Ivalon lentokenttä on Suomen pohjoisin lentokenttä

Ivalon lentokenttä voi tulla tutuksi, kun suunnittelet Lapin lomaa. Kyseessä on yksi Suomen vilkkaimmista lentokentistä, johon lennetään aina kaukomailta asti. Lentokenttä on varsin pieni, mutta sieltä löytyy hyvät palvelut takaaman onnistuneen startin ja lopetuksen lomallesi.

Tässä hieman tietoja Ivalon lentoasemasta ja kentän palveluista.

Artikkeli jatkuu alla
✈️ Lennot Ivalon kentälle ja kentältä muualle!
Ivalon lentokenttä
Artikkeli jatkuu...

Ivalon lentokenttä on maan pohjoisin

Ivalon lentoasema on Suomen pohjoisen lentokenttä. Kentältä lennetään todella ahkerasti muun muassa eri puolille Aasiaa ja Ivalon lentokenttä onkin Pohjoismaiden tasolla näihin kohteisiin eniten suoria lentoja tarjoava kenttä. Lentokenttä löytyy Inarin kunnasta Ivalon lounaispuolelta.

Ivalon lentoasemalta on 25 kilometriä Saariselälle ja noin 11 kilometriä Ivalon keskustaan. Kentältä on loistava jatkaa matkaa moniin Lapin lomakohteisiin.

Ivalon lentokentän historia

Ivalon lentoaseman historia on varsin värikäs.

Lentokentän historia juontaa aina vuoteen 1943, jolloin saksalaiset sotilaat rakensivat lentokentän. Saksalaiset tuhosivat Ivalon lentokentän vetäytyessään Lapista toisen maailmansodan päätteeksi.

Lentokenttä kunnostettiin kuitenkin uudelleen vuonna 1950 ja 1970-luvulla lentokenttää laajennettiin matkustajamäärien kasvettua.

Uusin terminaalirakennus vihittiin käyttöön vuonna 2015. Ivalon lentokentällä oli ennen kaksi kiitorataa. Toinen kiitorata kuitenkin lakkautettiin vuonna 2008 ja nykyään lentokoneita laskeutuu yhdelle kiitotielle.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Ivalon lentoaseman palvelut

Pieneksi lentokentäksi Ivalon kenttä tarjoaa varsin kattavat palvelut. Matkanteko on siis taatusti onnistunut palveluiden ansiosta, eikä kentällä tarvitse pyöritellä vain peukaloitaan konetta odotellessa.

Ivalon lentokentän palvelut tarjoavat muun muassa näitä palveluita:

  • Takka-lounge ruoka- ja juomapalvelut
  • Design Center Shop -matkamuistomyymälän
  • Unique Design Finland Oy -vaateliikkeen palvelut
  • Lapland Hotels Ivalon porttialueen ravintolan palvelut

Lisäksi Ivalon lentokentällä on käytössä ilmainen langaton nettiyhteys. Liikeasiakkaat voivat halutessa varata myös kokoushuoneen käyttöönsä.

Eikä Ivalossa tarvitse istua vain tylsillä lentokentän penkeillä konetta odotellessa. Kentältä löytyy nimittäin ihana lounge-tila keinutuolien kera, joten sinne kannattaa suunnata, kun kaipaat pientä rentoutusta.

Huomioi, että lentokenttä Ivalossa aukeaa aina kaksi tuntia ennen lähtöä. Kaupat sekä muut lentokentän palvelut eivät ole avoinna muulloin kuin lentojen yhteydessä. Lentokentällä ei siis esimerkiksi voi yöpyä, vaan terminaali suljetaan aina lentojen lähdettyä.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Ivalon lentokentän saapuvat ja lähtevät lennot

Ivalon lentokenttä saapuva lento

Finnair lentää säännöllisesti Ivalon lentokentälle Helsingistä. Lisäksi reittilentoja on varsinkin lomakauden sesonkiaikaan muiltakin lentoyhtiöiltä. Reittejä on lisäksi Aasiaan ja muualle Eurooppaan.

Finavian Ivalon lentokentän sivuilta voi katsoa saapuvien ja lähtevien lentojen tietoja. Sivuilta näkee muun muassa lentojen arvioidut laskeutumisajat sekä tietoa mahdollisista viivästyksistä.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Matkustaminen lentokentälle ja sieltä pois

Ivalon lentokenttä tarjoaa mahdollisuuden valvottuun pysäköintiin. Pysäköinti onnistuu kentällä tai sen voi suorittaa esimerkiksi mobiilisovelluksella. Huomioi, että Ivalon lentokentän pysäköintiä ei ole mahdollista maksaa käteisellä. E-tolppapaikkoja on myös saatavilla sähköautoille, eikä niistä tarvitse maksaa erillistä maksua.

Kentällä on lisäksi useita autovuokraamoja, mikäli haluat vuokrata auton Lapin lomallesi. Aukioloajat ja muut tiedot kannattaa tarkistaa vuokraamojen sivuilta etukäteen, sillä kaikki eivät ole avoinna muuta kuin ennakkovarauksella.

Pääset kentälle ja sieltä pois myös julkisilla kulkuvälineillä. Ivalon lentokenttä bussi kuljettaa moniin lähiympäristön matkakohteisiin. Ivalon lentoaseman ja Inarin väliä liikennöi Kuljetusliike Ilmari Slant.

Ivalon lentoasemalta pääsee lisäksi Saariselällä Eskelisen Lapin Linjat bussien kyydissä. Lisätietoja löytyy myös Matkahuollon sivuilta.

Voit halutessasi etsiä myös Ivalon lentokentän taksipalvelut netistä käyttöösi ja varata kyydin etukäteen. Esimerkiksi Ilmari Slan tarjoaa myös taksikyytejä varauksesta.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Ivalon lentokentän yhteystiedot

Tässä vielä lentokentän yhteystiedot:

Ivalon lentokenttä kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll