Kiinnostavimmat Joensuun nähtävyydet – 7 vaihtoehtoa

Joensuu on erinomainen lomakohde Itä-Suomessa. Vuonna 1848 perustettu kaupunki tarjoaa monipuoliset palvelut sekä mielenkiintoista tekemistä. Joensuun nähtävyydet vievät vierailijan keskelle kaunista karjalaista menoa!

Artikkeli jatkuu...

Käy katsomassa nämä Joensuun nähtävyydet

Nähtävyydet Joensuussa tarjoavat upeaa luontoa sekä historiallisesti mielenkiintoisia rakennuksia. Nähtävää riittää niin aikuisille, että lapsille.

Alla esittelyssä parhaat Joensuun nähtävyydet.

1. Taitokortteli

Taitokortteli, Joensuu

Aivan Joensuun keskustassa sijaitsee tunnelmallinen Taitokortteli. Nähtävyys on suosittu matkailijoiden sekä myös paikallisten keskuudessa. Taitokortteli on vanhojen puutalojen ympäröimä pihapiiri.Kauniissa taloissa on erilaisia myymälöitä ja kahviloita viihdyttämässä vierailijoita. Lisäksi alueella tapahtuu erilaisia kulttuuritapahtumia varsin tiheään.

Viihtyisä ympäristö luo todella kauniin tunnelman ja Taitokorttelin ihaniin käsityömyymälöihin ja kahviloihin kannattaakin tulla tutustumaan läpi vuoden.

Parhaimmat Joensuun nähtävyydet lapsille vievät myös Taitokortteliin, sillä pihapiiristä löytyy lapsille viihdyttävä Joensuun Perheentalo. Talon tiloissa järjestetään usein erilaisia tapahtumia, leikkihetkistä konsertteihin. Voit tutustua Perheentalon ohjelmaan heidän nettisivuillaan.

Kotisivut: http://taitokortteli.fi/w/

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

2. Joensuun Taidemuseo Onni

Joensuun Taidemuseo Onni

Taidemuseo Onni sijaitsee keskustassa Kirkkokadulla. Upeassa vanhassa rakennuksessa sijaitsevassa museossa on esillä pysyviä näyttelyitä sekä ajoittain vaihtuvia kokoelmia. Museossa voi tutustua ortodoksisiin ikoneihin sekä suomalaiseen modernismitaiteeseen.

Museo on avoinna:

  • Tiistaisin klo 10-16.00
  • Keskiviikkoisin klo 10-19.00
  • Torstaista sunnuntaihin klo 10-16.00
  • Suljettu maanantaisin

Pääsymaksu museoon on 7 euroa ja alle 7-vuotiaat voivat vierailla museossa ilmaiseksi.

Kotisivut: https://joensuuntaidemuseo.fi/

3. Pohjois-Karjalan Museo Hilma

Pohjois-Karjalan Museo Hilma, Joensuu

Hilma on viihdyttävimpiä nähtävyyksiä Joensuussa. Museossa on mahdollista tutustua niin Joensuun, että koko maakunnan historiaan. Esimerkiksi juuri nyt kirjoitushetkellä Hilmassa on esillä Tarinoita Pieliseltä-näyttely, jossa pääsee tutkimaan Pielisjoen ympärillä tapahtunutta kaupankäyntiä ja elämää. Näyttely on esillä aina tammikuun 17. päivään saakka.

Hilman aukioloajat ovat tällä hetkellä:

  • Maanantaista tiistaihin klo 10-16.00
  • Keskiviikkoisin klo 10-19.00
  • Torstaista sunnuntaihin klo 10-16.00

Lippujen hinnat ovat 7 euroa aikuisilta ja 3 euroa alle 17-vuotiailta lapsilta.

Kannattaakin muistaa, että mikäli liikut Joensuussa lasten kanssa, on lasten ehdottomiin suosikkeihin kuuluva Mukulakatu Hilmassa. Mukulakatu on lasten oma satukaupunki, jonka kaduilla voi seikkailla ja tutustua erilaisiin henkilöihin. Kyseessä on ehdottomasti parhain Joensuun nähtävyys lapsille.

Kotisivut: https://pohjoiskarjalanmuseo.fi/

4. Botania

Botania, Joensuu

Hieman keskustan ulkopuolelta, Joensuun yliopiston alueelta löytyy todella eksoottinen nähtävyys. Kyseessä on Suomen ainoa trooppinen perhospuutarha Botania. Yksityisomistuksessa oleva perhospuutarha vie trooppisiin tunnelmiin. Puutarhan tiloista löytyy niin mielenkiintoisia kasveja, että juurikin niitä eksoottisia perhosia.

Botanian yhteydessä on myös herkullinen kahvila ja tiloissa järjestetään usein myös erilaisia tapahtumia.

Botaniaan on 15 euron pääsymaksu aikuisilta ja 7 euroa 4-12-vuotiailta. Perhelippuja on myös saatavilla. Botania on syyskaudella 2020 avoinna aina lauantaisin klo 10-21.00.

Kotisivut: https://www.botania.fi/fi1/

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

5. Joensuun kaupunginteatteri

Joensuun kaupunginteatteri

Joensuun nähtävyydet kutsuvat ihastelemaan myös aivan torin laidalta löytyvää Joensuun kaupunginteatteria. Kyseessä on Eliel Saarisen kaupungintaloksi suunnittelema rakennus. Linnamaiset tilat ovat todella upeat tutustua ja onpa kaupunginteatteri saanut kiitosta myös itse esityksistäänkin vuosien saatossa.

6. Ortodoksinen kulttuurikeskus

Ortodoksinen kulttuurikeskus, Joensuu

Joensuusta löytyy suuri ortodoksinen kirkkokunta. Voit tutustua ortodoksiseen kulttuuriin ja historiaan upeassa ortodoksisessa kulttuurikorttelissa. Keskustassa sijaitseviin nähtävyyksiin Joensuussa kuuluvat ortodoksinen kulttuurikeskus, Ortodoksinen seminaari ja sen bysanttilaistyylinen kirkko sekä kreikkalaistyyppinen piha-alue ikoneineen.

Ortodoksisen kulttuurikorttelin tilat ovat avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-15.00. Viikonloppuisin kulttuurikeskus on avoinna vain tilauksesta.

Kotisivut: http://www.ortodoksinenkulttuurikeskus.fi/fi/etusivu

7. Joensuun kirkko

Joensuun kirkko

Pielisjoen rannalla pienellä kumpareella sijaitseva Joensuun kirkko on näyttävä sekä sisältä että ulkoa. Vuonna 1903 valmistunut Josef Stenbäckin suunnittelema kirkko pitää sisällään maalarimestari August Grönroosin taidetta, kuten katossa esiintyvää kasvikoristelua.

Kirkko on avoinna kesäisin 1.6. – 30.8. klo 11-19, jolloin paikalla on myös opas.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Joensuun nähtävyydet viihdyttävät koko perhettä

Tekemistä Joensuussa siis riittää ja yllä mainittuihin nähtävyyksiin voi tutustua koko perheen kanssa ja nauttia monipuolisesta ja viihdyttävästä lomasta. Joensuun lomaan voi vielä yhdistää muutkin upeat nähtävyydet Joensuun lähellä, kuten esimerkiksi vierailun Kolilla, Bomballa tai Ilomantsin tunnelmallisessa Parppeinvaaran runokylässä.

Nähtävää ja tekemistä riittää useammaksikin päiväksi!

Joensuun nähtävyydet kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll