Holiday ClubHoliday Club

Top 7 Tampereen nähtävyydet

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Tampere on viihtyisä kaupunki kotimaiseen kaupunkilomaan. Kaupungista löytyy nähtävää ja tekemistä aikuisille seä lapsille, tehden siitä monipuolisen lomakohteen ihan kaikenlaiseen lomailuun. Mitkä ovat ne parhaat Tampereen nähtävyydet, jotka jokaisen matkailijan tulisi lisätä loma-ohjelmaan?

Artikkeli jatkuu...

Parhaat Tampereen nähtävyydet – 7 vaihtoehtoa

Tässä katsaus siihen, mitä nähtävyyksiä Tampereella kannattaa ehdottomasti käydä ihastelemassa.

1. Amurin työläismuseokortteli

Amurin työläismuseokortteli, Tampere

Tampereella on hyvin vankka asema suomalaisessa teollisuudessa. Monet Tampereen nähtävyydet vievät tutustumaan juuri tähän kaupungin historiaan, joista yksi erinomainen paikka siihen on Amurin työläismuseokortteli.

Korttelista löytyy viisi alkuperäistä rakennusta sekä neljä piharakennusta, joista löytyy:

 • Suutarinverstas
 • Leipomo
 • Osuuskauppa
 • Paperi- ja lyhyttavarakauppa

Tämä Tampereen nähtävyys on kesällä avoinna joka päivä, alueen kahvilan palvellessa kuitenkin läpi vuoden. Kesällä museokorttelissa järjestetään myös erilaisia mielenkiintoisia tapahtumia.

Artikkeli jatkuu alla
Naantali SpaNaantali Spa
Artikkeli jatkuu...

2. Finlaysonin tehdasalue

Finlaysonin tehdasalue, Tampere

Tampereen nähtävyydet talvella tai kesällä vievät myös viihtyisälle Finlaysonin tehdasalueelle, joka sopii ympärivuotiseen vierailuun, sillä suurelta tehdasalueelta löytyy runsaasti erilaista ajanvietettä.

Finlaysonin alueella voi:

 • Käydä elokuvissa
 • Herkutella erilaisissa ravintoloissa
 • Maistella paikallista olutta pienpanimoravintolassa
 • Vierailla Työväen museo Werstaassa, Suomen Vakoilumuseossa tai Höyrykonemuseossa

Alueelta löytyy myös varsinkin erilaisten juhlapyhien alla erilaista ajanvietettä.

3. Pyynikin näkötorni

Pyynikin näkötorni, Tampere

Näsinneula on tietenkin yksi tunnetuimmista Tampereen nähtävyyksistä, mutta maisemia voi lähteä ihastelemaan myös Pyynikin näkötorniin. Näkötornin nähtävyyksien lisäksi myös tornin kahvilan munkit ovat varsin tunnettuja ympäri maan.

Kaunis Pyynikki tarjoaa muutenkin mukavasti nähtävyyksiä Tampereen keskustan ulkopuolella. Jos olet liikkeellä kesällä, on Pyynikin kesäteatteri ehdottomasti yksi vetonauloja esityksineen.

4. Tampereen Kauppahalli

Tampereen Kauppahalli sisältä

Tampereen nähtävyydet keskustassa vievät kaupungin erikoiseen kauppahalliin. Tiilestä ja teräksestä valmistettu kauppahalli on arkkitehtuuriltaan todella mieleenpainuva nähtävyys.

Sisältä löytyy tietysti erinomaiset ostosmahdollisuudet, joten rakennusta voi ihastella niin ulkoa, että sisältä ostosten lomassa.

5. Museokeskus Vapriikki

Museokeskus Vapriikki, Tampere

Tampellan tehtaan entisissä tiloissa toimii yksi Suomen parhaista museokeskuksista. Museokeskus Vapriikki on erittäin viihtyisä Tampereen nähtävyys talvella, sillä sisätiloista löytyy museota vähän joka makuun.

Voit vierailla niin Suomen Jääkiekkomuseossa, että Finlaysonin historiasta kertovassa näyttelyssä. Lisäksi Vapriikissa on runsaasti vaihtuvia näyttelyitä.

Vapriikki on avoinna läpi vuoden. Normaalisti museon aukioloajat ovat tiistaista sunnuntaihin klo 10-18.00. Poikkeukset aukioloaikoihin löytyy museokeskuksen kotisivuilta.

Jos olet kiinnostunut museoista, niin katso täältä Tampereen museot.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Erinomaiset Tampereen nähtävyydet lapsille

Jos olet lähdössä Tampereelle lasten kanssa, ovat nämä alla olevat Tampereen nähtävyydet lapsille niitä parhaimpia paikkoja viettää aikaa. Toki näihinkin kohteisiin voi suunnata myös aikuisporukalla, mutta varsinkin perheen pienimmät viihtyvät näissä nähtävyyksissä taatusti.

6. Särkänniemi

Särkänniemi, Tampere

Tampereen tunnetuimpia nähtävyyksiä on tietenkin Särkänniemi. Kyseessä on erinomainen kohde myös aikuisille, mutta huvipuistosta löytyy runsaasti tekemistä ihan perheen pienimmillekin vipeltäjille.

Särkänniemi tarjoaa vauhdikkaita vempaimia, rennompaa hauskanpitoa sekä hyvät palvelut takaamaan onnistunut vierailu huvipuistossa.

Särkänniemi aukeaa yleensä toukokuussa ja on avoinna aina elokuun loppupuolelle saakka. Lisäksi huvipuisto on monesti auki viikonloppuisin vielä syyskuussa. Tarkat aukioloajat ja lipputiedot löytyvät Särkänniemen kotisivuilta.

7. Tallipiha

Tallipiha, Tampere

Tallipiha ansaitsee maininnan Tampereen nähtävyyksien listalla. Lapsille Tallipiha tarjoaa ympäri vuoden mielenkiintoista tekemistä erilaisten tapahtumien kautta.

Alueella pääsee muun muassa poniajelulle tai vanhanajan karuselliin. Lisäksi tapahtumien joukossa on erilaisia teemaviikkoja ja -iltoja.

Alueelta löytyy myös erilaisia pienputiikkeja sekä kahviloita.

Tallipihalle kannattaa ehdottomasti mennä, jos aikeissa on viettää joulu Tampereella. Tällöin alue on täynnä pieniä putiikkeja, musiikkia ja herkkuja.

Artikkeli jatkuu alla
LomarengasLomarengas
Artikkeli jatkuu...

Mielenkiintoisimmat nähtävyydet Tampereen lähellä

Jos olet kerennyt jo koluta kaikki upeat Tampereen keskustan nähtävyydet, voit ottaa suunnaksi kaupungin lähialueen nähtävyydet.

Käy katsastamassa ainakin nämä Tampereen seudun nähtävyydet autolla:

 • Helvetinjärven kansallispuisto
 • Vehoniemenharju ja Vehoniemen automuseo
 • Haralanharjun näkötorni
 • Oriveden kirkko
 • Taidemuseo Gösta

Ei siis muuta kuin etsintään kaikki upeat Tampereen nähtävyydet kartalla ja auton nokka kohti mukavaa lomaa!

Tampereen nähtävyydet kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll