LomarengasLomarengas

Loviisa – tunnelmallinen kaupunki Itämeren tuntumassa

Loviisa on todella sympaattinen kaupunki Uudenmaan maakunnassa. Kaupungin alueella asuu noin 15 ooo ihmistä, joista noin 7000 asuu Loviisan keskustassa. Loviisa on kaksikielinen kaupunki, jossa hiukan yli puolet puhuu äidinkielenään suomea ja noin 42% puhuu äidinkielenään ruotsia. Loviisa on myös erittäin suosittu vapaa-ajan asuntojen rakennuspaikka ja kaupunki onkin todella eloisa varsinkin kesäisinä viikonloppuina. Loviisan Alakaupuki on täynnä suloisia vanhoja puutaloja, joiden välistä löytyy mitä kauniimpia sisäpihoja, sekä uskomattoman hienoja salaisia puutarhoja. Loviisan matkan aikana kannattaa ehdottomasti vierailla Alakaupungin sympaattisissa kahviloissa.

Artikkeli jatkuu...

Loviisa tarjoaa myös monipuoliset mahdollisuudet kaikenlaiseen ulkona liikkumiseen. Luonnon otuksista kiinnostuneille kaupunki tarjoaa monia hienoja luonnonsuojelualueita, kuten Haruddenin luonnonsuojelualue ja Boulongen metsä. Myös lintutorneja Loviisanlahden tuntumassa on useita ja keväisin paikalla näkeekin useita lintubongareita kameroiden ja kiikareiden kanssa. Myös vaelluksesta innostuneita Loviisa ei jätä kylmäksi, sillä alueella on useita todella kauniita retkeilypolkuja, kuten Metallirannan ja Kukuljärven ulkoilualueet. Talvisin kannattaa muistaa pakata sukset mukaa, sillä Loviisassa pääsee myös laduille.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Loviisa on historiallinen kaupunki

Loviisa on perustettu vuonna 1745, kun Itä-Suomen ainoa tapulikaupunki oli jäänyt Turun rauhassa solmitun uuden rajan väärälle puolelle. Samoihin aikoihin 1740-luvun lopussa aloitettiin rakentamaan myös linnoitusta Loviisan suojaksi, mutta hanke jäi kuitenkin kesken. Linnoituksen rippeet ovat edelleen nähtävillä keskustan reunamilla ja ovatkin yksi historiallisimmista Loviisan nähtävyyksistä. Muutama vuosi myöhemmin rakennettiin myös merilinnoitus suojaamaan Loviisaa meren kautta tulevilta hyökkäyksiltä. Tämä Svartholman merilinnoitus on myös yksi ikonisimmista Loviisan nähtävyyksistä. Loviisa tarjoaa myös monia historiallisia perinteitä kunnioittaen luotuja tapahtumia, kuten Kuningas saapuu Loviisaan – viikonloppu 1700-luvun hengessä.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll