Jyväskylän matkailu – luontoa, tapahtumia ja vauhtia

Jyväskylän matkailu tarjoaa mielenkiintoisia nähtävyyksiä, hauskanpitoa ja vauhdikasta menoa. Keski-Suomessa sijaitsevaan kaupunkiin kannattaa ehdottomasti lähteä viettämään viihtyisää viikonloppua.

Matkailu Jyväskylässä onnistuu niin aikuisten kesken, että koko perheen voimin.

Artikkeli jatkuu...

Jyväskylän matkailu tarjoaa runsaasti nähtävyyksiä ja tekemistä

Jyväskylän nähtävyydet takaavat, ettei tekeminen lopu kesken, tulitpa kaupunkiin yhdeksi tai useammaksi päiväksi. Nähtävyyksiä nimittäin riittää ja niiden joukkoon mahtuu kaunista luontoa ja mielenkiintoisia museoita.

Lomaohjelmaan kannattaa lisätä ainakin nämä erinomaiset nähtävyydet:

  • Suomen käsityön museo
  • Vesilinnan näköalatasanne
  • Keski-Suomen luontomuseo
  • Toivolan vanha piha
  • Alvar Aallon museo

Muutakin tekemistä Jyväskylässä tietysti riittää. Jos tykkäät käydä ostoksilla, voit suunnata Jyväskylän Kauppakadulle, josta osa kadusta on kävelykatua.

Kävelykadun varrella on runsaasti hyviä ostospaikkoja sekä ravintoloita ja kahviloita herkutteluun. Jyväskylän matkailu vie shoppailemaan kävelykadulle varsinkin kesäisin, mutta katu on kiva myös talvella, sillä se on lämmitetty. Jyväskylä onkin kiva kohde esimerkiksi joulunaikaan, jolloin voit kokea Jyväskylän joulumarkkinat!

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Voit lisäksi nauttia Jyväskylän ravintoloista sekä iltaelämästä. Esimerkiksi Green Egg on todella kiva ravintola keskustan ytimessä ja Club Escape taas on erinomainen paikka viettää iltaa Jyväskylässä matkustaessa. Lisäksi voit lähteä nauttimaan vaikkapa Jyväskylän kaupunginteatterin esityksistä.

Jyväskylän matkailu vie keskelle kaunista järvimaisemaa ja lomalla kannattaakin nauttia Päijänteen tarjoamista mahdollisuuksista. Kesäisin voit esimerkiksi hypätä Päijänteen risteilyille suoraan Jyväskylän satamasta. Päiväristeilyt ovat kivaa ajanvietettä ja hauska tapa nähdä Jyväskylä hieman uusin silmin.

Nämä risteilyt kannattaa pitää myös mielessä, jos tarkoituksena on kokea Jyväskylän juhannus.

Erinomaiset Jyväskylän matkailukohteet lapsille

Matkailu Jyväskylässä lasten kanssa on helppoa ja mukavaa. Kaupungissa riittää runsaasti mielenkiintoista tekemistä ja lasten kanssa voi Jyväskylässä suunnata muun muassa Liikuntakeskus Hutunkiin.

Toinen erinomainen Jyväskylän matkakohde lapsille on tietenkin Laajavuoren kylpylähotelli ja laskettelukeskus. Niistä löytyy altaita ja rinteitä pienemmillekin lapsille sekä toki mukavaa ajanvietettä myös aikuisille.

Jos olet liikkeellä Jyväskylässä kesällä, tykkäävät lapset varmasti Nokkakiven huvipuistosta. Sieltä löytyy erilaisia laitteita ja vempaimia sekä eläimiä, joita pääsee rapsuttelemaan ihan läheltä.

Jyväskylän matkailu vie keskelle tapahtumia

Rally Finland, Jyväskylä

Matkailu Jyväskylässä on kiva ajoittaa myös erilaisten tapahtumien yhteyteen. Kaupungissa järjestetään runsaasti ohjelmaa, jotka viihdyttävät kaikenikäisiä.

Tunnetuimpien Jyväskylän tapahtumien joukkoon kuuluvat muun muassa:

  • Rally Finland, MM-ralli (entinen Neste Oil Rally Finland)
  • Finland Marathon
  • Jyväskylän kesä-kesätapahtuma
  • Saunamaakuntaviikko

Läpi vuoden kaupungissa löytyy lisäksi erilaisia konsertteja ja urheilutapahtumia. Esimerkiksi jääkiekkojoukkue Jypin pelejä voi seurata talvisin, kun taas kesäisin kannattaa suunnata katsomaan vaikkapa pesäpalloa Jyväskylän Kirin peleihin.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Parhaat Jyväskylän seudun matkailukohteet

Jyväskylän lähialue on lisäksi täynnä mielenkiintoista nähtävää. Ehdottomiin alueen valttikortteihin kuuluvat kaksi Unescon maailmanperintökohdetta.

Jyväskylän matkailu voi viedä sinut nimittäin Petäjäveden kirkkoa ihastelemaan tai tutkailemaan Oravivuoren kolmiomittaustornia. Kolmiomittaustorni löytyy Korpilahdelta.

Jyväskylän alue tarjoaa lisäksi neljä eri kansallispuistoa, joihin suunnata retkeilemään. Matkat Jyväskylästä voi tehdä niin Leivonmäen, Etelä-Konnenveden, Pyhä-Häkin että Salamajärven kansallispuistoihin. Jokaisesta löytyy erilaisia merkattuja reittejä sekä mahdollisuuksia monipuoliseen retkeen.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Jyväskylän matkailuneuvonta auttaa matkailijoita

Jyväskylän matkailuinfo palvelee läpi vuoden. Mikäli sinulla on lomaan liittyviä kysymyksiä tai haluat lisätietoja Jyväskylän ja sen lähialueen palveluista, voit ottaa yhteyttä matkailuneuvontaan.

Jyväskylän matkakeskuksen osoite on:
Kauppakeskus Forum
Jyväskylä-info
Asemakatu 7
40100 Jyväskylä

Puh. 014 266 0113

Visit Jyväskylä matkailuneuvonnan toimipisteen aukioloajat ovat maanantaisin klo 10-17 ja tiistaista perjantaihin klo 10-16. Huomioi, että talvisin (1.10.-30.4. välisenä aikana) neuvonta palvelee vain omatoimipisteenä.

Kun siis kaipaat mielenkiintoista lomakohdetta monipuolisine palveluineen, pidä mielessä Jyväskylän matkailu ja yllä olevat vinkit!

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll