Näin lähdet junalla Lappiin – hinta ja lisäpalvelut

Lapista löytyy taianomaista tunnelmaa ja mielekästä puuhaa koko perheelle. Kun haluat aktiivilomalle kauniisiin maisemiin, tarjoaa Lappi runsaasti vaihtoehtoja. Lapista löytyy tekemistä läpi vuoden ja alueelle voi suunnata varsin kätevästi. Katsasta siis tästä vinkit, kuinka pääset junalla Lappiin.

Lappi on upea alue Pohjois-Suomessa, mutta tämä kaunis tunturimaisema voi tuntua varsin vaikealta saavuttaa muualta Suomesta. Lappi on melko kaukana kaikesta ja moni voi pistää matkasuunnitelmat jäihin ihan vain sijainnin takia. Näin ei kannata tehdä, sillä pääset esimerkiksi Lappiin junalla varsin vaivattomasti ja edullisesti.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Miksi lähteä junalla Lappiin?

Juna on hyvä valinta matkailuun monestakin syystä. Sen avulla:

  • Pääset perille rennosti ja helposti
  • Säästät luontoa
  • Voit matkustaa yöllä tai päivällä

Juna kuljettaa sinut pohjoiseen varsin vaivattomasti ja vaihtoehtoja on ihan mukavasti, eikä junamatka Lappiin maksa maltaita.

Pääset kaiken lisäksi matkaamaan junalla suoraan Lapin parhaisiin lomakohteisiin. Helsinki-Rovaniemi juna on suosittu valinta, kun haluat viedä perheen tapaamaan Joulupukkia. Juna Kolariin taas sopii esimerkiksi Ylläksen tai Levin hiihtokeskuksiin suuntautuvaan lomaan.

Kun matkaat junalla Lappiin, täytyy viimeinen etappi usein tehdä joko autolla tai bussilla. Linja-autoja kulkee kuitenkin niin Rovaniemen, että Kolarin juna-asemilta varsin tiheään erilaisiin lomakeskuksiin, joten etapin viimeisen osan taittaminen ei ole vaikeaa. Kannattaa myös harkita auton vuokraamista.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Lappiin junalla matkan hinta

Mikä on sitten hinta, kun haluat junalla Lappiin? Hintaan vaikuttaa tietysti matkustusajankohta ja se haluatko matkustaa ykkösluokassa. Esimerkiksi sesonkien aikaan, kuten jouluna, hinnat ovat korkeammat kuin lomakauden ulkopuolella. Lisäksi hintaan vaikuttaa tietenkin lähtöpaikkakunta. Mitä lähempänä Lappia asut, sitä halvemmaksi lipun hinta tietenkin yleensä muodostuu.

Jotakin keskimääräisiä suuntaviivauksia hinnasta voi tietenkin antaa. Tässä muutamia esimerkkejä mitä juna pohjoiseen maksaa eri kohteet huomioiden:

  • Helsinki-Rovaniemi junan hinta on yöjunan osalta kahden hengen hytissä 50 eurosta ylöspäin henkilöltä.
  • Juna Tampereelta Rovaniemelle istumapaikoilla on alkaen 27 euroa henkilöltä.
  • Junalla Kolariin hinta on noin samaa luokkaa niin Helsingistä, että Tampereelta, lippujen ollessa muutaman euron kalliimmat.

Hintaa Lappiin junalla matkatessa ei siis tule mitenkään älyttömästi ja edullinen matka onnistuu, varsnkin jos jaksat vertailla hintoja ja päivämääriä. Tarkat hintatiedot näkee VR.fi sivuilta. Lisäksi voit löytää tarjouksia sekä hintatietoja erilaisista matkaportaaleista.

Artikkeli jatkuu...

Yöjuna Lappiin on tunnelmallinen valinta

Yöjuna Lappiin

Pääset junalla Lappiin tietysti myös päiväjunilla, jolloin voit ihastella Suomen vaihtelevaa maisemaa junanikkunasta. Mutta moni suosii etenkin juuri yöjunaa, sillä useamman tunnin matka taittuu näin mukavasti nukkuen ja pääset herättyäsi heti nauttimaan Lapin tarjonnasta eikä matkustusaikaa kulu hukkaan.

Yöjuna Rovaniemi-Helsinki välillä on lisäksi hyvin edullinen, kuten yltä käy ilmi. Yöjuniin on saatavilla niin makuupaikkoja, että edullisempia istumapaikkoja.

Tutustu VR:n yöjuniin: https://www.vr.fi/yojunat

Matkusta junalla Lappiin auton, moottoripyörän tai koiran kanssa

Voit lähteä Lapin lomalle junalla ja ottaa myös oman auton tai moottoripyörän mukaan. Ihan kaikkiin junavuoroihin autoa ei voi ottaa mukaan, mutta Lappiin on jonkin verran vuoroja, joihin oman auton tai moottoripyörän voi pakata mukaan. Esimerkiksi moottoripyörä junalla Lappiin matkatessa mahdollistaa, että voit tutkia Lappia enemmänkin, mutta sinun ei tarvitse ajaa pitkää matkaa Lappiin itse. Pääset nauttimaan junakyydistä kohteeseen ja perillä huristelemaan ympäri Lapin upeita teitä.

Pääset myös matkustamaan koiran kanssa. Lemmikkivaunuja on lähes jokaisessa junavuorossa, joten vaihtoehtoja on hieman runsaammin kuin esimerkiksi autojunien osalta. Lemmikkilippujen hinta kaukojunissa on vain n. 5 euroa, joten lemmikin kanssa matkustaminen on varsin edullista.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Lähde rentoutumaan Lappiin

Junamatka Lappiin on itsessään jo elämys, matkustitpa sitten päivällä tai yöllä. Juna on ekologisempi ja rentouttava valinta. Suomalaiset junat ovat lisäksi laadukkaita ja esimerkiksi ravintolavaunun palvelut takaavat ettet tarvitse matkustaa nälkäisenä.

Halusitpa siis kokea ruskan, joulumaiseman tai lähteä kesäiselle patikkaretkelle, pääset junalla Lappiin rennosti ja nopeasti!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll