Edullinen matkustaminen – Tästä muutama vinkki

Matkustaminen voi olla kallista, mutta onneksi matkojen suunnitteluun ja toteuttamiseen löytyy useita keinoja säästää. Tarkkaan suunniteltuna matka voi tulla edullisemmaksi ja siitä voi samalla saada entistäkin enemmän irti.

Esimerkiksi matkakohteen sijainti ja valittu lentoyhtiö voivat vaikuttaa matkan kokonaiskustannuksiin merkittävästi. Moni suuntaa katseen suoraan ulkomaille matkaa suunnitellessaan, jolloin kaikki Suomen tarjoamat kiinnostavat matkakohteet helposti unohtuvat. Hyödyntämällä erilaiset tarjoukset, kuten äkkilähdöt tai käytännölliset pakettimatkat, voi myös säästää kustannuksissa huomattavasti. Alla on eriteltynä muutama helppo keino, jolla voi matkustaa edullisesti ilman, että viihtyvyydestä ja kiinnostavista kokemuksista joutuu tinkimään.

Tarjouksia seuraamalla voi säästää matka- ja majoituskuluissa

Matka- ja majoituskuluissa säästämiseksi kannattaa seurata tarjouksia ja alennuksia suhteellisen aktiivisesti. Esimerkiksi hieman nopeammalla aikataululla varatut äkkilähdöt ovat tavallisesti normaaleja matkoja edullisempia ja niitä päivitetään matkayhtiöiden sivuille säännöllisesti.

Usein lentoyhtiöt, hotellit ja muut matkailualan yritykset tarjoavatkin erilaisia alennuksia ja etuja, joiden avulla voi saada huomattavia säästöjä. Kannattaa myös tutustua erilaisiin pakettimatkoihin, jotka yleensä sisältävät lennot, majoituksen ja mahdollisesti myös muita palveluita edulliseen yhteishintaan.

Matkojen suunnittelussa on tarkoituksenmukaista ottaa huomioon myös aikataulut. Jos haluaa viettää pidemmän ajan ulkomailla, lennot ja majoitus kannattaa varata etukäteen saadakseen parhaat mahdolliset hinnat. Riippuukin omista tarpeista, onko järkevää varata kaikki jo todella hyvissä ajoin vai suosia mieluummin tarjoushintaisia äkkilähtöjä.

Matkakustannusten budjetointi

Matkakustannusten budjetointi

Matkakustannusten budjetointi on tärkeä osa matkan suunnittelua. Aivan ensimmäisenä tulisi selvittää, kuinka paljon on halukas käyttämään rahaa matkaan ja huomioida laskelmassa kaikki mahdolliset menot. Tämän jälkeen voi alkaa etsimään halpoja lentoja ja majoituksia, jotka istuvat laskettuun budjettiin niin, että matkalle jää myös riittävästi käyttörahaa muiden kustannusten kattamiseen.

Budjetissa pitää huomioida myös kohteessa tapahtuva liikkuminen. Kannattaa pohtia, onko tarpeellista vuokrata matkan ajaksi auto paikalliselta yritykseltä, vai onko kohteessa hyvä julkinen liikenne, jota voi hyödyntää kävelemisen lisäksi. Jos mahdollista, hotellissa asumisen sijaan voi myös vuokrata Airbnb-asunnon, joka tarjoaa usein edullisempia majoitusratkaisuja. Muita edullisia vaihtoehtoja ovat hieman seikkailunhaluisemmalle matkalaiselle hostellit, joissa huone jaetaan muiden matkalaisten kanssa.

Matkakustannusten budjetointiin kannattaa panostaa myös ruoan suhteen. Mikäli majoituksessa on mahdollisuus laittaa ruokaa, yksi vaihtoehto on syödä ravintoloissa vain illallinen ja ostaa ruokatarpeet paikallisilta markkinoilta tai supermarketeista ja kokata muut ateriat itse. Myös ilmaisia nähtävyyksiä ja tapahtumia, joita löytyy usein turistikohteista, voi olla hauska hyödyntää.

Edullinen matkakohde

Edullisia matkakohteita punnitessa juuri kotimaan matkailu saattaa olla se halvin vaihtoehto, joka herkästi unohtuu monelta. Suomen hintataso ei toki ole sieltä edullisimmasta päästä, mutta matkakuluissa voi kotimaan rajojen sisällä pysytellessä säästää paljonkin. Matkustaessa voi suosia julkisia kulkuneuvoja tai lentää maan sisällä, jolloin tietysti kannattaa hyödyntää mahdolliset äkkilähdöt ja muut lentotarjoukset.

Matkakohteiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon budjetti ja aikataulu. Jos haluaa matkustaa edullisesti myös Suomen ulkopuolelle, kannattaa suunnata Euroopan alueelle. Monet Euroopan maat tarjoavat edullisesti hyviä majoitus- ja ruokailuvaihtoehtoja.

Paikallisen julkisen liikenteen käyttö on yleensä edullista ja helppoa. Matkaa suunnitellessa on hyvä pitää mielessä, että joissakin maissa voi olla vaikeampi löytää edullisia majoituksia tai ruokailuvaihtoehtoja. Jos haluaa matkustaa edullisesti, tulisi mahdollisia matkakohteita tutkia etukäteen ja vertailla erilaisia vaihtoehtoja. Myös paikallisten palvelujen kuten Airbnb:n tai hostellien kanssa voi yrittää tehdä sopimusta – niistä saattaa toisinaan saada todella hyviäkin tarjouksia.

Yhteenveto

Moni meistä haluaa matkustaa ja kokea matkoillaan myös paljon uutta, mutta hinta saattaa olla joskus haaste. Keinoja budjettimatkustamiseen on paljon ja kaiken keskiössä on tarkka budjetointi sekä eri yhtiöiden tarjoukset, äkkilähdöt ja pakettimatkat.

KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll