LomarengasLomarengas

Parhaat Jyväskylän nähtävyydet: luontoa ja kulttuuria

Keski-Suomen nähtävyyksiä riittää moneen lähtöön ja monet niistä vievät nauttimaan kauniista Jyväskylästä. Kyseessä on erinomainen lomakaupunki, jonka kaduilla riittää tekemistä kaikille. Jyväskylään voi suunnata ympäri vuoden. Tässä parhaimpia Jyväskylän nähtävyyksiä!

Artikkeli jatkuu...

Suosituimmat Jyväskylän nähtävyydet

Yliopistokaupunkina Jyväskylän nähtävyydet vievät nauttimaan monipuolisesta kulttuurista. Jyväskylästä on lähtöisin monia tunnettuja suomalaisia, joihin pääsee lisäksi tutustumaan museoissa. Kaupungissa on myös runsaasti kauniita rakennuksia sekä taideteoksia, joihin tutustua. Mikä parasta, pääset kokemaan Jyväskylän nähtävyydet Helsingistä tai Oulusta kätevästi, sillä kaupunki sijaitsee näppärästi Keski-Suomessa!

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Mitä tehdä Jyväskylässä? Tässä muutamat erinomaiset Jyväskylän nähtävyydet, jotka kannattaa ottaa lomaohjelmaan:

1. Matti Nykäsen hyppyrimäki

Yksi Jyväskylän tunnetuimmista henkilöistä on tietenkin edesmennyt mäkihyppääjäsuuruus Matti Nykänen. Nykäsen mukaan nimetty hyppyrimäki on yksi tunnetuimpia Jyväskylän nähtävyyksiä. Hyppyrimäki löytyy Jyväskylän Laajavuoresta ja alueen ulkoilumahdollisuudet antavat mukavasti tekemistä lomapäiviin.

Hyppyrimäki on hiljattain saanut upeat valot, joita vaihdellaan tapahtumien mukaan. Hyppyrimäkeä kannattaa siis ehdottomasti käydä ihastelemassa iltavalaistuksessa. Pääset katsomaan nähtävyyksiä myös hyppyrimäen näkötorniin!

2. Jyväskylän taidemuseo

Jyväskylän nähtävyydet vievät lisäksi erinomaisiin museoihin, joista Jyväskylän taidemuseo kiinnostaa taatusti monia. Näyttelyt koostuvat pääosin kotimaisesta nykytaiteesta. Museossa käsitellään myös taiteen ja tieteen ilmiöitä ja pienessä museokaupassa on monipuolisesti kirjoja, kortteja ja koruja kotiinviemisiksi. Jyväskylän taidemuseo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11-18.

Alvar Aallon museo on toinen erinomainen Jyväskylän nähtävyys, mutta museo on tällä hetkellä suljettu peruskorjausten vuoksi.

3. Toivolan vanha piha

Toivolan vanha piha on tunnelmallisimpien Jyväskylän nähtävyyksien listalla. Piha koostuu seitsemästä 1800-luvun lopun puurakennuksesta, jotka kertovat menneiden aikojen tarinaa. Kesäisin auki oleva nähtävyys viihdyttää erilaisten esitysten ja palveluiden muodossa. Lisäksi voit nauttia tästä Jyväskylän nähtävyydestä talvella, sillä alueen joulutori on yksi parhaista. Alueen erilaiset käsityöputiikit sekä Keski-Suomen museon käsityöläiskodit ovat avoinna lisäksi ympäri vuoden.’

4. Lutakon satama

Mikäli olet Jyväskylässä kesällä, käy tutkimassa Lutakon satama-alue. Aivan keskustan lähellä oleva satama on täynnä mielenkiintoista nähtävää Jyväskylässä. Pääset nauttimaan muun muassa:

  • Erilaisista järviristeilyistä – näe vaikkapa Jyväskylän ja Lahden nähtävyydet vesiltä käsin risteilyn muodossa!
  • Rentoudu saunalautalla
  • Liiku vesijettien vauhdissa
  • Kierrä kaunis Jyväskylän rantareitti, jossa voi kuntoilla myös ulkokuntosalilla
  • Ui Lutakon uimarannalla
  • Nauti terassitunnelmasta ja hyvästä ruuasta Lutakon sataman ravintoloissa ja kahviloissa

Lutakon satama on siis erinomaista tekemistä Jyväskylässä kesällä. Toki luminen järvimaisema koskettaa myös talvella.

5. Kuokkalan silta

Upea 480 metriä pitkä silta on erinomainen nähtävyys Jyväskylässä. Silta yhdistää Jyväskylän keskustan Lutakon kautta Kuokkalan kaupunginosaan. Sillan ali liikkuu myös runsaasti laivoja, sillä sen ali kulkeva laivaväylä yhdistää Päijänteen Lutakon satamaan. Silta on iltavalaistuksessa todella näyttävä näky. Muista käydä katsomassa myös Lutakon puoleisen päädyn Keinuja-taideteos. Seppo Uuranmäen taideteos on vaikuttava näky.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Jyväskylän luonnon nähtävyydet

Monet parhaimmat Jyväskylän nähtävyydet vievät myös liikkumaan luontoon. Jyväskylän alueella on runsaasti kaunista katseltavaa, joten suuntaa myös näihin upeisiin kohteisiin:

Paljaspää

Jyväskylän saariston nähtävyydet vievät alueen korkeimmalle kohoavaan saareen. Pieni Paljaspää on ollut monen taiteilijan inspiraationa. Paljaspään kukkulalta avautuvat upean maisemat metsäiseen ja järviseen maisemaan. Saarella on lisäksi kiva pieni polku ja helppokulkuisen maaston kiertää ilman sen suurempia retkeilyvarusteita. Kun haluat parhaat Jyväskylän nähtävyydet lapsille, kannattaa juuri Paljaspää pitää mielessä.

Struven ketju: Oravivuoren mittauspiste

Jyväskylän nähtävyydet sisältävät myös Unescon maailmanperintökohteen Struven ketjun. Oraviuorella, Jyväskylän Korpilahdella sijaitseva nähtävyys on vaikuttava sekoitus tiedettä ja tekniikkaa keskellä kauneinta Keski-Suomen luontoa.

Voit tutustua alueeseen Oravivuoren luontopolulla. Luontopolun lähtöpaikkana on pysäköintipaikka Vanhanpääntien varressa. Mittauspisteen yhteydessä on erinomainen näköalapaikka sekä tietoa mittauspisteestä.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Muista myös nämä Keski-Suomen nähtävyydet

Jyväskylän matkailukohteet vievät myös keskustan ulkopuolelle. Monet Keski-Suomen nähtävyydet ovat saavutettavissa monesta alueen kaupungista varsin helposti. Esimerkiksi Tampere-Jyväskylän nähtävyydet sisältävät upean Petäjäveden vanhan kirkon. Käy myös piipahtamassa Tärttämäen näköalakalliolla.

Tekemistä ja näkemistä siis riittää taatusti Jyväskylässä, että lähialueilla!

Jyväskylän nähtävyydet kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll