Loviisan nähtävyydet Top 9 – Linnoitusten äärellä merellä

Loviisan nähtävyydet tarjoavat matkaseurueellesi upeita kokemuksia kesäpäivien helteessä tai talven pakkasilla, millon ikinä olettekaan matkalla.

Nähtävyyksiä Loviisassa on kaikkialla eri puolella kaupunkia, mutta mikäli matka-aikataulunne on tiukka kannattaa ehdottomasti keskittyä sympaattisen vanhan kaupungin tuntumaan ja käydä vain yksi kauempana olevista nähtävyyksistä, kuten Svartholman merilinnoituksen rauniot.

Artikkeli jatkuu...

Loviisan nähtävyydet – Top 9

Loviisan nähtävyys numero yksi on todellakin koko upea vanhakaupunki ja kaikki sen suloiset puutalot. Loviisan vanhakaupunki on täynnä myös toinen toistaan kauniimpia sisäpihoja, joihin kannattaa kurkistaa. Kaikki tärkeimmät Loviisan nähtävyydet kuten Laivasilta ja merenkulkumuseo ovat myös vanhan kaupungin tuntumassa.

1. Svartholman merilinnoitus

Svartholman merilinnoitus, Loviisa

Vielä kun Suomi kuului Ruotsin vallan alle rakennettiin uuden Loviisan kaupungin suojaksi Svartholman merilinnoitus Venäjän mahdollisten hyökkäysten torjumiseksi. Rakennustyöt aloitettiin vuonna 1748 Augustin Ehrensvärdin johdolla ja suurimmalta osin linnoitus valmistui 1760-luvulla. Lopullisesti linnoitus ei kuitenkaan koskaan valmistunut.

Puolustukseen suunnitellun käytön jälkeen linnoitus unohdettiin moneksi vuodeksi ja sen rakennusten tiiliä käytettiin muun muassa yksityisten koteihin ja Loviisan kaupungin talon rakennukseen.

1900-luvun alusta alkaen linnoituksen historiallinen arvo on ymmärretty ja nykyisin linnoitus on mielenkiintoinen matkakohde myös kauniin ympäröivän luonnon vuoksi.

Saarelle pääsee aluksella n. 30 minuutissa lipun maksaessa aikuisilta 18 € ja lapsilta (4-12v) 9€. Alle 4v pääsevät ilmaiseksi.

Pakkaa siis eväät mukaan ja lähde tutkimaan tätä historiallista nähtävyyttä!

Kotisivut: https://visitsvartholm.fi/

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

2. Laivasilta

Laivasilta, Loviisa

Vanha satama-alue Loviisan vanhan kaupungin kupeessa on herätetty takaisin 1700-1800- luvulle upeilla pienillä punamultaisilla aitoilla. Satojen vuosien takaista tunnelmaa luovat suola-aitat ovat täytetty pikkuisilla lahjapuodeilla, taidenäyttelyillä ja metrien päähän huumaavaa tuoksua luovilla kahviloilla ja ravintoloilla.

Laivasillan kupeesta kulkee kesäisin myös risteilyt Svartholman linnoitukselle ja Helsingin keskustaan.

Kotisivut: https://laivasilta.fi/

3. Loviisan merenkulkumuseo

Loviisan merenkulkumuseo

Loviisan sijaitessa meren rannalla, myös Loviisan nähtävyydet ovat sen mukaisia. Juurikin vanhalla satama-alueella Laivasillalla sijaitseva merenkulkumuseo käsittelee Loviisan kaupungin pitkää merenkulkuhistoriaa. Museorakennus edustaa 1700- ja 1800-lukujen vanhojen suola-aittojen tyyliä, joten koko museorakennus on itsessään jo nähtävyys ja vie tunnelman satoja vuosia taaksepäin.

Merenkulkumuseo käsittelee Loviisan pitkää historiaa satamakaupunkina aina purjelaivoista höyrylaivoihin, sekä Loviisassa harjoitettua laivanrakennusta.

Kotisivut: http://www.merenkulkumuseo.fi/

4. Loviisan kirkko

Loviisan kirkko

Kuva: Beckstet, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Uusgoottilaista tyyliä edustava Loviisan kirkko hallitsee upeasti kaupungin siluettia lähestyttäessä Loviisan kaupunkia. Punatiilestä rakennettu kirkko valmistui ainoastaan kahden rakennusvuoden jälkeen vuonna 1865 ja kirkon on suunnitellut Georg Theodor Chiewiz ja Julius Basilier. Suuri osa kirkon tiilistä on peräisin Svartholman merilinnoituksesta.

Loviisan kirkon esineistöön kuuluu muun muassa ensimmäinen suomenkielinen koko Raamattu vuodelta 1642 ja vuonna 1855 palaneesta vanhasta Loviisan kirkosta pelastettu alttaritaulu Kristus Kirkastusvuorella.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

5. Bongan linna – Nelimarkan ateljee

Bongan linna

Professori ja taiteilija Riitta Nelimarkan ateljee ja näyttelygalleria sijaitsee aina venäläiskaudelle sijoittuvassa patriisilinnassa. Tämä alunperin pietarsaarelaisen pariskunnan asuintaloksi rakennettu hulppea rakennus on ulkoapäin perinteisen jugendtalon näköinen, mutta sisältä paljastuu virkistävä väriloisto kaikista Nelimarkan upeista töistä.

Huomioi se, että Bongan linna on ainoastaan kesän lauantaisin auki yleisölle, mutta ryhmille tilauksista ympärivuoden. Tutustu tähän upealla väriloistolla koristettuun hulppeaan linnaan!

Kotisivut: http://www.bonga.fi/

6. Loviisan kaupungin museo

Loviisan kaupungin museo

Vuonna 1755 rakennetussa Komendantin talossa toimii Loviisan kaupungin historiasta kertova museo. Museon perusnäyttelyyn kuuluu vanhoja kustavilaisia huonekaluja, sekä paljon muuta satoja vuosia vanhaa esineistöä, kuten vanhoja keittokirjoja. Tämän lisäksi museossa on vaihtuva näyttely, sekä ulkona upea 1700- ja 1800-luvun tyyliin koottu hyötypuutarha.

Loviisan nähtävyydet tarjoavat juuri tämän kaltaisia upeita historiallisia kohteita.

Kotisivut: https://www.loviisa.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/museot/komendantintalo/

7. Almintalo – Art gallery

Almintalo, Loviisa

Kulttuurinnälkäinen löytää varmasti monipuolisesti tapahtumia, sekä näyttelyitä upeasta Almintalosta. Tämä Bertel Jungin suunnittelema vuonna 1910 valmistunut talo on saanut nimensä Guido August ja Alvar Anselm Almin, kultaseppä veljesten mukaan, jotka talon rakennuttivat kultasepänliikkeeksi ja verstaakseen. Käy tutkimassa Almintalon vaihtuvia näyttelyitä!

Kotisivut: https://www.loviisa.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kulttuuri/nayttelyt-ja-galleriat/almintalo/

8. Loviisan maalinnoitus – bastionit Rosen ja Ungern

Loviisan maalinnoitukset

Loviisan linnarauniot ovat peräisin ajalta jolloin Suomi kuului Ruotsin vallan alle, sillä rakentaminen aloitettiin vuonna 1748. Augustin Ehrensvärdin johdolla aloitettiin rakentamaan maalinnoitusta, mutta linnoitus ei ikinä valmistunut sen jäädessä heti Suomen sodan alettua rajan venäjän puolelle. Linnoitus ei ikinä osallistunut Suomen sotatapahtumiin.

Linnoitusten historiaan pääsee tutustumaan myös Ehrensvärdin luontopolulla, joka kiertää linnoitusten ympäristössä. Pakkaa retkieväät mukaan ja lähde tutustumaan tähän historialliseen kohteeseen.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Loviisan seudun nähtävyydet

Myös Loviisan seutu tarjoaa sinulle nähtävyyksiä. Näistä hyvänä esimerkkinä on:

9. Strömforsin ruukki

Strömforsin ruukki, Loviisa

Strömforsin ruukin juret ulottuvat 1600-luvulle asti, jolloin Johan Creutz perusti Petjärven kylään ensimäisen kankivasarapajan vuonna 1695. Turun rauhan jälkeen 1744 ruukki on saanut nykyisen nimensä, kun Anders Nohrström ja Jakob Forsell ostivat ruukin.

Ruukkialueen vaiheikasta historiaa pääsee tutustumaan alueen monissa rakennuksissa, joissa toimii myös majoituspalveluita ja ravintoloita sekä kahviloita. Tämä on ehdottomasti yksi parhaimpia Loviisan seudun nähtävyyksiä.

Kotisivut: https://stromforsinruukki.com/

Loviisan nähtävyydet kartalla

Usein kysyttyä

Mikä on Loviisan suosituin nähtävyys?

Loviisan suosituin nähtävyys on historiallinen Svartholman merilinnoitus, joka sijaitsee reilu 10km päässä Loviisan keskustasta.

Mikä on kaunein luontopolku Loviisassa?

Loviisan upein luontopolku on ehdottomasti Ehrensvärdin luontopolku, joka kulkee historiallisten maalinnoitusten Rosen ja Ungern ympäristössä. Pakkaa retkieväät mukaan ja nauti suurten lehtipuiden havinasta.

Mitä museoita Loviisasta löytyy?

Loviisassa sijaitsee monia mielenkiintoisia museoita koko perheelle, kuten merenkulkumuseo, Loviisan kaupungin museo, sekä kauempana Loviisan keskustasta sijaitseva Strömforsin ruukin museo.

Mitä päiväretki tekemistä Loviisassa on?

Loviisa on ihana kesäkaupunki, jossa riittää tekemistä. Päiväretki Loviisaan täyttyy vanhan puutaloalueen ihailusta, laivasillan puotien tutkimisesta, historiallisista museovierailuista ja suloisista kahviloista maistuvin herkkuineen.

Milloin Bongan linnaan pääsee vierailulle?

Bongan linnassa sijaitseva Riitta Nelimarkan ateljee on avoinna yleisölle heinä- ja elokuussa lauantaisin 13-16 ja ryhmille tilauksesta ympäri vuoden.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll