Top 8 Vaasan nähtävyydet ja nähtävää Vaasan seudulla

Vaasan nähtävyydet luovat upeaa tunnelmaa lomaan tässä rannikkokaupungissa. Tekemistä Vaasassa riittää läpi vuoden ja nähtävyyksien joukosta löytyy taatusti sopivia kohteita niin pienille, että vanhemmillekin matkaajille.

Matkailu Vaasassa on taatusti täynnä elämyksiä!

Artikkeli jatkuu...

Parhaat Vaasan nähtävyydet

Kaksikielinen Vaasa on historiallinen lomakohde. Merenrantakaupunki on täynnä nähtävyyksiä, joissa pääsee tutustumaan alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuurin.

Valitse siis suosikkisi näiden Vaasan nähtävyyksien joukosta.

1. Pohjanmaan museo

Pohjanmaan museo, Vaasa

Museot ovat aina mukavaa tekemistä lomaan ja Vaasan museot tarjoavat kivaa ajanvietettä koko perheelle. Vierailu kannattaa tehdä erityisesti Pohjanmaan museoon, sillä museokokonaisuuteen kuuluu useampi museo.

Pohjanmaan museo koostuu nimittäin:

  • Pohjanmaan maakuntamuseosta
  • Vaasan taidehallista
  • Luonnontieteellisestä museo Terranovasta

Saman katon alla pääsee siis ihastelemaan taidetta, tiedettä ja historiaa.

Museot ovat yleensä suljettuina maanantaisin. Liput ovat aikuisilta 9 euroa ja alle 18-vuotiaat voivat tutustua museoon ilmaiseksi.

Kotisivut: https://vaasankaupunginmuseot.fi/fi/pohjanmaan-museo/museo/pohjanmaan-museo/

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

2. Vaasan kaupungintalo

Kaupungintalo, Vaasa

Vaasan nähtävyydet keskustassa vievät katselemaan myös kaunista Vaasan kaupungintaloa. Tiilestä rakennettu talo on ruotsalaisen arkkitehti Magnus Isaeuksen suunnittelema ja se valmistui 1800-luvun lopussa.

Rakennus on kaunis niin ulkoa ja sisältä. Kaupungintaloa hyödynnetään nykyään erilaisiin yhteisö- ja yritystilaisuuksiin.

3. Vaasan kirkot

Kirkko Vaasassa

Vaasan nähtävyydet tutustuttavat myös upeisiin kirkkoihin. Niistä Vaasan ortodoksinen kirkko on täynnä upeita yksityiskohtia sekä esineitä. 1860-luvulla valmistunut kirkko edustaa goottilaista rakennustekniikkaa. Ortodoksinen kirkko sijaitsee Vaasan Kasarmintornilla.

Toinen kirkoista löytyy taas aivan Vaasan keskustasta. Vuonna 1862 valmistunut Vaasan luterilainen kirkko on uusgoottilaista tyyliä.

Kannattaa ehdottomasti vierailla kirkon sisällä, sillä sieltä löytyy Albert Edelfeltin maalaama alttaritaulu.

4. Vaasan kauppahalli

Vaasan kauppahalli

Kun kaipaat menevää tekemistä Vaasassa, suuntaa keskustan kauppahalliin. Vuonna 1902 valmistunutta kauppahallia voi ihastella ulkoa ja sisältä, nauttien kauppahallin uumenissa myytävistä herkuista.

A.W. Stenforsin suunnittelema rakennus on yksi arvokkaimpia nähtävyyksiä Vaasassa.

Kotisivut: https://vaasankauppahalli.fi/

5. Edvininpolku

Parhaat Vaasan nähtävyydet lapsille voivat viedä perheen vierailemaan Edvininpolun puistoon. Puisto sijaitsee vajaan kolmen kilometrin päässä Vaasan keskustasta, mutta sinne on kätevä matkata esimerkiksi bussilla. Luonnon keskellä sijaitseva puisto on taidekokonaisuus, josta löytyy Edvin Hevonkosken tekemiä puu- ja metallipatsaita.

Katso täältä mitä muuta tarjoaa Vaasa lapsille.

Alueelta löytyy myös korsukylä, jossa voi tutustua sotien aikaiseen elämään. Puistoon voi tutustua ilmaiseksi.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Vaasan seudun nähtävyydet

Nähtävyyksiä Vaasan lähistöllä riittää, joten jos olet kiertänyt jo keskustan alueen läpi, voit suunnata näihin upeisiin kohteisiin.

6. Merenkurkun saaristo

Merenkurkun saaristo, Vaasa

Suomesta löytyy seitsemän Unescon maailmanperintökohdetta, joista yksi on Vaasankin edustalla oleva Merenkurkun saaristo. Saaristoon kannattaa ehdottomasti lähteä tutustumaan, sillä alue on todella ainutlaatuista.

Erilaista tekemistäkin riittää, sillä saaristoon voi tutustua:

  • Luonnossa patikoiden
  • Saariston risteilyillä
  • Omatoimisesti vaikkapa meloen tai pyöräillen

Alueelta löytyy runsaasti opastettuja reittejä sekä palveluita mahdollistamaan onnistunut päiväretki. Varaa siis Vaasasta majoitus ja lähde päiväretkelle Merenkurkun saaristoon.

7. Vanhan Vaasan rauniot

Vanhan Vaasan rauniot

Noin seitsemän kilometrin päässä Vaasan keskustasta löytyvät Vanhan Vaasan rauniot ovat upea elämys. Nämä Vanhan Vaasan nähtävyydet kokee helposti kävellen.

Rauniopuistosta löytyy Pyhän Marian kirkon sekä sen kellotapulin rauniot ja Vaasan triviaalikoulun rauniot. Alueella sijaitsi aikanaan myös Vaasan raatihuone.

8. Söderfjärden meteoriihi

Meteoriihi, Vaasa

Erikoisimmat nähtävyydet Vaasassa voivat viedä sinut ihastelemaan Suomen meteoriittikraateria. Söderfjärdenin meteoriihellä on peräti 520 miljoonan vuoden historia.

Näyttely on yleensä avoinna heinäkuussa päivittäin. Muulloin meteoriihi on avoinna kesäkuun ja syyskuun välisenä aikana usein yleensä sunnuntaisin sekä keskiviikkoisin. Näyttelyyn on aikuisilta 6 euron pääsymaksu ja lapsilta (7-17-vuotiaat) 2 euroa.

Alueella toimii myös korkeatasoinen tähtitieteellinen observatorio.

Kotisivut: https://www.meteoria.fi/fi

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Löydät tekemistä Vaasasta läpi vuoden

Vaasan nähtävyydet kiehtovat siis kaikenikäisiä. Lisäksi Vaasa sopii lomakohteeksi läpi vuoden. Vaasan nähtävyydet talvella vievät kirkkoihin, museoihin ja muihin kauniisiin nähtävyyksiin. Kesäisin taas upeat puistot sekä tietysti lähialueen Merenkurkun saaristo ovat upeita ajanviettopaikkoja kauniisiin päiviin.

Koe siis yllä mainitut Vaasan nähtävyydet ja vietä ikimuistoinen loma rannikolla!

Vaasan nähtävyydet kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll