Savonlinna lapsille – tekemistä, nähtävää ja parhaat majoitusvinkit

Savonlinna on mukavan kaunis ja pieni kaupunki Saimaan rannalla. Kaupunki soveltuu lomailuun kaikille, mutta varsinkin lapsille Savonlinna tarjoaa mukavasti puuhaa ja nähtävää. Kun siis mietit sopivaa lomakohdetta perheelle, voi Savonlinna lapsille tarjota teille sopivat puitteet viihdyttävään lomaan!

Artikkeli jatkuu...

Mitä nähtävää Savonlinna lapsille tarjoaa?

Savonlinnan nähtävyydet tarjoavat mukavan kattauksen historiallisia kohteita sekä kiehtovaa luontoa. Nähtävyyksien joukossa on runsaasti lapsille sopivia kohteita.

Pidä mielessä ainakin nämä erinomaiset Savonlinnan nähtävyydet lapsille:

1. Pikku Kakkosen leikkipuisto

Aivan Savonlinnan keskustasta löytyvä Pikku Kakkosen leikkipuisto on erinomainen kohde Savonlinnassa perheen pienimmille lapsille. Puisto viihdyttää kyllä aikuisiakin, sillä se on aivan veden äärellä, tarjoten kauniita maisemia.

Lapsille leikkipuistossa riittää mukavia laitteita ja koska alue on aidattu, sieltä ei pääse pienimmätkään vipeltäjät karkaamaan.

Vierestä löytyy lisäksi hiekkapohjainen uimaranta. Uimarannalla on pukukopit ja laiturit, joten uimaan pääsee helposti ja mukavasti. Voit lisäksi kesällä nauttia jäätelökioskin maittavasta tarjonnasta.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

2. Sulosaari

Sulosaaren lettukahvila, Savonlinna

Savonlinna tarjoaa lapsille runsaasti alueita temmeltää ja liikkua, joista yksi parhaimmista on Sulosaari. Tämä pienehkö saari löytyy aivan Savonlinnan keskustasta ja sinne pääsee kaunista siltaa pitkin Kasinosaaresta.

Mitä kaikkea kivaa tämä saari Savonlinnassa perheille sitten tarjoaa? Saaresta löytyy kaunista luontoa, johon tutustua luontopolun avulla. Lisäksi alueella on paljon kivoja kallionkolosia ja paikkoja, joihin istahtaa rentoutumaan.

Kesäisin alueelta löytyy erittäin suosittu lettukahvila, jossa nauttia herkkuja.

3. Olavinlinna

Olavinlinna kesällä

Savonlinnan tunnetuimpia nähtävyyksiä on tietenkin kaupungin oma keskiaikainen linna, eli Olavinlinna. Vaikka aikuisille linna on tuttu Oopperajuhlistaan, viihdyttää linna perheen pienempiäkin. Linnaan voi tutustua opastetulla kierroksella, joka viihdyttää taatusti lapsiakin. Linnassa voi myös tutkiskella aluetta omin neuvoin.

Lisäksi erinomaisesta Olavinlinnan kaupasta tarttuu taatusti mukaan monia lapsia kiehtovia juttuja. Esimerkiksi kirja Mustasta Pässistä on todella hauska kirja, jonka avulla lapset voivat tutustua Olavinlinnan historiaan.

4. Linnansaaren kansallispuisto

Tarjoaa Savonlinna lapsille myös retkiä ihastelemaan saimaannorppaa. Linnansaaren kansallispuisto sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Savonlinnasta, mutta sinne tehdään veneretkiä kesäisin. Talvisinkin alueelle pääsee liikkumaan esimerkiksi luistellen tai hiihtäen.

Linnansaaren valttikortteihin kuuluvat uhanalaiset saimaannorpat. Niitä elää alueella noin 60 kappaleen verran ja kesäisin niitä on yleensä melko helppoa nähdäkin. Jo pelkkä näkemisenkin mahdollisuus tuo varmasti lapsille jännitystä jo valmiiksi jännään veneretkeen.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Parhaat Savonlinnan tapahtumat lapsille

Nähtävyyksien lisäksi Savonlinnan tapahtumat tarjoavat lapsille ja perheille monipuolisesti tekemistä.

Perheen pienempienkään kanssa ei kannata vierastaa Savonlinnan Oopperajuhlia, sillä niiden ohessa on aina myös erityisesti lapsille suunnattua ohjelmaa.

Kesäisin Savonlinnassa lapsia viihdyttävät lisäksi vaikkapa kansainväliset luontoelokuvafestivaalit. Elokuussa järjestettävä tapahtuma pitää sisällään runsaasti erilaisia tapahtumia, musiikista ulkoilmanäytöksiin.

Syyskuun alussa taas kannattaa piipahtaa Savonlinnan Syystulet tapahtumaan.

Tekemistä riittää silloin moneen makuun ja lasten tapahtumat Savonlinnassa viihdyttävät varsinkin erilaisten juhlapyhien aikaan. Esimerkiksi joulun alla riittää ohjelmaa juuri lapsille.

Tekemistä lapsille Savonlinnassa

Savonlinnan veneretki

Tekemistä Savonlinnasta löytyy lapsiperheille ympäri vuoden.

Tässä muutamia esimerkkejä siitä, mitä kaikkea Savonlinnassa pääsee puuhastelemaan lomalla:

  • Vietä kevätpäivää Saimaan aalloilla veneretken parissa
  • Suuntaa läheiseen Hepokatin maatila & kotieläinpihaan Punkaharjulle kesällä
  • Lähde syksyiselle ratsastusretkelle johonkin Savonlinnan talleista
  • Hurjastele talvella alueen moottorikelkkasafarilla

Erilaisia harrastusmahdollisuuksia on siis runsaasti viihdyttämään matkailijoita.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Missä majoittua Savonlinnassa lasten kanssa?

Savonlinna lapsien kanssa tarjoaa sopivasti vaihtoehtoja majoituksen osalta. Savonlinnan majoitus tarjoaa hyviä hotelleja, jotka sopivat perheille. Esimerkiksi Sokos Hotel Seurahuone on perinteikäs ja luotettava valinta aivan Savonlinnan keskustasta.

Mikäli haluat yöpyä omassa rauhassa, voit harkita mökin vuokraamista. Muun muassa Norppa-Majojen mökit ovat Saimaan rannalla, varsin lähellä Savonlinnan keskustaa.

Caravan-paikkoja löytyy puolestaan aivan Savonlinnan keskustasta Wanhan Aseman matkaparkista.

Savonlinna on lapsille siis monipuolinen ja viihdyttävä elämys, tarjoten kaikki tarvittavat palvelut koko perheelle viihtyisään lomaan!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll