Mikkelin nähtävyydet – Nämä kannattaa nähdä!

Saimaan rannalla järvialueen sydämessä sijaitsevalla Mikkelillä on paljon tarjottavaa vierailijoille. Mikkeli on hyvin suosittu kesäkaupunki ja on kuuluisa matkailukohde kauniin järviympäristön ja lämpimän kesän vuoksi. Nähtävyyksiä on paljon ja etenkin historiasta kiinnostuneille Mikkeli on loistava tutustumiskohde. Mikkelin nähtävyydet tarjoavat toki myös paljon muutakin.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Parhaat Mikkelin nähtävyydet

Tekemistä ja nähtävää riittää useaksi päiväksi etenkin, jos tutustuu myös lähialueen kohteisiin. Kannattaa siis varata matkaan muutama päivä.

Alla on listattuna suosituimmat nähtävyydet Mikkelissä.

1. Saimaa ja Mikkelin satama

Mikkelin satama
Kuva: Mikkeli.fi

Mikkelin satama on loistava paikka käydä nauttimassa kahvit ja seurata veneilijöitä. Sataman vierestä löytyy myös lapsille viihtyisä leikkipuisto, joten myös lapset viihtyvät satamassa varmasti.

Mikkelissä vierailevan kannattaa ehdottomasti käydä kokemassa Saimaan risteily ja tutustua samalla lähiympäristöön. Suomen suurin järvi on ehdottomasti kokemisen arvoinen.

Voit esimerkiksi hypätä  M/S Kuutin kyytiin, joka vie teidät vesiteitse Mikkelin alueen luontokohteisiin, kuten esimerkiksi kuuluisille Astuvansalmen kalliomaalauksille tai suositulle näköalapaikalle, Neitvuorelle.

Edullisempi vaihtoehto maisemaristeilylle on osallistua M/S Kaunis Veeran risteilylle. Puumalan satamasta lähtevä Kaunis Veera tekee noin kahden tunnin mittaisia maisemaristeilyjä, mutta myös tilausristeilyt on mahdollisia.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

2. Tori

Mikkelin tori
Kuva: Mikkelin tori

Yksi Suomen kauneimmista toreista sijaitsee Mikkelissä. Torin markkinoita on pidetty jo vuodesta 1744 alkaen ja kauppa käy vielä tänäkin päivänä.

Toria pidetään keskustan yhtenä tärkeimpänä kohtauspaikkana. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia, ja talvisin torilla on luistelualue.

Kannattaakin siis käydä herkuttelemassa esimerkiksi muikuilla ja nauttia torin tunnelmasta.

3. Mikkelin Tuomiokirkko

Mikkelin Tuomiokirkko kesällä

Mikkelin kävelykadun päässä sijaitsee tuomiokirkko. Mikkeli tuomiokirkko on yksi Suomen hienoimmista uusgotiikan edustajista, joten kirkko itsessään on jo nähtävyys.

Kirkon sisätilat ovat myös hyvin näyttäviä yksityiskohtineen, sekä ikkunoiden lasimaalauksineen.

4. Visulahti

Visulahti kesällä
Kuva: Visulahti

Visulahti on Mikkelissä sijaitseva huvipuisto lapsiperheille. Tämä on loistava kohde vierailla etenkin lasten kanssa, sillä pitkät vesiliukumäet vesipuistossa ja huvipuistolaitteet samassa paikassa on varma valinta.

5. Mikke kaupunkijuna

Mikke juna
Kuva: Mikkejuna.com

Toinen loistava vaihtoehto etenkin lapsiperheille on kaupunkijuna Mikke. Juna-ajelu on loistava tapa tutustua lähemmin Mikkelin kantakaupungin parhaimpiin kohteisiin.

Lapsille tämä on samalla hauska elämys, joka varmasti jää mieleen, mutta mukava tapa aikuisellekkin tutustua kaupunkiin rennosti maisemia katsellen ja kuunnellen tarinoita kaupungin historiasta.

Löydät aikataulut ja reitit täältä.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

6. Kenkävero

Kenkävero, Mikkeli
Kuva: Kenkäveron Facebook

Mikkelissä sijaitseva vanha pappila, joka tunnetaan nimeltä Kenkävero, kannattaa myös käydä kurkkaamassa.

Kenkäveron tiloissa toimii nykyään matkailukeskus, jossa on ravintola ja kahvila, jotka ovat auki ympäri vuoden. Voit esimerkiksi käydä ostamassa matkamuistoja tai ihastella paikan puutarhaa.

Puutarhaan järjestetään myös opastettuja kierroksia ryhmille.

Kenkävero sai vuoden 2022 Matkailuteko-palkinnon.

7. Naisvuoren näkötorni

Naisvuoren näkötorni
Kuva: Naisvuoren kahvila & näkötorni

Naisvuorella kannattaa vierailla Naisvuoren näkötornissa, josta avautuu koko Mikkelin maisema. Näkötornin juurella on myös kulttuuritalo Tempo, joka toimii muun muassa ravintolana.

Naisvuoren näkötorni on Mikkelin tunnetuimpia maamerkkejä, joten siellä on hyvä paikka käydä maistamassa kaupungin parhaat vohvelit.

8. Päämajamuseo

Päämajamuseo, Mikkeli
Kuva: Päämajamuseo

Mikkeli on ollut päämajakaupunkina kaikkien itsenäisyyden ajan sotien aikana. Etenkin ihmisille, jotka on kiinnostunut historiasta, paikka tarjoaa paljon nähtävää.

Mikkelissä on useita museoita liittyen historiaan.

Suosituimpia on kuitenkin Mikkelin entinen päämajamuseo, joka on nykyisin laajennettu Sodan ja Rauhan Keskus Muistiksi. Pääpainona museolla kuitenkin on Suomen Talvi- ja jatkosota Neuvostoliittoa vastaan. Museon vetonaulana on Mannerheimin työhuone.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

9. Astuvansalmen kalliomaalaukset

Astuvansalmen kalliomaalaukset

Kuva: Museovirasto, kuvaaja Helena Taskinen., CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

Koko Pohjois-Euroopan suurimpiin kuuluvia kalliomaalauksia voi käydä katsomassa Mikkelin Ristiinassa. Noin 5000 vuotta sitten tehdyille maalauksille voi kävellä noin kolmen kilometrin mittaista luontopolkua pitkin tai vastaavasti mennä sinne vesiteitse esimerkiksi risteilyllä.

Astuvansalmen alue on kuitenkin suojeltua aluetta, joten se on hyvä ottaa huomioon retkeä tehtäessä.

Kokeile myös näitä Mikkelissä:

  1. Osallistu markkinoille Mikkelin torilla
  2. Vietä kesäinen päivä risteilyllä Suomen suurimmalla järvellä
  3. Käy ihastelemassa puutarhoja Kenkäverossa
  4. Lumoudu Naisvuoren näkötornin maisemiin
  5. Vietä hauska päivä Visulahdessa perheesi kanssa

Mikkelin nähtävyydet kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll