LomarengasLomarengas

Saariselkä

Saariselkä on Suomen tunnetuimpia tunturikyliä. Monipuolinen lomakylä tarjoaa upeat puitteet lomanviettoon läpi vuoden. Saariselällä pääsee laskettelemaan ja nauttimaan patikkaretkistä kauniissa maisemissa.

Inarin kunnassa sijaitseva Saariselkä tunnetaan upeista tuntureistaan. Korkein tunturi alueella on Sokosti, joka kohoaa korkeimmillaan 718 metriä merenpinnan yläpuolelle. Tunturit ovat muodostuneet jo miljardeja vuosia sitten, niiden ollessa pääasiassa granuliittia. Saariselän kaunis luonto on ehdottomasti alueen valttikortteja ja tunturimaisemat ovat varsin helppokulkuista maastoa monenlaiseen retkeilyyn. Saariselän matkailukeskukset aloittivat toimintansa 1970-luvulla ensimmäisen hiihtohissin avauduttua Kaunispään rinteeseen.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Saariselän tunturikylästä on noin 30 kilometrin matka Ivaloon sekä 260 kilometriä Rovaniemelle. Alueelle on hyvät linja-autoyhteydet ja kylä sijaitsee aivan valtatie 4:n varrella, joten omalla autollakin on helppo saapua nauttimaan Saariselän palveluista. Matkailukylästä löytyy joukko laadukkaita hotelleja sekä mökkejä, joten sopiva majapaikka löytyy takuulla. Vaihtoehtoja on runsaasti niin kaveriporukalla matkaileville, että pienten lasten kanssa lomalle lähteville. Saariselän hotellien yhteydessä toimii myös erinomaisia ravintoloita, joissa voi tutustua paikallisiin herkkuihin.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Saariselän matkailu kutsuu liikkumaan

Saariselkä on hyvinkin perinteinen matkailukeskus, jossa pääsee talvisiin nauttimaan rinteiden vauhdista. Hiihtokeskuksessa voi lasketella suksilla ja lumilaudalla tai kokeilla perinteistä murtomaahiihtoa. Kesäisin tunturit ovat oivallinen paikka lähteä patikoimaan merkityille reiteille tai kokeilla vauhdikasta maastopyöräilyä. Saariselältä löytyy lisäksi erilaisia moottorikelkka- ja porosafareita, joten elämyksiä riittää upeissa tunturimaisemissa.

Toki tämä kaunis lappilainen alue on muutakin kuin vain laskettelua tai patikointia. Alueella toimi ennen runsaasta kullankaivajia ja Saariselän Luttojoelta löytyi aikoinaan Suomen suurin kultahippu. Kullanhuuhdontaa voi edelleen kokeilla Saariselällä sekä tutustua tämän elinkeinon historiaan. Lisäksi alueelta löytyy kaunis Pyhän Paavalin kappeli, johon voi mennä hiljentymään hetkeksi.

Jos haluat laadukkaita palveluita tunturimaisemissa, niin ota suunnaksi Saariselkä Pohjois-Lapissa!

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Sivupalkki ja After content

Suomen paras hotelli 2019 & 2020!

Tutustu ja varaa
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll