöitä rakennusvaiheessa.

Hauensuolen piirustuksiin voi tutustua hyppäämällä Hangon itäsatamasta lähtevän risteilyn kyytiin heinä-elokuussa.

5. Siirtolaismonumentti

Siirtolaismonumentti Hangossa

Kuva: Heikki Kastemaa, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Rantakallioilta Merikadulta löytyy todella kaunis Siirtolaismonumentti. Monumentin jalustaan on kirjoitettu niiden kuntien nimet, joista siirtolaiseksi lähti vähintään 10% väestöstä.

Mauno Oittisen suunnittelema monumentti pystytettiin vuonna 1967. Kolme lentoon kohoavaa kurkea ovat erittäin pysäyttävä näky.

Hieno yksityiskohta on muuten se, että kaksi kurjista laskeutuu Floridan Lake Worthista löytyvään monumenttiin.

6. Hangon evankelis-luterilainen kirkko

Hangon evankelis-luterilainen kirkko

Suomen kirkot ovat erinomaisia nähtävyyksiä. Vuonna 1892 valmistunut kirkko on rakennettu Johan Jacob Ahrenbergin piirustusten mukaan.

Kirkkoa on korjattu vuosien saatossa, sillä se vaurioitui sotien aikaan. Tämä upea kirkko löytyy aivan Hangon keskustasta.

7. Kylpyläpuiston pitsihuvilat

Kylpyläpuiston pitsihuvilat Hanko

Hangon nähtävyydet vievät ihastelemaan myös upeita huviloita. Kylpyläpuiston huvila-alue edustaa kaunista puuarkkitehtuuria ja monet alueen huvilat ovat kuuluisien arkkitehtien käsialaa.

Osaa huviloista voi tutkia lähempääkin ja sisältä käsin, sillä huviloissa toimii niin majoituspalveluita, että kahvila- ja ravintolatoimintaa.

Artikkeli jatkuu alla
LomarengasLomarengas
Artikkeli jatkuu...

Hangon nähtävyydet vievät keskelle luontoa

Yllä mainittujen nähtävyyksien lisäksi kannattaa lähteä ihastelemaan Hangon ja lähialueen upeaa luontoa.

Tässä muutama vinkki upeisiin luontonähtävyyksiin Hangossa.

8. Hangon uimarannat

Hangon uimarannat

Parhaat Hangon nähtävyydet lapsille ja miksei aikuisillekin, vievät ehdottomasti nauttimaan upeista uimarannoista. Hanko ei ole saanut kylpylä- ja kesäkaupunkimainettaan suotta ja siellä voikin paistatella päivää hyvillä uimarannoilla.

Käy ainakin katsastamassa nämä upeat Hangon rannat:

  • Plagenin uimaranta
  • Silversandin ranta
  • Bellevuen uimaranta
  • Slaktisin uimaranta
  • Hangonkylän ranta

9. Tulliniemen luontopolku

Tulliniemen luontopolku, Hanko

Hangon nähtävyydet tutustuttavat Suomen eteläisimpään kohtaan. Tulliniemen luontopolku on noin 6,7 kilometrin mittainen lenkki, jonka varrella on jylhää rannikkomaisemaa ja alueella näkee esimerkiksi runsaasti muuttolintuja ja ainutlaatuisia kasveja.

Lenkin voi kiertää kävellen tai esimerkiksi pyörän selässä.

10. Hyljesafari saaristossa

Hyljesafari saaristossa Hangossa

Itämeren hylkeitä voi lähteä ihastelemaan hyljesafarille. Kesällä 2022, safarit järjestetään torstaisin ja sunnuntaisin heinäkuusta elokuun puoliväliin. Noin 2 tunnin mittainen risteily lähtee Hangon itäsatamasta ja retken hinta on 40 euroa aikuisilta ja 20 euroa 4-14-vuotiailta lapsilta.

Näiden nähtävyyksien lisäksi myös Bengtskärin majakka on vierailemisen arvoinen kohde Hangon edustalla.

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Hangon matkailu tarjoaa paljon kivaa tekemistä

Kun siis kaipaat mielenkiintoista kesälomakohdetta, on Hangon historiallinen kaupunki ehdottomasti vierailun arvoinen.

Hangon nähtävyydet viihdyttävät kaiken ikäisiä, ja kaupungissa pääsee kaiken lisäksi nauttimaan upeista, uudelleen avatuista kylpylöistä, joista esim. Regatta Spa kuuluu Suomen parhaisiin kylpylöihin.

Hangon nähtävyydet kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll