Ranuan nähtävyydet – eläimiä, museoita ja pala Japania

Lapissa sijaitseva Ranua on viehättävä lomakohde, josta löytyy mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Ranuan nähtävyydet vievät ihastelemaan niin suomalaista luontoa ja kulttuuria, että hieman eksoottisempiakin asioita. Miltä kuulostaa esimerkiksi japanilainen talo keskellä Lappia?

Kun siis kaipaat jotakin tuttua sekä ripauksen uusia elämyksiä, ota suunnaksi nämä kivat Lapin nähtävyydet.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Parhaat Ranuan nähtävyydet

Mitkä siis ovat ne parhaat Ranuan nähtävyydet lomaohjelmaan? Tutustu ainakin näihin upeisiin kohteisiin:

1. Ranuan eläinpuisto

Ranua Zoo

RanuaZoo, eli Ranuan eläinpuisto, on eittämättä alueen tunnetuin ja suosituin nähtävyys. Kyseessä on vuonna 1983 avattu Suomen pohjoisin eläinpuisto, jonka tiloissa vipeltää peräti yli 50 erilaista eläinlajia. Ranuan eläinpuisto on yksi Suomen tunnetuimmista eläinpuistoista.

Niistä jääkarhut ovat olleet eläinpuiston suosituin näky ja ne ovatkin Suomen ainoat jääkarhut, mutta muitakin kiehtovia eläimiä löytyy.

Ranuan eläinpuisto sai vuoden 2021 alussa uuden jääkarhun. Ranualla on nyt kaksi jääkarhua, naaras Venus ja Tanskasta muuttanut uros Nord.

Ranuan eläinpuisto on lisäksi saanut runsaasti kiitosta sen panostuksesta eläinten hyvinvointiin. Puistossa pyritään takaamaan eläimille turvallinen ja mahdollisimman luonnollinen elämä.

Eläinpuistosta löytyy eläinten lisäksi hyvin palveluita takaamaan onnistunut vierailu. Alueelta löytyy muun muassa kahvilat MurMur ja Cafe White Swan sekä Wild Artic Restaurant. Tämä Ranuan nähtävyys sopii hyvin koko perheelle!

Ranuan eläinpuisto on avoinna läpi vuoden. Aukioloajat ovat:

  • Talvisin klo 10-16.00 jokaisena päivänä
  • Kesäisin avoinna muutaman tunnin pidempään jokaisena viikonpäivänä

Lippujen hinnat vaihtelevat sesongin mukaan. Talvella lippujen hinnat ovat aikuisilta 23,50 euroa ja 4-14-vuotiailta lapsilta 19 euroa. Myös perhelippuja on saatavilla.

Tarkat lipputiedot sekä aukioloajat löydät Ranuan Zoon nettisivuilta.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

2. Pappila- ja pitäjämuseo

Ranuan Pappila- ja Pitäjämuseo

Kuva: HeiPe, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Kesäkaudella Ranuan nähtävyydet viihdyttävät hauskan Pappila- ja pitäjämuseon voimin. Museoalueella voi tutustua pappilan elämään 1930-40-luvuilla. Itse rakennukset ovat peräisin aivan 1900-luvun alusta, joten historian havinaa riittää.

Pappilan sisätilat ovat entisöity alkuperäiseen asuun. Voit nähdä kuinka tiloissa nukuttiin, syötiin ja harrastettiin. Lisäksi alueella toimivassa pitäjämuseossa esitellään Ranuan historiaa laajemmalti.

Muun muassa alueella tehtyihin kivikautisiin löytöihin pääsee tutustumaan kattavasti.

Kuten mainittua, tämä Ranuan nähtävyys on avoinna vain kesäkuukausina.

3. Japanitalo

Ranuan Japanitalo

Ranua ei ehkä kuulosta ensimmäisenä kohteelta, jossa pääset nauttimaan japanilaisesta tunnelmasta. Mutta Ranuan nähtävyyksiin kuuluu kuitenkin viehättävä Japanitalo!

Japanitalo on rakennettu japanilaisia perinteitä noudattaen ja kunnioittaen. Talossa voit tutustua japanilaisen kulttuurin erilaisten näyttelyiden ja tapahtumien muodossa. Näyttelyt ja tapahtuman vaihtelevat ja niistä voi löytää tietoa muun muassa Japanitalon Facebook sivuilta.

Japanitalo on avoinna kesäkuusta elokuuhun. Taloon pääsee tutustumaan tiistaista sunnuntaihin klo 11-17.00. Pääsymaksut ovat 10 euroa aikuisilta ja 7-12-vuotiailta lapsilta 5 euroa.

Kotisivut: https://japanitalo.fi/

4. Saukkojärven kotiseutu- ja koulumuseo

Saukkojärven kotiseutu- ja koulumuseo, Ranua

Ranuan alueen elämään pääsee tutustumaan lisäksi viihtyisässä Saukkojärven kotiseutu- ja koulumuseossa. Kyseessä on Ranuan vanhin koulurakennus, joka on peräisin 1800-luvulta. Koulun tiloissa on maalaiskoulun menneisyydestä esittelevä näyttely. Koulun vintillä on lisäksi runsaasti esineistöä, joka kertoo alueen maalaiselämästä.

Viihtyisään, mutta pieneen museoon on päässyt menneinä vuosina tutustumaan aina heinäkuussa. Museo on silloin avoinna klo 12-17.00 välisenä aikana. Museoon on todella pieni 3 euron pääsymaksu.

Kohde on ehdottomasti viehättävä nähtävyys Ranualla ihan koko perheelle.

Lisää tietoa: https://www.ranua.fi/Kirjasto-Liikunta-Nuoret/Museot-ja-nahtavyydet/Museopalvelut/Saukkojarven-kotiseutu–ja-koulumuseo/

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Ranuan nähtävyydet tarjoavat runsaasti elämyksiä

Yllä mainittujen nähtävyyksien lisäksi Ranualta löytyy runsaasti kaunista luontoa, jossa voit kokea erilaisia elämyksiä. Pääset nauttimaan muun muassa koiravaljakkosafareista tai kokeilemaan moottorikelkalla huristelua tunnelmallisissa lappilaisissa maisemissa.

Löytyypä Ranuan majoituksen joukosta lisäksi runsaasti mahdollisuuksia nauttia esimerkiksi tähtitaivaan tuikkeesta iglu-tyylisissä mökeissä. Ranua sijaitsee vain noin tunnin ajomatkan päässä Rovaniemeltä, joten kohteeseen on helppo tehdä visiitti vaikkapa juuri Rovaniemeltä käsin.

Jos siis haluat suunnata Lappiin kokemaan jotakin uutta ja ihmeellistä, pidä nämä Ranuan nähtävyydet mielessä!

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Ranuan nähtävyydet kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll