Ivalo

Lappi on lumoava matkakohde ja yksi alueen upeista kohteista on Ivalo. Ivalo on keskellä kauneinta tunturimaisemaa ja sieltä löytyy sopivasti palveluita takamaan onnistunut loma kaikenlaisille matkailijoille.

Ivalo on Inarin kunnan suurin taajama-alue sekä hallinnollinen keskus. Taajama sijaitsee Inarijärven eteläpuolella aivan nelostien varrella. Ivalosta on noin reilut 280 kilometriä Rovaniemelle. Saariselän suosittu matkailukeskus on puolestaan vain noin 30 kilometrin päässä, joten Ivalo on erinomainen valinta vaikkapa talviloman majapaikaksi. Ivaloon voi muuten saapua esimerkiksi lentäen, sillä kylässä toimii Lapin matkailun kannalta tärkeä Ivalon lentokenttä. Ivalosta on lisäksi päivittäiset linja-autoyhteydet Rovaniemelle.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Kylä tunnettiin aikaisemmin Kyrön kylänä ja sen historia juontaa aina 1750-luvulle saakka. Ivalon läpi halkova Ivalojoki on ollut tärkeässä roolissa aina kylän alkuajoilta saakka. Joki on tarjonnut elinkeinoa alueen ihmisille niin kalastuksen, että kaupankäynnin muodossa. Lapin sodan aikaan Ivalo poltettiin monien muiden Lapin asutuskeskuksien tavoin.

Ivalon parhaimpiin puoliin lukeutuu tietysti kylän upeat maisemat. Ivalojoki sekä sen rantamilla kasvavat metsäkuuset ovat rauhoittava ja rentouttava näky. Lisäksi lähialueelta löytyy kaunista tunturi- ja suomaisemaa. Ivalosta pääseekin kätevästi marjastamaan kesäisin ja syksyisin!

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Ivalo tarjoaa upeita luontokohteita aktiivilomaan

Lappi on tunnettu talvilomakohteena. Ivalosta onkin lyhyt matka juuri Saariselän laskettelukeskuksiin, joten rinteillä pääsee helposti ja nopeasti. Ivalossa voi toki liikkua läpi vuoden ja pääset nauttimaan lähialueen luontokohteista patikkaretkien muodossa milloin tahansa. Suuri Inarijärvi tarjoaa tietysti myös upeat puitteet kalastukseen kesällä ja pilkintään talvella.

Ivalossa ja lähiympäristössä on runsaasti eri vaihtoehtoja majoituksen suhteen. Alueelta löytyvät niin hienommat ja varustellummat hotellit, että hieman askeettisempaa majoitusta tarjoavat mökit. Sopiva vaihtoehto löytyy takuulla niin perheille, että kaveriporukan kanssa liikkeellä oleville matkustajille.

Jos kaipaat lomaasi enemmän menoa, voit suunnata Ivaloon heinäkuun lopulla järjestettävien Inariviikkojen aikaan. Silloin Ivalossa järjestetään runsaasti erilaisia tapahtumia.

Tutustu sivuiltamme Ivalon nähtävyyksiin sekä Inarin nähtävyyksiin.

Kun kaipaat sykähdyttävää luontoa, tarjoaa Ivalo taatusti mielenrauhaa lomapäiviisi!

 

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll