Top 5 Kotkan nähtävyydet + 2 lähialueen kohdetta

Kotkan nähtävyydet mahdollistavat monipuolisen ja mielenkiintoisen loman. Kaupunki tarjoaa nähtävää lapsille ja aikuisille ja ihastelemaan pääsee niin uusia kohteita, että perinteistä kertovia nähtävyyksiä.

Mitkä ovat sinun suosikkisi tällä listalla?

Artikkeli jatkuu...

Parhaat Kotkan nähtävyydet

Monet upeat Kymenlaakson nähtävyydet löytyvät juuri Kotkasta. Kaupunki on historiallisesti kiehtova ja koska kyseessä on rannikkokaupunki, on se näytellyt suurta roolia muun muassa kaupankäynnin osalta.

Tässä parhaimpia Kotkan nähtävyyksiä lomaohjelmaan.

1. Akvaariotalo Maretarium

Akvaariotalo Maretarium, Kotka

Suomalaisista kaloista ja vesistöistä kertova Maretarium on kiehtova nähtävyys. Sieltä löytyy yli 60 kalalajiketta kauniisti asetelluissa akvaarioissa. Lisäksi esitteillä on erilaisia luontokuvia sekä tietoa Suomen vesistöjen käytöstä.

Akvaarion yhteydessä on viihtyisä kahvila, josta saa purtavaa monenlaiseen nälkään. Lisäksi kotiin viemisiä voi ostaa pienestä Meripuodista.

Museon aukioloajat kannattaa tarkistaa netistä. Allashuollon takia museo voi nimittäin olla ajoittain suljettuna. Pääsyliput ovat normaalisti aikuisilta 14,50 euroa ja lapsilta (3-17-vuotiaat) 8 euroa.

Kotisivut: http://maretarium.fi/fi/

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

2. Merikeskus Vellamo

Merikeskus Vellamo, Kotka

Vellamo on ehdottomasti yksi tunnetuimpia nähtävyyksiä Kotkassa. Merikeskus koostuu itse asiassa kolmesta eri museosta, joiden näyttelyihin voi tutustua yhdessä tai erikseen.

Merikeskus Vellamon tiloissa Kotkassa voi tutustua:

  • Suomen merimuseoon
  • Kymenlaakson museoon
  • Merivartiomuseoon

Lisäksi kesäisin voit vierailla höyryjäänmurtaja Tarmossa sekä alueen ulkonäyttelytilassa.

Vellamon uumenista löytyy siis todella paljon mielenkiintoista nähtävää. Mutta onpa itse rakennus myös erinomainen nähtävyys ulkoapäin arkkitehtuurista johtuen. Vaikket siis haluaisi sisälle, käy katsastamassa rakennus ainakin ulkoapäin!

Merikeskus on avoinna normaalisti tiistaista sunnuntaihin, mutta varmista aukioloajat netistä. Lippujen hinnat ovat aikuisilta 12 euroa. Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi.

Kotisivut: https://www.merikeskusvellamo.fi/

3. Veistospromenadi

Veistospromenadi, Kotka

Haukkavuoren puiston ja Kantasataman välisen alueen yhdistää kaunis Veistospromenadi. Kävelykadulla kävely ja patsaiden ihasteleminen on kivaa tekemistä Kotkassa, varsin kesäisin. Erilaisia patsaita voi ihmetellä koko perheen kera, sillä hauskat veistokset viihdyttävät taatusti kaiken ikäisiä.

4. Sapokan Vesipuisto

Sapokan Vesipuisto, Kotka

Parhaat Kotkan nähtävyydet lapsille voivat viedä koko perheen esimerkiksi Sapokan vesipuistoon. Saappaan muotoinen puistoalue viehättää taatusti kaiken ikäisiä ja puisto on upeassa kukkaloistossa juuri kesäisin. Vesipuistossa voi ihastella niin merta, että kauniita pieniä lampia ja vesiputouksia.

Puistoon pääsee läpi vuoden, mutta se on tietenkin parhaimmillaan juuri kesällä.

5. Kotkan kirkot

Kirkko Kotkassa

Suomen kirkot ovat erinomaisia nähtävyyksiä. Arkkitehtuurisesti upeita kirkkoja löytyy myös Kotkan nähtävyyksien joukosta.

Voit vierailla esimerkiksi Kotkan ortodoksisessa kirkossa, eli Pyhän Nikolaoksen kirkossa. Kyseessä on Suomen ensimmäinen empiretyylinen kirkko. Kirkkoon voi tutustua ilmaiseksi.

Toinen vierailun arvoinen kirkko Kotkassa on luterilainen kirkko. Pelkistetyn kirkon sisältä löytyy kaunis Pekka Halosen suunnittelema alttaritaulu.

Molemmissa järjestetään usein myös erilaisia tapahtumia varsinkin kirkollisten juhlapyhien aikaan pääsiäisenä ja jouluna.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Kotkan seudun nähtävyydet

Jos Kotkan keskustan nähtävyydet ovat jo koluttu, niin lähistöltä löytyy maininnanarvoisia nähtävyyksiä. Monet Kymenlaakson nähtävyydet ovat juuri tältä alueelta, joten kannattaa harkita pientä retkeä lähistön nähtävyyksiin.

6. Salpalinja-museo

Salpalinja-museo, Miehikkälä

Tämä nähtävyys tutustuttaa erinomaisesti Suomen sotahistoriaan. Suurella museoalueella voi tutustua sisätiloissa olevaan näyttelyyn sekä lähteä maastoon tutkimaan opastettujen reittien avulla. Museon yhteydessä on myös kahvila sekä pieni museokauppa.

Salpalinja-museo on avoinna kesäisin päivittäin. Talvikuukausina museo on yleensä avoinna vain joinakin viikonpäivinä. Lisätietoja löytyy netistä. Pääsylippujen hinnat ovat 8 euroa aikuisilta ja 5 euroa lapsilta (7-16-vuotiaat).

Kotisivut: http://salpakeskus.fi/fi/salpalinja-museo_ala

7. Hamina

Raatihuone, Hamina

Kotkasta on melko lyhyt matka hurahtaa myös Haminaan.

Haminan nähtävyydet voivat viedä sinut tutustumaan muun muassa:

  • Haminan kaupunginmuseoon upeaan ”palatsiin”
  • Kauppiaantalonmuseoon
  • Haminan vanhaan linnoitukseen

Piipahda siis katsastamassa nämäkin nähtävyydet Kotkan lomallasi.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Näin koet Kotkan nähtävyydet

Kotka ja kaupungin lähiympäristö tarjoavat upeat puitteet monipuoliseen lomaan. Kotkan nähtävyydet tutustuttavat mielenkiintoisiin museoihin sekä saariston rikkaaseen luontoon.

Suuntaamalla yllä mainittuihin Kotkan nähtävyyksiin pääset lähikontaktiin Suomen historiaan ja kulttuuriin. Mikä parasta, Kotka tarjoaa hyvin vaihtoehtoja muun muassa majoituksen suhteen. Loma Kotkassa on varsin helppoa ja edullista järjestää läpi vuoden.

Lähde siis kokemaan nämä upeat Kotkan nähtävyydet ja vietä mielenkiintoinen loma rannikkokaupungissa!

Kotkan nähtävyydet kartalla

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll