Lappeenrannan museot – kuusi kohdetta lomaan

Lappeenranta on herttainen kaupunki Etelä-Karjalassa. Maakunnan keskuksesta löytyy riittävästi tekemistä ja nähtävää takaamaan onnistunut ja monipuolinen loma. Lappeenrannan museot ovat erinomainen tapa tutustua alueen ja kaupungin historiaan sekä kulttuuriin.

Artikkeli jatkuu...

Parhaat Lappeenrannan museot

Mitkä sitten ovat ne parhaat museot, joihin Lappeenrannan matkalla kannattaa suunnata?

Vierailu kannattaa ehdottomasti näissä kohteessa:

1. Etelä-Karjalan museo

Etelä-Karjalan museo, Lappeenranta

Lappeenrannan linnoituksen alueella toimii upeita museoita. Niistä Etelä-Karjalan museo on loistava paikka aloittaa Lappeenrannan museokierros. Linnoituksen pohjoiskärjestä löytyvä museo esittelee alueen historiaa ja kulttuuria. Museo sijaitsee entisen tykkivarikon tiloissa ja rakennus on peräti 1800-luvulta.

Etelä-Karjalan museossa esitellään pysyvän näyttelyn avulla Karjalan alueen kaupunkeja. Löytyypä museosta jopa upea Viipurin pienoismalli.

Lisäksi museossa on vaihtuvia näyttelyitä, joten vierailulle löytyy aina jotakin uutta nähtävää.

Museo on avoinna läpi vuoden, yleensä tiistaista sunnuntaihin. Kesäisin museo on avoinna jokaisena viikonpäivänä.

Linnoituksen alueen museoihin voi tutustua yhteislipulla. Lippu on 10 euroa aikuisilta, eläkeläisten ja opiskelijoiden saadessa ostaa liput alennettuun hintaan. Alle 18-vuotiaat voivat tutustua museoon ilmaiseksi.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

2. Lappeenrannan taidemuseo

Lappeenrannan taidemuseo

Toinen Lappeenrannan museo linnoituksen alueella on Lappeenrannan taidemuseo. Museo tunnettiin ennen nimellä Etelä-Karjalan taidemuseo.

Museo toimii entisissä kasarmirakennuksissa ja kuten mainittua, siihen voi tutustua samalla pääsylipulla kuin Etelä-Karjalan museoonkin.

Taidemuseo toimii koko Kaakkois-Suomen aluetaidemuseona, joten sieltä löytyy runsaasti mielenkiintoista taidetta. Näyttelyt koostuvat suomalaisesta kuvataiteesta ja teoksia löytyy niin nykytaiteilijoilta, että menneiden aikojen mestareilta. Museon näyttelyt ovat osittain vaihtuvia, joten uutta nähtävää riittää taatusti useampaankin vierailuun.

Museo on avoinna samalla tavoin kuin Etelä-Karjalan museo, eli talvisin aina tiistaista sunnuntaihin.

3. Ratsuväkimuseo

Ratsuväkimuseo, Lappeenranta

Monet Lappeenrannan museot toimivat historiallisissa rakennuksissa, eikä Ratsuväkimuseo tee tähän poikkeusta. Museo on nimittäin Lappeenrannan kaupungin vanhimmassa rakennuksessa, joka valmistui vuonna 1772 venäläisen varuskunnan vartiotuvaksi.

Museossa voi tutustua suomalaisen ratsuväen elämään ja historiaan. Esillä on ratsuväkeen liittyvää aineistoa niin sodan, että rauhan ajoilta. Museossa oppii tietysti myös ratsumiehen tärkeimmästä kaverista, eli hevosesta.

Museo on nykyään avoinna juhlapyhiä lukuun ottamatta keskiviikosta lauantaihin. Museo löytyy Lappeenrannan linnoituksen alueelta, joten pääset tutustumaan sen toimintaan samalla lipulla.

4. Wolkoffin talomuseo

Wolkoffin talomuseo, Lappeenranta

Lappeenrannan museot voivat viedä lisäksi tutustumaan vanhan kauppiaan elämään ja taloon. Wolkoffin museo on Lappeenrannan vanhimpia puutaloja, sillä rakennus on 1800-luvulta peräisin.

Rakennus toimi aikoinaan kauppias Claudelin talona ja nykyään siellä voikin tutustua peräti neljän sukupolven elämään eri vuosina. Museon yhteydessä on viehättävä museokauppa, josta tarttuu taatusti mukaan mielenkiintoisia tuliaisia.

Museon aukioloajat kannattaa tarkistaa ennen vierailua museon kotisivuilta. Pääsyliput museoon ovat 9 euroa aikuisilta ja 8 euroa muun muassa eläkeläisiltä ja opiskelijoilta. Lisäksi alle 18-vuotiaat pääsevät tutustumaan museoon ilmaiseksi.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Nämä Lappeenrannan museot ovat avoinna kesäisin

Yllä mainittuihin museoihin voi tutustua Lappeenrannassa siis läpi vuoden. Mikäli olet liikkeellä kesällä, tarjoaa Lappeenrannan museot vielä kaksi erinomaista kesäkohdetta.

Kesäkuukausina voit nimittäin vierailla myös näissä kesämuseoissa:

5. Saimaan kanavan museo

Hieman Lappeenrannan keskustan ulkopuolelta löytyy kiehtova Saimaan kanavan museo. Museoalueella voi tutustua eri aikakausien kanavarakenteisiin ja -rakennuksiin. Museon näyttely esittelee lisäksi kanavarakentamisen historiaa aina 1600-luvulta saakka.

Tämä Lappeenrannan museo on avoinna päivittäin aina kesäkuun alusta elokuun alkuun saakka. Museoon on kaikilta vapaa pääsy.

Kannattaa tutustua myös viehättävään kesäkahvilaan!

6. Karjalan ilmailumuseo

Karjalan ilmailumuseo löytyy Lappeenrannan lentokentän läheltä. Kahdesta näyttelyhallista koostuvassa museossa voi tutustua erilaisiin lentokoneisiin ja hävittäjiin sekä muuhun ilmailuun liittyvään esineistöön.

Ilmailumuseo on avoinna aina kesäkuun alusta syyskuun loppuun, maanantaista perjantaihin. Museoon on aikuisilta 5 euron pääsymaksu ja lapset pääsevät ilmaiseksi.

Muista myös käydä läpi Lappeenrannan nähtävyydet.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Lappeenrannan museot kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll