Ivalon nähtävyydet – upeaa luontoa ja suomalaista designia

Pohjois-Lapissa riittää nähtävää. Yksi upeimmista kohteista on Inarin kunnassa sijaitseva Ivalon kylä. Ivalon nähtävyydet ovat katsaus Lapin historiaan sekä tietenkin tähän upeaan tunturimaisemaan.

Ivalo on Inarin kunnan keskus ja alueen kylä on monelle ensikosketus Lappiin, löytyyhän kylästä melko vilkas Ivalon lentokenttä. Vaikka Ivalosta suunnataankin usein alueen muihin lomakeskuksiin, tarjoavat Ivalon nähtävyydet ja käyntikohteet runsaasti ajanvietettä vierailun ajaksi myös ihan kylän keskustankin alueella.

Alla katsaus siihen, mitkä ovat parhaita Ivalon nähtävyyksiä.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Ivalon nähtävyydet keskustan alueella

Ivalo on varsin pieni kylä, jossa riittää kuitenkin mielenkiintoista nähtävää. Kylän läpi kulkee Kultajokenakin tunnettu Ivalojoki, joka on rentouttava näky tunturimaisemien keskellä.

Tässä muutama idea keskustan alueen parhaisiin nähtävyyksiin Ivalon kylässä.

Design House Idoli

Design House Idoli, Ivalo

Ivalon kylän lähistöllä on upea Design House Idoli. Keskuksessa voi ihastella suomalaista huippumuotoilua galleriamaisessa ympäristössä. Lisäksi keskuksen yhteydessä toimii ravintola, joka tarjoaa upeita, paikallisia makuelämyksiä.

Voit tutustua galleriaan ohjatulla kierroksella ja kierrokseen voi halutessa liittää ruokailun ravintolassa.

Design House Idoli on avoinna aina vain tilauksesta, joten ota keskukseen yhteyttä halutessasi lisätietoja mahdollisesta kiertueesta.

Kotisivut: https://idoli.fi/

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Ivalon kirkko

Ivalon kirkko

Kuva: Nemo bis, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Kylän pohjoislaidalta, aivan Ivalojoen rannalta löytyy Ivalon luterilainen kirkko. Kirkko on rakennettu vuonna 1966 ja sitä on sittemmin peruskorjattu vuosien saatossa. Kirkon on suunnitellut yliarkkitehti Kauko Kokko sekä arkkitehti Laura Järvi-Larkas.

Kauniista kirkosta löytyy sisältä upea lasiristi. Ivalon kirkon ehtoollisvälineet sekä kastemalja ovat Tapio Wirkkalan suunnittelemat. Kirkon tekstiilien taustalla taas on taiteilija Laura Karttunen.

Kirkko on todella kaunis, sen sopiessa erinomaisesti lappilaiseen maisemaan. Kirkkoa voi käydä ulkoapäin ihastelemassa milloin tahansa.

Inarijärvi

Inarijärvi Ivalossa

Ivalon kylältä voi tutustua myös Suomen kolmanneksi suurimpaan järveen. Inarijärvi on noin 50 kilometriä leveä ja pituuttakin järvellä on peräti 80 kilometriä. Inarijärven nähtävyydet voi katsastaa tietysti omatoimisesti, mutta myös ohjattua retkiä on saatavilla.

Rentouttava järvimaisema tarjoaa upeat puitteet myös kalastukseen ja melontaan!

Näe upeat nähtävyydet Ivalon seudulla

Ivalon nähtävyydet vievät myös ympäri Inarin kaunista kuntaa, sillä monet upeat luontokohteet löytyvät hieman kylän ulkopuolelta. Parhaimmat Inarin nähtävyydet voivat kuljettaa sinut Ivalosta esimerkiksi näihin kohteisiin.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Inarin retkeilyalue

Retkeilyalue Inarissa

Inarin kunnassa sijaitsevan Inarin kylän länsipuolelta löytyy upea Inarin retkeilyalue. Tämä Inarin nähtävyys tarjoaa vierailtavaksi seuraavat alueet:

  • Möyssäjärvi
  • Otsamotunturi
  • Tuulispään ja kirkonkylän

Muun muassa Juutuanjoen ylittävä riippusilta löytyy retkeilyalueelta ja tarjoaa varsin jännittävän elämyksen lomaan. Ivalosta kannattaa ehdottomasti tulla retkeilemään juuri Inariin ja sen kauniisiin maisemiin.

Saamelaiskulttuurikeskus Sajos

Saamelaiskulttuurikeskus, Sajos

Pohjois-Lapin suurin tapahtumatalo löytyy Inarista. Saamelaiskulttuurikeskus Sajos tarjoaa runsaasti tapahtumia ja viihdykettä koko perheelle. Upea kulttuurikeskus on myös arkkitehtuurisesti todella kaunis rakennus, jota kannattaa ehdottomasti käydä ihastelemassa.

Sajoksen yhteydessä toimii muuten myös ravintola, jossa voi nauttia paikallisia herkkuja vierailun yhteydessä.

Kotisivut: http://www.sajos.fi/home/

Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siida

Siida - Saamelaismuseo ja luontokeskus

Kannattaa suunnata tutustumaan myös Siidaan. Siellä toimii Saamelaismuseo sekä Ylä-Lapin luontokeskus. Keskuksessa on vaihtuvia luonto- ja kulttuurinäyttelyitä.

Ulkomuseo on avoinna vain kesäkuukausina, mutta luontokeskukseen voi tutustua läpi vuoden.

Kotisivut: https://siida.fi/

Saariselän tunturikappeli

Saariselan tunturikappeli

Kuva: Johannaalatorvinen, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Ivalosta käsin voi tutustua myös Saariselän nähtävyyksiin. Niihin kuuluu muun muassa upea Saariselän tunturikappeli. Pyhän Paavalin kappeli otettiin käyttöön vuonna 1996 ja siitä on nopeasti tullut suosituin Saariselän nähtävyys.

Liimasaumahirrestä rakennettu kappeli on avoinna päivittäin.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Ivalon nähtävyydet rentouttavat olemuksellaan

Nähtävyydet Ivalossa vievät siis hiljentymään kauniiseen luontoon sekä tutustumaan alueen kulttuuriin muun muassa muotoilun ja arkkitehtuurin muodossa. Nähtävää riittää ja niiden parissa rentoutuu koko keho ja mieli.

Kun siis kaipaat vaihtelua Lapin lomaasi, käy katsastamassa yllä mainitut upeat Ivalon ja lähialueen nähtävyydet.

Ivalon nähtävyydet kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll