LomarengasLomarengas

Jyväskylän museot – 5 mielenkiintoista kohdetta

Tämä keskisuomalainen kaupunki on varsinainen museokaupunki, sillä erilaisia museoita ja gallerioita riittää useammallekin päivälle. Jyväskylän museot tuovat lisäviihdykettä vierailuun ja varmistavat sen, että tekemistä riittää.

Valkkaa tästä suosikki museot, kun vierailet seuraavaksi Jyväskylässä!

Artikkeli jatkuu...

Top 5 Jyväskylän museot

Jyväskylän museot voivat viedä sinut ihastelemaan niin taidetta, että tutkimaan alueen lähihistoriaa. Nämä museot viihdyttävät varmasti niin lapsia, että aikuisia.

1. Jyväskylän taidemuseo

Jyväskylän taidemuseo

Aivan Jyväskylän keskustasta löytyy upea Jyväskylän Taidemuseo. Kirkkopuiston tuntumassa olevasta museosta löytyy runsaasti kotimaista nykytaidetta sekä keskisuomalaista kuvataidetta. Jonkin verran esillä on myös vanhempia suomalaisia taideteoksia.

Lisäksi vaihtuvat näyttelyt ilahduttavat myös kansainvälisten taiteilijoiden teoksilla.

Koko perhettä ilahduttaa varmasti myös Taidetila, jossa on mahdollista havainnoida taiteen ja tieteen ilmiöitä!

Museoon on vapaa pääsy perjantaisin sekä alle 24-vuotiailta ja liput ovat muulloin 8, 6 ja 4 euroa. Jyväskylän taidemuseo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11-18.

Kotisivut: https://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

2. Keski-Suomen museo

Keski-Suomen museo, Jyväskylä

Kiinnostaako sinua historia sekä keskisuomalainen elämänmeno? Suuntaa silloin Keski-Suomen museoon Jyväskylässä.

Tuttavallisemmin KeMu:na tunnettu museo kertoo keskisuomalaisesta elämänmenosta aikojen saatossa. Voit tutkia Jyväskylän syntyä, ihmetellä vanhoja savusaunoja tai käydä vaikka vanhan ajan markkinoilla.

Museosta löytyy lisäksi lapsia viihdyttävä Puuhatila Nappula.

Museon pääsyliput ovat:

  • Aikuiset 8 euroa
  • Eläkeläiset 6 euroa
  • Opiskelijat 4 euroa
  • Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi

Kotisivut: https://www.jyvaskyla.fi/keskisuomenmuseo

3. Suomen käsityön museo ja kansallispukukeskus

Suomen käsityön museo, Jyväskylä

Jyväskylän museot ovat mukavasti usein aivan kaupungin keskustan tuntumassa ja Suomen käsityön museo on tästä oiva osoitus. Perusnäyttelyissä on esillä suomalaisten vanhoja ja uusia käsitöitä sekä suomalaisia kansallispukuja.

Museossa on myös Aistitila, jossa pukuja pääsee jopa sovittelemaan!

Näiden perinteisten ja pysyvien näyttelyiden lisäksi Jyväskylän käsityön museossa on usein vaihtuvia, pienempiä näyttelyitä, joissa esitellään niin itse käsitöitä, että niiden tekemiseen käytettäviä tekniikoita ja välineitä. Museokaupasta löytyy taatusti mukaan ihania käsitöitä.

Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11-18. Museoon on vapaa pääsy alle 18-vuotialta, aikuisten lippujen ollessa 8 euroa.

Kotisivut: https://www.craftmuseum.fi/

4. Alvar Aalto museo

Alvar Aalto Museo, Jyväskylä

Suomen tunnetuimpien arkkitehtien joukkoon kuuluva Alvar Aalto on kiehtova ja kiinnostava henkilö. Hänen työhönsä sekä henkilöhistoriaan pääsee tutustumaan Alvar Aallon museossa Jyväskylässä.

Museon perusnäyttely onkin rakennettu Alvar Aallon töiden sekä henkilöhistorian ympärille. Esillä on niin piirustuksia, että valokuvia. Lisäksi museon yhteydessä toimii galleria, jonka tiloissa on vaihtelevia näyttelyitä niin arkkitehtuurista että muotoilusta.

Museo sijaitsee lähellä Keski-Suomen museota, joten voit nähdä molemmat museot samalla kertaa!

Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi, normaalihinnan ollessa 8 euroa. Museo oli avoinna 21.3.2021 saakka, jonka jälkeen museo sulkeutuu peruskorjauksen ajaksi kesään 2023 asti.

Kotisivut: https://www.alvaraalto.fi/kohde/alvar-aalto-museo/

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

5. Suomen ilmavoimamuseo

Suomen ilmavoimamuseo, Jyväskylä

Isot ja pienet vauhdin huuman ystävät nauttivat taatusti vierailusta Suomen ilmavoimamuseossa. Hieman Jyväskylän ulkopuolelta löytyvään museoon kannattaa kyllä suunnata, jos vain mahdollista. Jyväskylän keskustasta pääsee aivan museon portin lähelle bussilla, joten omaa autoa ei välttämättä tarvitse.

Museossa kerrotaan ilmavoimien historiasta todella monipuolisesti. Lisäksi esillä on tietenkin myös lentokoneita ja jopa tietoa siitä, kuinka kirjekyyhkyjä hyödynnettiin ilmavoimissa vuosikymmenten ajan.

Museo on avoinna päivittäin kesäkuukausien aikaan klo 10-20 ja talvisin klo 11-17. Pääsylippu on aikuisilta 10 euroa. 7-16-vuotiaat lapset, opiskelijat ja eläkeläiset pääsevät museoon 5 eurolla. Myös perhelippuja on saatavilla.

Kotisivut: https://ilmavoimamuseo.fi/

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Näin koet Jyväskylän museot

Jyväskylän museot ovat siis pääsääntöisesti avoinna läpi vuoden. Niihin on usein pieni pääsymaksu, mutta esimerkiksi lapset pääsevät usein ilmaiseksi. Lisäksi voit kokea Jyväskylän museot ilmaiseksi esimerkiksi tiettyinä viikonpäivinä.

Yllä mainituista museoista esimerkiksi Keski-Suomen museoon ja Suomen käsityön museoon pääsee perjantaisin ilmaiseksi.

Käy siis katsomassa nämä mielenkiintoiset Jyväskylän museot lomallasi!

Jyväskylän museot kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll