LomarengasLomarengas

RePack – Pakettien hyödyntämistä fiksusti

Elämässä riittää monia iloja ja yksi niistä on tietenkin pakettien lähettäminen ja saaminen. Nettitilaukset ovat yleistyneet ja moni tilaakin nykyään netistä kaikkea aina ruuasta vaatteisiin. Vaikka moni saattaakin miettiä vastuullisuutta tuotteita valittaessa, ei mielessä aina ehkä käy pakkausmateriaalien tai kuljetuksen ympäristöystävällisyys. Siihenkin on onneksi olemassa ratkaisu nimeltä RePack, joka innovatiivinen tapa lähettää ja vastaanottaa paketteja verkkokaupoista.

Artikkeli jatkuu alla
Näissä verkkokaupoissa on käytössä RePack!
RePack pakkaus
Artikkeli jatkuu...

Miksi RePack?

Tilastojen mukaan vain noin 9% tuotetusta muovista on kierrätetty. Noin 12% on hävitetty polttamalla ja peräti 79% on päätynyt kaatopaikoille tai luontoon. Tänäkin päivänä jopa 50% muovista on kertakäyttöön suunniteltua pakkausmateriaalia. Jokainen voi päätellä tästä, ettei kyseessä ole luonnon kannalta mikään hyvä idea.

Kierrätys on osaltaan auttanut tätä ongelmaa ja moni tuoteryhmä onkin ryhtynyt suosimaan vain kierrätettyä muovia. Toinen iso askel muutokseen on Suomessa kehitetty RePack.

Kyseessä on pakkaustuote, jota voidaan käyttää uudelleen. Näin vähennetään kertakäyttöisiä pakkaustuotteita ja vähennetään syntyvän jätteen määrää! Lue alta miten se toimii käytännössä.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Miten RePack toimii?

RePack toiminta

RePack pakkaus on kaikessa yksinkertaisuudessaan siis uudelleenkäytettävä toimituspakkaus. Yhtä pakettia on mahdollista käyttää kymmeniä kertoja, joten pakkausmateriaalijäte vähenee kertaheitolla.

Plan B From Outer Space Oy on suomalainen yritys, jonka juuret juontavat vuoteen 2011. Yritys on hiljalleen lisännyt toimintaansa muun muassa Euroopassa ja vuonna 2020 yritys aloitti toiminnan myös Pohjois-Amerikassa. Yritys on myös saanut 1,8 miljoonaa euroa EU:n rahoitusta hankkeelle.

Vuosien varrella RePack on onnistunut voittamaan useita palkintoja, joiden joukossa on ollut niin design-palkintoja, että ympäristöystävällisyyden johdosta myönnettyjä palkintoja.

Pakkauksen käyttäminen on varsin helppoa ja sitä tarjoaa vaihtoehdoksi jo varsin moni yritys. Kun teet tilausta esimerkiksi netissä, voit valita RePack pakkauksen. Tuotteet toimitetaan tiettyä toimitusmaksua vastaan RePack pakkauksessa. Kun olet avannut ja tyhjentänyt pakettisi, sinun tulee vain taiteilla pakkaus ohjeiden mukaan ja tiputtaa lähimpään postilaatikkoon.

Esimerkiksi Finlayson ottaa paketit takaisin myös myymälöissä!

RePack tuotteita on lisäksi saatavilla eri kokoisina, joten tuote soveltuu hyvin erikokoisten pakettien lähettelyyn. Itse pakkaus on valmistettu kierrätetystä polypropeenista. Materiaali kestää kaikenlaista, muun muassa vettä, joten sinun ei tarvitse pelätä, että tuotteet paketin sisällä kärsisivät.

Nämä yhteistyö verkkokauppamme käyttävät RePack pakkauksia.

Miten Repackia voi käyttää?

Kuinka monikäyttöisen pakkaustuotteen käyttäminen sitten onnistuu? Kyseessä on kuluttajan kannalta varsin yksinkertainen prosessi.

Paketin elinkaari on seuraavanlainen:

  • RePack valmistaa paketin ja toimittaa niitä yritykselle sopimuksen mukaan.
  • Asiakas voi valita paketin käytön verkkokaupan ostoskorissa.
  • Valitsemasi ostokset lähetetään sinulle RePack paketissa.
  • Tyhjennä paketti ostamistasi tavaroista.
  • Noudata paketin palautusohjeita ja taittele paketti ohjeiden mukaan.
  • Käännä palautuslappu esille ja tiputa paketti lähimpään postilaatikkoon (moni yritys ottaa tuotteen myös takaisin liikkeissä).
  • Paketti palautuu RePackille, joka puhdistaa pakkauksen ja palauttaa sen jälleen yrityksen käyttöön.

Palautus on siis todella helppoa ja yksinkertaista, eikä siitä koidu kuluttajalle mitään lisäkustannuksia.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

Maksaako RePackin käyttäminen ylimääräistä?

Kuluttajalle RePack ei usein ole juurikaan kalliimpi vaihtoehto. Esimerkiksi RePack Matkahuolto-pakettina maksaa 5,50 euroa, monen nettitilauksen lähetyshinta näyttää olevan noin 3,50 euron luokkaa.

Lisäksi RePackia tarjoavat yritykset antavat yleensä paketin valinneille hieman ekstraa. Esimerkiksi Matkahuolto tarjoaa euron alennuskoodin, kun palautat käyttämäsi pakkauksen. Samantyylisiä kampanjoita on monella muullakin yrityksellä. Finlayson tarjoaa RePack voucherin, jonka avulla sinun on mahdollista nauttia pienestä alennuksesta seuraavasta tilauksestasi.

Kannattaa muuten huomioida, että RePackin palauttaminen suoraan Finlaysonille voi poikia suuremman alennuksen, kuin jos palautat paketin postiin.

Kyseessä on siis varsin erinomainen keino säästää luontoa paketteja lähetellessä ja netistä tilattaessa. RePack onkin yksi hyvä esimerkki vastuullisesta yrityksestä ja kuluttajana kannattaa harkita sen käyttämistä silloin, kun se on mahdollista.

Matkapojat

Tutustu Matkapoikien kotimaan matkoihin ja löydä risteilytarjouksia!

Tutustu matkoihin

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll