LomarengasLomarengas

Joensuu

Joensuussa voi kokea aitoa karjalaista iloisuutta ja vieraanvaraisuutta. Tämä itäsuomalainen kaupunki on täynnä mielenkiintoista nähtävää ja sieltä on helppoa lähteä tutustumaan myös muihin lähialueen upeisiin kohteisiin.

Pohjois-Karjalan maakunnassa sijaitseva Joensuu on asukasluvultaan Suomen 12. suurin kaupunki. Kaupunki on yliopistokaupunki, jonka halki kulkee kaunis Pielisjoki. Jokimaisema tekee kaupungista erinomaisen kesäkaupungin. Kesällä Joensuussa nimittäin sattuu ja tapahtuu – silloin järjestetään muun muassa suosittu Ilosaarirock, joka vetää kaupunkiin väkeä ympäri Suomen. Ei ole yllätys, että kaupunki tunnetaan myös monista rock-yhtyeistä, kuten vaikkapa Neljästä Ruususta ja Hassisen Koneesta.

Artikkeli jatkuu...

Toki kaupunki sopii lomakohteeksi läpi vuoden, eikä lomalla tarvitse jäädä peukaloita pyörittelemään. Kaupungin keskustan Taitokortteli muuntautuu joulun alla aina upeaan joulutunnelmaan. Lisäksi talvi on erinomaista aikaa nauttia Joensuun värikkäästä urheilutarjonnasta. Kaupungissa voi nauttia vaikkapa Mestiksessä pelaavan Jokipoikien jääkiekko peleistä tai Joensuun Katajan koripallojoukkueen otteista. Kesäisin yleisöä huudattaa myös voitokas pesäpallojoukkue Joensuun Maila. Kaupungissa on myös runsaasti erilaisia liikkeitä, jos kaipaat shoppailua.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Joensuussa voi kokea tropiikin ja herkutella perinneruuilla

Joensuun nähtävyydet tarjoavat tekemistä ja näkemistä kaikenikäisille. Kaupungissa toimii Pohjois-Karjalan museo, jonka yhteydessä lapsia viihdyttää mielenkiintoinen Mukulakatu. Jos mielesi halajaa tropiikkiin, ei sinun tarvitse suunnata Joensuuta kauemmaksi. Perhospuutarha Botania on Suomen ainoa trooppinen perhospuutarha ja erinomainen nähtävyys läpi vuoden. Lisäksi Joensuussa voi nauttia vaikkapa Joensuun taidemuseon upeista näyttelyistä, ihastella niin Joensuun luterilaista, että ortodoksista kirkkoa sekä vierailla Sinkkolan kotieläinpihalla.

Joensuussa ei myöskään voi unohtaa upeita karjalaisia makuelämyksiä. Torilta kannattaa kesäisin käydä ostamassa marttojen karjalanpiirakoita. Joensuusta löytyy myös joukko erinomaisia ravintoloita, joissa voi tutustua niin paikallisiin, että kansainvälisiin ruokiin. Majoitusta kaupungista löytyy runsaasti. Jos kaipaat Joensuun lomaan mukavaa päiväkohdetta, on kaupungista helppo tutustua esimerkiksi Kolin kansallispuistoon.

Kun kaipaat lomaan iloista karjalaista elämänmenoa, ota suunnaksi Itä-Suomi ja upea Joensuu!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll