LomarengasLomarengas

Black Friday 2021 – tarjoukset, historia ja vinkit osteluun

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Black Friday tuo tänäkin vuonna taas upeita tarjouksia ja kampanjoita, joiden avulla sinun on mahdollista ostaa haaveilemasi tuote tai palvelu erityisen alhaiseen hintaan.

(Päivitämme alla olevaa listaa sitä mukaan, kun Black Friday tarjoukset aukeavat. Tallenna tämä artikkeli kirjanmerkkeihin ⭐, niin voit lähempänä palata tutustumaan tarjouksiin!)

Parhaat Black Friday tarjoukset 2021

Mikä on Black Friday ja mikä sen historia on?

Black Fridayn

Moni tietää, että Black Friday ja hurjat tarjoukset kulkevat käsi kädessä, mutta mikä Black Friday on ja miten tämä amerikkalainen ostojuhla saapui Suomeen?

Black Friday eli musta perjantai on alun perin Yhdysvalloista saapunut yksittäinen kauppojen alennuspäivä. Black Friday on aina torstaisin juhlittavan kiitospäivän jälkeinen päivä. Se sijoittuu siis aina marraskuun neljännen torstain jälkeiseksi perjantaiksi.

Vuonna 2021 Black Friday on perjantaina 26. marraskuuta.

Nimityksen alkuperää ei tiedetä ihan tarkasti, mutta monesti sen alku liitetään 1960-lukuun. Tällöin Philadelphian seudulla poliisit kutsuivat tätä kiitospäivän jälkeistä perjantaita Black Fridayksi ihmisten ja autojen täyttäessä kadut.

Toisen teorian mukaan nimi taas viittaa kauppojen kirjanpidossa käytettyihin väreihin. Tällöin voitot merkittiin kirjanpitoon mustalla ja marraskuun loppu oli aikaa, jolloin voittoja alkoi tulemaan juuri pyhien johdosta.

Artikkeli jatkuu alla
HintaopasHintaopas
Artikkeli jatkuu...

Termin levitessä ympäri Yhdysvaltojen, kaupat alkoivat pian käyttää Black Friday nimitystä markkinoinnissa. Nykyään se liitetään juuri osteluun ja alennuksiin.

Kyseisenä päivänä amerikkalaisten kauppojen ovet avautuvat normaalia aikaisemmin ja ne pysyvät avoinna myöhälle iltaan asti. Kaupat tarjoavat erilaisia alennuksia ja monet jonottavat ovella jo edellisenä päivänä kuten olemme saaneet uutisista usein lukea.

Nykyään Black Friday tarjoukset ovat siirtyneet myös nettiin. Verkkokaupat tarjoavat perjantaina tuhansittain tarjouksia ja esimerkiksi CNBC kertoi vuoden 2020 nettimyynnin yltäneen 9 miljardiin dollariin.

Suosion myötä monet kaupat tarjoavat alennuksia koko Black Weekendin, eli viikonlopun ajan, yksittäisen päivän sijaan. Joillakin kaupoilla on nykyään myös Black Week sekä verkkokaupoille suunnattu ostopäivä Cyber Monday.

Black Friday 2021 ajankohdat:

  • Black Friday – perjantai 26. marraskuuta
  • Black Week – maanantai 22. marraskuuta – sunnuntai 28. marraskuuta
  • Black Weekend – perjantai 26. marraskuuta – sunnuntai 28. marraskuuta
  • Cyber Monday – maanantai 29. marraskuuta

Black Friday – Suomi liittyy mukaan

Black Friday shoppailu

Millainen on sitten Black Friday Suomessa? Kuten monet muut juhlat ja tapahtumat, myös musta perjantai on saapunut Yhdysvalloista tänne koti-Suomeen. Yksittäisiä tempauksia on vuosien saatossa ollut jonkin verran jo pidempään. Varsinainen läpimurto tapahtui kuitenkin 2010-luvun puolivälissä.

Nykyään Black Friday alennuksia löytyy melkein joka nurkalta. Isot supermarketit tarjoavat tietenkin alennuksia, mutta tarjouksia on myös pienemmissä liikkeissä.

Voit nauttia niin lähistön Citymarketin tarjouksista tai suunnata tekemään löytöjä erilaisiin verkkokauppoihin.

Artikkeli jatkuu alla
LomarengasLomarengas
Artikkeli jatkuu...

Vinkit Black Friday tarjousten hyödyntämiseen

Kauppojen tempaus alentaa hintoja saa siis kansan liikkeelle niin kotona, että maailmalla. Mutta koska tarjouksia on Black Fridayn aikaan joka puolella, voi niiden hyödyntäminen tuntua jopa vaikealta.

Kuinka oikein löytää ne parhaat Black Friday tarjoukset?

1. Tiedä mitä haluat ostaa

Kannattaa hieman etukäteen miettiä, mitä oikein haluat tai tarvitset ostaa ennen kaupoille ryntäilyä. Kiinnostaako sinua esimerkiksi juuri Black Fridayn lentotarjoukset vai oletko etsimässä uutta puhelinta? Kannattaa tehdä lista asioista, joista haaveilet, jotta voit suunnata etsinnän heti oikeaan kohteeseen.

Varsinkin esimerkiksi isompien hankintojen osalta voi olla jopa järkevää siirtää ostamista juuri Black Fridayn kohdalle. Esimerkiksi erilaiset kodin pienkoneet aina jääkaapeista televisioihin voivat olla todella edullisia hankkia alennusten aikaan.

2. Tutustu tarjontaan etukäteen

Kaupat alkavat usein mainostaa suunnitteilla olevia tarjouksia jo hieman etukäteen ja julkaisevat osan alennetuista tuotteista, joten on hyvä tutustua etukäteen liikkeiden tuotevalikoimaan.

Tuotteiden miettiminen etukäteen voi olla mukavampaa myös itse ostokokemuksen osalta. Jos esimerkiksi haluat hankkia puhelimen, kannattaa miettiä minkä puhelimen haluat ostaa. Näin voit suunnata suoraan etsimään tätä tiettyä puhelintarjousta ilman, että pohdit liikaa sitä minkä tuotteen haluat hankkia.

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

3. Liity postituslistoille

Verkkokauppojen Black Friday tarjontaan pääsee parhaiten käsiksi postituslistojen avulla. Esimerkiksi Powerin Black Friday tarjouksista kerrotaan monipuolisesti sivuston sähköpostilistan välityksellä. Näin saat heti tiedon parhaista tarjouksista sähköpostiisi sekä mahdollisesti pääset näkemään ne ennen muita.

4. Tutki palautusehdot

Tarjousten osalta on hyvä pitää mielessä verkkokauppojen ja liikkeiden palautusehdot. Jos esimerkiksi ostat Black Fridayna kengät netistä ilman kokeilua, kannattaa varmistaa saako tuotteen vaihtaa tai palauttaa ennen ostamista. Näin et osta tuotteita ja tavaraa, joita et sitten voi käyttää.

5. Vertaile hintoja

Kuten aina, tuotteiden hintojen vertailu kannattaa – myös alennusten aikaan! Katso siis parhaat Black Fridayn matkatarjoukset tai tuotteiden alennukset netistä ennen kuin teet ostopäätöksen sekä koita etsiä tuotteiden alkuperäinen hinta ennen Black Fridaytä, että sitä ei ole kikkailtu näyttämään halvemmalta kuin se oikeasti on.

Näin pääset nauttimaan taatusti parhaista alennuksista!

LomarengasLomarengas
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll