Holiday ClubHoliday Club

Halvimmat lennot – Vertaa lentoja ja löydä lentolippuja edullisesti

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Matkat esimerkiksi Etelä-Suomesta Lappiin kestävät auton tai junan kyydissä useamman tunnin, vieden jopa kokonaisen päivän. Lentämällä matkan voi kuitenkin tehdä parissa tunnissa. Mutta mistä kaikkialta lentoja löytää ja miten varata halvimmat lennot?

Artikkeli jatkuu alla
Löydä halvimmat lennot näistä palveluista!
Halvat lennot
Artikkeli jatkuu...

Löydä halvimmat lennot Suomesta

Suomesta voi tietysti lentää moniin maailman kohteisiin. Helsinki-Vantaa on maamme vilkkain kenttä ja sieltä pääsee niin kaukomaihin, että ympäri Eurooppaa. Lomalentoja muualta Suomesta lentää myös jonkin verran suosittuihin lomakohteisiin. Lentoja maailma on siis verraten helppo löytää myös täältä Pohjolan perukoilta.

Mutta entäpä ne Suomen sisäiset lennot? Suomesta löytyy toiminnassa oleva lentokenttä lähes jokaisen suuremman kaupungin läheltä. Niistä lennetään kotimaanlentoja yleensä lähinnä Helsinkiin, mutta myös jonkin verran muihin suosittuihin kotimaisiin matkailukohteisiin. Esimerkiksi Lappiin on mahdollista löytää lentoja myös muualta kuin Helsingistä.

Entäpä sitten kotimaan lentoja tarjoavat lentoyhtiöt? Ei tietenkään ole mikään yllätys, että eniten kotimaanlentoja löytyy tietysti Finnairilta. Finnairin lennot vievät eri puolille Suomea ja monelle reitille lentoja löytyy päivittäin. Finnairilta löytyvät niin lennot Turusta, että Tampereelta.

Finnairin lentojen lisäksi Norwegian tarjoaa kotimaan lentoja. Norwegianin lennot vuonna 2022 onnistuvat Helsinki-Oulu ja Helsinki-Rovaniemi välillä. Norwegian on tarjonnut aikaisemmin myös lentoja Lapin lomakeskuksiin kausikohtaisesti, joten niitä kannattaa pitää silmällä lomasesonkien aikaan.

Myös SAS on lentänyt Suomen sisäisiä lentoja jonkin verran. Heidän koneillaan on mahdollista ottaa lennot Tampereelta, Helsingistä, Turusta ja Vaasasta.

Artikkeli jatkuu alla
Naantali SpaNaantali Spa
Artikkeli jatkuu...

Ovatko lennot Suomessa kalliita?

Mielikuvat lennoista Suomessa ovat usein varsin hintavia. Ja vaikkei Suomi olekaan mikään halpalentoyhtiöiden luvattu maa, on kotimaassa lentäminen mahdollista myös verraten edullisesti.

Kun lentoja vertaa huomaa heti, että hintaan vaikuttaa:

  • Mistä mihin olet lentämässä, suorien lentojen ollessa halvimpia.
  • Milloin olet lentämässä, sillä liput kallistuvat lähes aina tiettyjen lomasesonkien, kuten joulun, aikaan.
  • Mistä olet lennot ostamassa, sillä erilaisia kampanjatarjouksia löytyy vaihtelevasti eri sivustoilta sekä jopa suoraan lentoyhtiöltä.

Minkä hintaisia lennot sitten ovat? Lentojen hinnat per suunta ovat keskimäärin noin 50-200 euron välillä, joten hintahaitaria kyllä riittää. Yleensä lentolippuja löytää alle sadalla eurolla, mutta sesonkiaikaan hinnat voivat kyllä kohota lähemmäs 200 euroa.

Vertaa lentoja ennen varausta

Lensitpä sitten Suomessa tai maailmalla, lentojen vertaus ennen ostamista kannattaa aina. Vertaamalla löydät taatusti ne halvimmat lennot.

Yleisesti ottaen edullisimmat lentoliput saa usein varaamalla ne jo hyvissä ajoin. Tämä on totta varsinkin juuri kiireisten matkailusesonkien aikaan. Mikäli olet liikkeellä kuitenkin ihan loman kynnyksellä, kannattaa verrata lentojen hintoja. Äkkilähdöt voivat nimittäin tiputtaa lentojen hintaa alaspäin muutamilla kympeillä.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Tarvitaanko kotimaan lennolla passia?

Lentoliput riittävät kotimaanmatkoille, eikä passia tarvitse ottaa mukaan. Toki kuvallinen henkilöllisyystodistus tulee olla mukana, mutta lentoyhtiölle riittää yleensä kotimaanlennoilla ajokortti tai kuvallinen KELA-kortti. Muista kuitenkin varmistaa aina tarvittavat matkustusasiakirjat lentoyhtiöltä. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä lentokentällä.

Lennot vievät hetkessä Suomen upeisiin kohteisiin

Lentäminen on yksi hyvä vaihtoehto, kun kotimaan matkailu on suunnitelmissa. Kotimaanlennot eivät usein vie tuntia tai kahta pidempään, joten voit säästää aikaa lentämällä.

Lentoja vertailemalla voit sitten vielä varmistaa edulliset lentoliput. Varaa siis haluamasi lennot ja ihastele kaunista kotimaata yläilmoista käsin seuraavalla lomallasi!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll