LomarengasLomarengas

Ruka kesällä – Kauniita tunturimaisemia ja vauhdikkaita aktiviteetteja

Ruka kesällä tarjoaa uskomattoman paljon aktiviteetteja ja aivan upeita maisemia tuntureilta. Ympäristöön on helppo tutustua ympäri vuorokauden, sillä yöttömät yöt tarjoavat tähän mahdollisuuden.

Kesällä varsinkin Rukan kylän alueelta löytyy paljon monipuolista tekemistä, Kuusamon nähtävyyksiä unohtamatta.

Ruka on kesällä täynnä mahtavia luontokohteita, ja voit piipahtaa perheen kanssa vaikkapa porotilalla. Rukalta löydät varmasti kauneimpia maisemia ja pääset nauttimaan raikkaasta tunturi-ilmasta myös kesällä.

Artikkeli jatkuu...

Rukan aktiviteetit kesällä

Rukan aktiviteetit kesällä

Ruka kesällä tarjoaa paljon hauskaa tekemistä kauniissa maisemissa.

1. Luontopolut ja vaellus tunturimaisemissa

Ruka tarjoaa reittejä joka makuun; lyhyistä koko perheelle soveltuvista reiteistä yön yli kestäviin vaativiin vaelluksiin.

2. Rukan kesäkelkkarata

Rukan kesäkelkkarata on auki päivittäin ja ylös pääsee Rukan kylästä tuolihissillä.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

3. Pyöräily ja alamäkipyöräily

Maastopyörällä ja eFatbikella pyöräily on todella suosittua Rukan tuntureilla kesäaikaan.

4. Koskenlasku ja koskikellunta

Hurjapäille löytyy koskenlaskureittejä ja koskikellunta on myös hauska ja erilainen elämys.

5. Porotilalla vierailu ja porojen bongailu luonnossa

Rukalta löytyy porotiloja joissa voi vierailla, mutta poroja näkyy kesällä myös hyvin runsaasti luonnossa.

6. Karhun katselu

Voit varata karhunkatselu -retkiä ennakkoon.

7. Suurpetokeskus Kuusamossa

Kuusamosta löytyvä suurpetokeskus tarjoaa turvallisen ympäristön koko perheelle, jossa pääsee tutustumaan eläimiin.

8. Yöttömän yön golf Kuusamossa ja frisbeegolf Rukalla/Kuusamossa

Yksi Rukan kesän hienoista kokemuksista on päästä pelailemaan yöaikaan Kuusamon golfradalle. Frisbeegolfin ystävät löytävät Rukatunturin rinteiltä haastavan radan ja Kuusamosta hieman helpomman.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Rukan suosituimmat vaellusreitit kesällä

Rukan vaellusreitit kesällä

Rukalta löytyy erittäin monipuolisia reittejä vaellukseen kesäaikaan. Ruka tarjoilee kesällä ihastuttavia maisemia tuntureilta ja myös pidempiä retkiä löytyy esimerkiksi Oulangan kansallispuistosta.

Tässä muutamia vaihtoehtohja vaellukseen Rukalla:

  • Karhunkierros on yksi Suomen suosituimpia vaellusreittejä. Reitin pituus on noin 70-80 kilometriä pitkä riippuen miten reitin kulkee, ja reitin varrella kannattaa yöpyä 2-3 yötä.
  • Pieni Karhunkierros on myös erittäin kiva vaihtoehto päiväretkelle. Tämän reitin voi kiertää myös koko perheen voimin, kunhan vain kiertää sen vastapäivään niin välttyy suurimmilta nousuilta.
  • Juhannuskallion luonnonsuojelualueella kannattaa myös vierailla. Sieltä avautuu kauniit näkymät Rukatunturin huipulle. Juhannuskalliolle on helppo päästä, kun jättää auton parkkiin Juhannuskalliontien varrella olevalle parkkialueelle. Parkkialueelta reitin pituudeksi tulee vain 300 metriä, eli myös perheen pienimmät voi ottaa mukaan.
Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Ruka kesällä lasten kanssa

Rukalta ja Kuusamosta löytyy paljon tekemistä koko perheelle. Oli mukana sitten pienempiä lapsia tai jo vähän vanhempia junioreita, varmasti kaikille löytyy mieluisaa puuhaa.

Tällaista tekemistä tarjoaa Ruka kesällä perheille:

  1. Rukan kesäkelkkaradalle pääsee helposti Rukan kylästä tuolihissin kanssa. Kelkkarata kustantaa aikuiselta 11€ ja lapselta 7€. Kannattaa huomioida, että sateella kelkkarata ei ole auki.
  2. Pyöräilyyn ja patikointiin löytyy runsaasti vaihtoehtoja. Rinteitä voi kävellä ylös ja maastopyörillä pääsee kivasti tutustumaan alueen maisemiin. Esimerkiksi Kivilammen reitti sopii hyvin koko perheen pyöräilyretkeksi. Alamäkipyöräilystä on tullut suosittu harrastus perheille, jotka yleensä laskettelevat talvella.
  3. Porot; lapset tykkäävät varmasti vierailusta porotilalle, ja Rukalla poroja on paljon myös luonnossa. Autolla liikuttaessa kannattaa olla päällä Porokello-sovellus, joka varoittaa, jos poroja on liikkeellä autoteiden varsilla.
  4. Koskenlaskun perheretket tuovat vauhtia Rukan kesäpäiviin. Osa matkasta taitetaan moottorilla ja reitti on pidempi kuin vauhdikkaimmat koskenlaskureitit, joten maisemien katseluun jää enemmän aikaa.
  5. Kuusamon kesäpäivä taittuu kivasti vierailemalla Suurpetokeskuksella koko perheen voimin. Suurpetokeskus on auki myös talvisin. Suurpetokeskuksessa on vain opastettuja kierroksia, sillä alueella ei saa kulkea itsekseen.
  6. Kuusamon Tropiikin kylpylä on mainio kohde sadepäivän yllättäessä, jonka yhteydestä löytyy myös lapsille Angry Birds -sisäleikkipuisto. Täältä löydät lisää tietoa Rukan kylpylöistä.

Rukalla on ravintoloita auki myös kesäisin, mutta aukioloajat kannattaa tarkistaa ennakkoon.

Vinkki tulevaan kesään Rukalla: Zipline joka on Suomen pisin vaijeriliukurata!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll