LomarengasLomarengas

Top 7 Kuusamon nähtävyydet – Elämyksiä luonnon äärellä

Kutsuuko Kuusamo? Kannattaa vastata kutsuun myöntävästi, sillä Kuusamo on erinomainen lomakohde. Kuusamon nähtävyydet tuovat sopivasti tekemistä ja hauskuutta lomaan näissä kauniissa maisemissa.

Alta löydät parhaat vinkit Kuusamon matkailuun nähtävyyksien osalta.

Artikkeli jatkuu...

Kuusamon nähtävyydet ja käyntikohteet

Upeimmat Kuusamon nähtävyydet löytyvät tietenkin alueen kauniista luonnosta ja etenkin Rukan läheltä, mutta nähtävyyksiä Kuusamossa riittää muuallakin kuin luonnossa ja pääset tutustumaan esimerkiksi upeisiin valokuviin vieraillessasi Kuusamossa.

Kun kaipaat rentoutumista ja hetkellistä hengähdystä luonnossa, kannattaa suunnaksi ottaa esimerkiksi nämä retkikohteet ja Kuusamon nähtävyydet:

1. Pieni Karhunkierros

Karhunkierros vaellusreitti

Oulangan kansallispuistosta löytyvä upea Kuusamon nähtävyys on monesti nostettu yhdeksi parhaista retkikohteista koko maassa. Tämä klassinen 12 kilometrin maisemareitti on mahdollista kokea läpi vuoden.

Sen varrelta löytyy kuvankaunista maisemaa ja runsaasti hyviä paikkoja pysähtyä vaikkapa retkieväiden nauttimiseen. Pienestä Karhunkierroksesta on pidempikin reitti (82km), joten jos haluat todellista patikointimenoa voit suunnata sille.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

2. Myllykosken vanha mylly

Oulangan kansallispuistosta löytyy yksi kuvatuimmista Kuusamon nähtävyyksistä. Myllykosken vanha mylly toimii nykyään retkeilijöiden päivätupana. Kuohuvan kosken vieressä oleva tupa viehättää ketä tahansa retkeilijää.

Vuonna 1926 valmistuneen myllyn ulkopuolelta löytyy viehättävä nuotiopaikka, jossa nauttia retkieväitä. Myllykosken vanha mylly löytyy Pienen karhunkierroksen varrelta.

Tämä on muuten romanttinen Kuusamon nähtävyys talvella, sillä ympäröivä luminen maisema antaa upeasti lisäväriä rakennukselle.

3. Kujalan Porotila

Kujalan porotila

Kuusamon nähtävyydet vievät tietenkin ihastelemaan myös ihastuttavia poroja. Niitä voi mennä katselemaan esimerkiksi Kuusamon vanhimpiin porotiloihin kuuluvalle Kujalan Porotilalle.

Vuodesta 1860 asti toiminut porotila tarjoaa mukavaa tekemistä koko perheelle. Erilaisten porosafarien lisäksi pääset tutustumaan perinteiseen poronhoitoon sekä kokemaan muunlaisiakin aktiviteetteja, kuten porojoogaa. Alueelta löytyy lisäksi pieni käsityöpaja ja kauppa, jossa voit tehdä ostoksia.

Kotisivut: https://www.kujalanporotila.com/

4. Kuusamon suurpetokeskus

Kuusamon suurpetokeskus

Avi on peruuttanut syyskuussa 2022 eläintarhaluvan.

Eläimiä riittää Kuusamossa muitakin, nimittäin porojen lisäksi alueelta löytyy runsaasti muitakin tallustelijoita aina karhuista susiin. Eläimiin voikin tutustua tässä kiehtovassa Kuusamon nähtävyydessä.

Kuusamon suurpetokeskus avattiin 1990-luvun alkupuolella ja sen vanhin karhuasukki onkin tallustellut tiluksilla vuodesta 1992 saakka. Suurpetokeskus on avoinna keväisin, kesäisin ja syksyisin päivittäin aina klo 10-17.00. Lippujen hinnat ovat aikuisilta 15 euroa ja alle 16-vuotiailta lapsilta 10 euroa.

Niin Kujalan porotila, että Kuusamon suurpetokeskus ovat erinomaiset Kuusamon nähtävyydet lapsille.

Kotisivut: https://kuusamon-suurpetokeskus.fi/index.html

5. Hannu Hautalan luontokuvakeskus

Hannu Hautalan luontokuvakeskus Kuusamossa

Kuusamon luonto saa taatusti lähes jokaisen vierailijan napsimaan myös valokuvia. Kuvien ottamisen lisäksi Kuusamon keskustan nähtävyydet tarjoavat upean mahdollisuuden tutustua luontokuvaamisen saloihin Hannu Hautalan luontokuvakeskuksessa.

Mukavan pienessä näyttelyssä esitellään ja kerrotaan Suomen tunnetuimpiin luontovalokuvaajiin kuuluvan Hannu Hautalan valokuvia. Lisäksi esillä on vaihtuvia näyttelyitä. Valokuvakeskus on normaalisti auki läpi vuoden.

Tämän Kuusamon nähtävyyden pääsymaksut ovat:

  • Aikuisilta 5 euroa
  • 7-15-vuotiailta lapsilta 2 euroa
  • Alle 7-vuotiaat lapset ilmaiseksi

Ohjattuja kierroksia on myös saatavilla.

Kotisivut: https://www.hannuhautala.fi/

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

6. Värikallion maalaukset

Hossan kansallispuistosta löytyy upeat muinaishistorialliset kalliomaalaukset, jotka tunnetaan Värikallion maalauksina. Maalaukset ovat tehty aivan vesirajan yläpuolelle kallion seinämään ja arvioiden mukaan maalaukset voivat olla peräti 5500-4500 vuotta vanhoja.

Upeisiin maalauksiin voi tutustua itsenäisesti 8 kilometrin pituisella Värikallion Kaarros rengasreitiltä. Reitti lähtee Julma Ölkyn parkkipaikalta Hossan luontokeskuksesta.

7. Julma-Ölkyn kanjonijärvi

Julma-Ölkyn kanjonijärvi

Hossan kansallispuistossa kannattaa tutustua myös juurikin Julma Ölkyn retkitarjontaan. Kalliomaalausten lisäksi Julma-Ölkyn kanjonijärvi on todella vaikuttava näky. Alueelle on noin 50 kilometrin matka Kuusamon keskustasta, mutta maisemat ovat ehdottomasti vierailun arvoinen.

Voit tutustua kanjoniin ja alueen muihinkin osiin kolmen eri reitin avulla. Niistä Ölökyn ähkäsy kiertää juurikin kanjonijärven ja matkaa kertyy noin 10 kilometrin verran. Reitin varrella pääset nauttimaan muun muassa upeasta Julma-Ölkyn riippusillasta.

Koe Kuusamon nähtävyydet Rukalta käsin

Vaikka monet yllä mainitut Kuusamon nähtävyydet ovatkin levittäytyneet varsin laajalle alueella, onnistuu Kuusamon matkailu kätevästi valitsemalla esimerkiksi Ruka majapaikaksi, josta löytyy runsaasti eri majoitusvaihtoehtoja. Jos olet saapunut paikalle muulla kuin omalla autolla, niin kannattaa myös autonvuokrausta Kuusamossa harkita.

Ei siis muuta kuin sopivan majapaikan etsintään ja suunnaksi upeat Kuusamon nähtävyydet!

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Kuusamon nähtävyydet kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll