LomarengasLomarengas

Mitä tehdä Oulussa? Tekemistä ja ideoita lapsille ja aikuisille

Oulu on kiinnostava kaupunki Pohjois-Pohjanmaalla. Jos olet suuntaamassa Oulua kohti tai jo itse kohteessa, niin voit hyvinkin löytää itsesi pohtimassa sitä, mitä tehdä Oulussa?

Tekemistä Oulussa riittää ja parhaat vaihtoehdot riippuvat tietysti vähän siitä, oletko liikkeellä lasten tai kavereiden kanssa.

Alla vinkkejä siihen, mitä tekemistä Oulussa kannattaa vierailulla harkita.

Mitä Oulussa voi tehdä kesällä?

Oulun kaupunki kesällä

Tekemistä Oulusta löytyy vuoden jokaiseen ajankohtaan. Maamerkkien katselu ja luonnosta nauttiminen ovat tietenkin asioita, mitä tehdä Oulussa kesällä ja muutenkin hyvän sään aikaan.

Mielenkiintoisia nähtävyyksiä Oulussa ovat muun muassa Toripoliisi-patsas sekä sen ympäröimä kauppatori.

Kesällä kannattaa suunnata myös Oulun torinrantaan tai Oulun linnan raunioita ihastelemaan. Linnan rauniot löytyvät vain noin puolen kilometrin päässä torista.

Luontokohteet tarjoavat runsaasti erilaisia aktiviteetteja, mitä tehdä Oulussa hyvän sään aikaan. Esimerkiksi Ainolan puistossa on hurmaavia kukkia ja kasveja luomassa kaunista kesätunnelmaa. Tietenkin myös Oulun Nallikari on suosittu uimaranta, joka tarjoaa puitteet monipuoliseen tekemiseen säiden suosiessa.

Mikäli pääset matkaamaan vähän pidemmälle, voit suunnata myös Oulun läheisiin kansallispuistoihin kuten Syötteen kansallispuistoon, Rokuan kansallispuistoon tai Perämeren kansallispuistoon.

Artikkeli jatkuu...

Mitä tehdä Oulussa talvella?

Oulu talvella

Oulun nähtävyydet vievät lisäksi mielenkiintoisiin museoihin ja gallerioihin, jotka ovat erinomaista tekemistä tietenkin sateella ja huonolla säällä.

Oulun mielenkiintoisimpien museoiden joukkoon kuuluvat muun muassa:

 • Merimiehen kotimuseo
 • Kasvitieteellinen puutarha
 • Oulun taidemuseo
 • Pohjoinen valokuvakeskus
 • Pohjois-Pohjanmaan museo

Lisäksi ostosten tekeminen erilaisissa liikkeissä ja putiikeissa on erinomaista tekemistä Oulussa sadepäivänä.

Esimerkiksi kiertely torin kauppahallin putiikeissa tai Rotuaari-kävelykadun liikkeissä pyörähtely ovat hauskaa puuhaa kavereiden kanssa huonon sään sattuessa kohdalle.

Oulu 1

Scandicilta löytyy 2 hotellia aivan Oulun keskustasta!

Katso tarjoukset

Oulu illalla

Jos etsit sopivaa tekemistä Oulussa aikuisille ja juurikin illan saapuessa, niin vaihtoehtoja riittää.

Oulusta löytyy joukko erittäin hyviä ja laadukkaita ravintoloita, joissa voi nauttia niin drinkkejä, että maittavia aterioita.

Tämän lisäksi Oulun kaupunginteatteri viihdyttää varmasti esityksillään ja Kulttuuritalo Valven tiloissa tapahtuu usein myös iltaisin erilaisten näyttelyiden ja tapahtumien muodossa.

Hyviä yökerhojakin löytyy ja niistä mainittakoon muun muassa 45 Special, joka on valittu Oulun parhaaksi baariksi.

Tekemistä Oulussa lasten kanssa?

Oulu ei ole vain aikuisille sopiva kaupunki, vaan siellä viihtyy taatusti koko perhe. Mitä tehdä Oulussa lasten kanssa?

Näitä asioita voit tehdä Oulussa lasten kanssa:

 • Hypätä kesällä operoivaan paikallisjunaan PotnaPekkaan ja katsella Oulua uusin silmin
 • Vierailla viihdyttävässä Hupisaarten puistossa ja sen leikkipuistossa
 • Lähteä katsomaan Oulun kärppien peliä pikkuisten lätkäfanien kanssa
 • Tutustua tieteen ihmeelliseen maailmaan Tietomaassa
 • Seikkailla seikkailupuisto Huikiassa
 • Temmeltää uudistuneessa SuperPark Oulussa

Tekemistä Oulussa siis riittää kaikenikäisille!

Oulu 2

Radisson Blu Hotel, Oulu sijaitsee ihanteellisella paikalla lähellä kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä, ravintoloita ja shoppailumahdollisuuksia.

Tutustu tästä

Mitä tehdä Oulussa ilmaiseksi?

Monet yllä olevat ideat eivät kevennä kukkaroa. Ilmaista tekemistä Oulussa siis riittää ja pääset nauttimaan kaupungin tarjonnasta varsin edullisesti.

Kaupungin tunnelmasta nauttiminen torilla sekä erilaisissa puistoissa on varsin kivaa tekemistä kesällä Oulussa, eikä se kuluta kukkaroa, muuta kuin ehkä muutaman jäätelöpallon verran.

Eikä kannata unohtaa, että esimerkiksi kirpputoreilla kiertely voi olla hauskaa ilmaista viihdykettä Oulussa. Mukaan ei nimittäin aina tarvitse tarttua tavaraa, vaan pelkkä kiertely voi olla hauskaa ajanvietettä. Kiva kirpputori löytyy muun muassa Raksilasta Järkikirppiksestä.

Kun siis kaipaat virkistävää ja hauskaa tekemistä, valkkaa yltä vinkit siihen mitä tehdä Oulussa ja vietä hauska päivä kaupungin sykkeessä!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll