LomarengasLomarengas

Suomen luonnonsuojeluliitto – Tutustu järjestöön ja sen toimintaan

Suomen luonnonsuojeluliitto eli SLL on voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö, joka on toiminut jo vuodesta 1938, näin ollen Suomen vanhin ja vaikuttavin ympäristöjärjestö.

Suomen Luonnonsuojeluliitolla on nykyisin jo noin 160 paikallisyhdistystä sekä tuhansia aktiiveja ja vapaaehtoisia ympäri maata. Luonnonsuojeluliitolla on myös oma nuorisojärjestö nimeltä Luonto-Liitto.

Luonnonsuojeluliiton toiminta on koko maan kattavaa ja sen toiminta on avointa kaikille luonnosta ja ympäristöstä kiinnostuneille.

Artikkeli jatkuu...

Luonnonsuojeluliitto ja sen toiminta

Luonnonsuojeluliiton toiminta

Suomen Luonnonsuojeluliitto on valtakunnallinen kansalaisjärjestö, jonka tarkoituksena on vaalia Suomen luonnon monimuotoisuutta, kestäviä elintapoja, ympäristönsuojelua ja kulttuuriperintöä.

Luonnonsuojeluliittoon kuuluu jo 30 000 jäsentä ja sen toimintaa tukevat myös monet yritykset ja yhdistykset, ml. meidän sivustomme 500 € vuosimaksulla, josta voit lukea lisää Vastuullisuus-sivultamme.

Suomen luonnonsuojeluliiton tärkeimpiä arvoja sen toiminnassa ovat:

  • Luonnon kunnioittaminen
  • Palauttaa luonnon monimuotoisuus
  • Kasvattaa ihmisten tietoisuutta luonnosta
  • Ihmisen luontosuhteen säilyttäminen ja vahvistaminen
  • Terveellisen, turvallisen ja viihtyisän elinympäristön vaaliminen
  • Avoimuus ja demokraattinen päätöksenteko

Luonnonsuojeluliiton keskustoimisto sijaitsee Helsingissä työllistäen noin 30 henkeä. Luonnonsuojeluliitto pitää sisällään 15 luonnonsuojelupiiriä ja paikallisyhdistyksiä liitolla on noin 160.

Luonto-Liitto on Luonnonsuojeluliiton nuorisojärjestö, joka keskittyy lasten ja nuorten omaehtoiseen ympäristötoimintaan.

Tiesitkö, että myös EKOenergia-merkki on Suomen luonnonsuojeluliiton perustama?

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Suomen luonnonsuojeluliiton tuloksellinen toiminta

Järjestön toiminta pohjautuu vapaaehtoisten sekä palkattujen työntekijöiden panokseen. Palkatut työntekijät tekevät käytännössä valtakunnallisten kampanjoiden organisointityötä ja vaikuttavat poliittiseen päätöksentekoon, kun taas vapaaehtoiset keskittyvät käytännön suojelutyöhön paikallisissa luonnonsuojeluyhdistyksissä sekä alueellisissa piireissä.

Luonnonsuojeluliitto järjestää myös mielenilmauksia toimintansa tueksi saadakseen lisää näkyvyyttä mediassa, kuten esimerkiksi ilmastomielenosoitus.

Suomen luonto osana Luonnonsuojeluliiton toimintaa

Suomen luonto - Suojelu

Suomen Luonnonsuojeluliitto tukee Suomen luontoa monipuolisesti ja vuosikymmenten saatossa järjestö on kasvanut pienestä ryhmästä yhdeksi Suomen vaikuttavimmista järjestöistä.

Luonnonsuojeluliitto keskittyy Suomen luonnonsuojeluun monilla osa-alueilla sekä tekee myös kansainvälistä yhteistyötä eri maiden kanssa.

1. Metsät

Luonnonsuojeluliitto pitää huolen suomalaisille rakkaista metsistä ja pyrkii toiminnallaan säilyttämään maamme metsät elinvoimaisina myös tuleville sukupolville.

2. Suot

Luonnonsuojeluliitto pyrkii turvaamaan Suomen suot, sillä ne ovat iso osa kamppailussa ilmastonmuutosta vastaan.

3. Saimaannorpat

Saimaannorppien suojelu on Luonnonsuojeluliitolle tärkeää, sillä laji on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Aktiivisen suojelutyön voimin laji pystytään vielä pelastamaan.

Suomen Luonnonsuojeluliitto logo pitää myös sisällään Saimaannorpan kuvan.

Naantali Spa

Suomen paras hotelli vuosina 2019 & 2020! Upea kylpylähotelli Naantalissa meren rannalla.

Katso tarjoukset

4. Suomen vedet

Elämän perusedellytyksiin kuuluu kaikille puhdas vesi, jonka puolesta Suomen Luonnonsuojeluliitto tekee aktiivista työtä. Luonnonsuojeluliitto pyrkii toiminnallaan pitämään Itämeren sekä Suomen sisävedet puhtaina.

5. Kaivokset

Kaivostoiminta lisääntyy koko ajan huomattavasti, joten Suomen Luonnonsuojeluliitto tekee aktiivisesti töitä kaivostoiminnan ekologisen ja sosiaalisen kestävyyden puolesta.

6. Ilmasto

Luonnonsuojeluliitto on asettanut tavoitteeksi vähentää Suomen kulutusta ja päästöjä. Järjestö edistää toiminnallaan tehokasta ilmastopolitiikkaa turvatakseen luontomme hyvinvoinnin.

7. Laki ja politiikka

Suomen luonnonsuojelun tuki ulottuu myös lainsäädäntöön. Luonnonsuojeluliitto osallistuu aktiivisesti lainsäädännön kehittämiseen ja ympäristöhallinnan puolustamiseen.

8. Kestävä elämäntapa

Suuria haasteita tuovat tällä hetkellä luonnonvarojen liikakulutus ja ilmastonmuutos. Luonnonsuojeluliitto pyrkii näyttämään jokaiselle kansalaiselle esimerkkiä kohti kestävämpiä elämäntapoja, jokainen voi omilla valinnoillaan auttaa yhteiskuntaamme taistelussa ilmastonmuutosta vastaan.

9. Luonnonhoito

Luonnonsuojeluliitto pyrkii torjumaan ihmisten luonnolle aiheuttamia haittoja luonnonhoidon avulla. Esimerkiksi perinnemaisemien hoito ja vieraslajien torjunta kuuluu Luonnonsuojeluliiton luonnonhoidon piiriin.

10. Kansainvälinen yhteistyö

Suomen Luonnonsuojeluliiton kansainvälisen yhteistyön tavoitteena on ympäristönsuojelu sekä inhimillisen kehityksen tukeminen.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Lähde mukaan Suomen Luonnonsuojeluliiton toimintaan

Lähde mukaan Suomen Luonnonsuojeluliiton toimintaan

Suomen Luonnonsuojeluliitto tarjoaa paljon mahdollisuuksia vaikuttaa ja kuka vaan voi lähteä järjestön toimintaan mukaan.

Erilaisia tapoja vaikuttaa Suomen luontoon SLL:n kautta:

  • Talkootoiminta
  • Ryhtymällä aktiiviksi tai vapaaehtoiseksi
  • Osallistumalla mielenilmauksiin
  • Nuorisojärjestö Luonto-Liitto

Luonnonsuojeluliiton verkkokauppa tarjoaa myös paljon luontoaiheisia tuotteita ja Suomen luonto -lehden voitot menevät luonnonsuojelutyöhön.

Suomen luonnonsuojeluliiton sinnikkäällä ja periksiantamattomalla työllä saatiin Suomeen myös perustettua ympäristöministeriö vuonna 1983.

Luonnonsuojeluliitto tekee edelleen aktiivista työtä ympäristöministeriön puolustamiseksi ja on järjestänyt myös mielenilmaisuja tukeakseen Suomen itsenäistä ympäristöhallintoa.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll