Top 7 Seinäjoen nähtävyydet – Oletko kokenut?

Seinäjoki tarkoittaa monelle suomalaiselle tangomarkkinoita ja Provinssirockia, mutta tämä etelä-pohjanmaalainen kaupunki on kuitenkin paljon muutakin. Kun kaipaat erinomaista kotimaista matkailukohdetta, ota suunnaksi Seinäjoki ja nämä upeat Seinäjoen nähtävyydet.

Artikkeli jatkuu...

Top 7 Seinäjoen nähtävyydet ja käyntikohteet

Seinäjoen nähtävyyksiä hallitsevat erilaiset kulttuurikohteet ja monipuolinen arkkitehtuuri. Vierailu kaupungissa tarkoittaa tutustumista ainakin näihin upeisiin Pohjanmaan nähtävyyksiin.

1. Lakeuden Risti

Lakeuden ristin kirkko, Seinäjoki

Kuva: WikiCraft, CC BY-SA 2.5, via Wikimedia Commons

Seinäjoen keskustan on suunnitellut Alvar Aalto, eikä olekaan mikään yllätys, että tunnetuin Seinäjoen nähtävyys on hänen suunnittelemansa.

Seinäjoen pääkirkko Lakeuden Risti vihittiin käyttöön vuonna 1960. Kirkkosalin sisustus on myös Aallon suunnittelema, joten kirkkoa kannattaa käydä katsomassa mahdollisuuksien mukaan myös sisältä.

Kirkon 65 m korkea kellotorni on myöskin varsinainen nähtävyys, johon pääsee kiipeämään kesäkuukausina.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

2. Seinäjoen vanha pääkirjasto

Seinäjoen vanha kirjasto

Kuva: Santeri Viinamäki, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Toinen upea Aallon suunnittelema rakennus on Seinäjoen vanha pääkirjasto. Vuonna 1965 valmistunut kirjasto on sittemmin saanut rinnalleen Apila-rakennuksen.

Uuden ja vanhan rakentamisen vuoropuhelu näkyy mielenkiintoisesti arkkitehtuurissa.

Pääkirjaston sisältä löytyy lisäksi suuri kokoelma Alvar Aallon lasitöitä, joten muista piipahtaa myös sisälle.

3. Suojeluskunta- ja Lottamuseo

Suojeluskunta ja lottamuseo, Seinäjoki

Kuva: Kotivalo, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Eivätkä Alvar Aallon suunnittelemat Seinäjoen nähtävyydet lopu tähän. Kannattaa nimittäin käydä tutustumassa myös Etelä-Pohjanmaan suojeluskuntapiirin talossa sijaitsevaan Suojeluskunta- ja Lottamuseoon. Kyseessä on yksi Aallon ensimmäisiä julkisia arkkitehtitöitä.

Itse museo on myöskin erittäin mielenkiintoinen nähtävyys Seinäjoella. Tiloissa kerrotaan suojeluskuntien sekä Lottien toiminnasta, joista osa näyttelyistä on pysyviä ja osa vaihtelevia.

4. Etelä-Pohjanmaan museo

Etelä-Pohjanmaan museo Seinäjoki

Kuva: Seinäjoen kaupunki

Törnävän kartanon alueelta löytyvä Etelä-Pohjanmaan museo tutustuttaa alueen historiaan ja kulttuuriin. Museossa on kattava ulkomuseoalue, sekä runsaasti sisätiloissa olevia näyttelyitä.

Voit tutustua muun muassa:

  • Kartanon kivinavettaan
  • Etelä-Pohjanmaan ja Seinäjoen historiaan Mihinä me ollahan? -näyttelyyn
  • Vinttigallerian vaihtuviin näyttelyihin
  • Punatulkkuihin, eli työväen entisiin asuinrakennuksiin
  • Maalaisapteekkiin
  • Luonto- ja geonäyttely Keitaaseen
Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

5. Seinäjoen taidehalli

Seinäjoen taidehalli

Seinäjoen nähtävyydet vievät ihastelemaan muidenkin kuin Aallon taidetta. Uudistettu Seinäjoen taidehalli avautui vuonna 2020, jonka näyttelyt tarjoavat runsaasti mielenkiintoista nähtävää koko perheelle. Tiloissa järjestetään lisäksi erilaisia taidetapahtumia ja työpajoja.

Näyttelyissä kerrotaan monipuolisesta maaseudusta, jota käsitellään niin paikallisten, että maailmanlaajuisten teemojen avulla. Seinäjoen taidehalli löytyy Kalevan Navetasta.

Seinäjoen taidehallin aukioloajat ovat maanantaista perjantaihin klo 11-19.00 ja lauantaisin klo 11-15.00. Pääsymaksu on aikuisilta 6 euroa, kun taas alle 18-vuotiaat pääsevät tutustumaan näyttelyihin ilmaiseksi.

6. Etelä-Pohjanmaan traktorimuseo

Traktorimuseo, Seinäjoki

Etelä-Pohjanmaan nähtävyydet vievät Seinäjoella tutustumaan myös hauskaan traktorimuseoon. Vanhan nuorisotalon tiloissa olevasta museosta löytyy Suomen laajin yksityinen traktorikokoelma. Erilaisia traktoreita löytyy noin 150 kappaletta.

Museo viihdyttää taatusti niin perheen pienimpiä, että vähän vanhempiakin moottori-intoilijoita. Yksityisissä tiloissa oleva museo on avoinna sopimuksen mukaan.

7. Kyrkösjärven näkötorni

Seinäjoen nähtävyydet vievät myös hieman kaupungin keskustan ulkopuolelle. Kyrkösjärven hullunkurinen näkötorni on mielenkiintoinen nähtävyys keskustan lähellä.

Tekojärven rannalla oleva puinen, noin 13 metrin korkuinen torni tarjoaa kivat maisemat. Maisemia ei tarvitse kivuta ihastelemaan ylös asti, sillä tornin periskooppimainen rakentaminen tarkoittaa, että samat maisemat näkee myös maasta käsin!

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Koe nähtävyydet Seinäjoella

Seinäjoen matkailu yllättää taatusti monen suomalaisen. Kaupungin nähtävyydet ovat osoitus suomalaisesta arkkitehtiosaamisesta sekä tietenkin aidosta pohjanmaalaisesta kulttuurista.

Loma Seinäjoella on helppo toteuttaa, sillä löydät helposti laadukkaat hotellit Seinäjoelta ja lähialueelta netistä. Kaupunki tarjoaa tietenkin näiden erinomaisten nähtävyyksien lisäksi hauskaa tekemistä tapahtumien muodossa.

Jokavuotiset Seinäjoen tangomarkkinat ovat esimerkiksi ainutlaatuinen tilaisuus ja oiva mahdollisuus lähteä katsomaan Seinäjoen lisäksi myös kauniita nähtävyyksiä!

Seinäjoen nähtävyydet kartalla

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll