LomarengasLomarengas

Suomen talvi

Suomen talvi tietää kirpeitä pakkassäitä ja tunnelmallisia tähtitaivaita. Talvi ei todellakaan tarkoita talviunta matkailun ystäville, sillä Suomessa riittää runsaasti tekemistä myös pimeisiin ja kylmiin päiviin! 

Talvikuukaudet ovat Suomessa virallisesti joulukuu, tammikuu ja helmikuu. Suomessa talvi on virallisen määritelmän mukaan aikaa jolloin lämpötila ei kohoa nolla yläpuolelle. Kylmintä on yleensä tammikuussa ja lunta riittää koko maahan. Toki lumesta pääsee yleensä nauttimaan pisimpään Pohjois-Suomessa, jossa lunta voi riittää vielä huhtikuun loppuun asti.

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Aivan Pohjois-Lapissa pääsee lisäksi nauttimaan erikoisesta kaamoksesta. Kaamos on aikaa jolloin aurinko ei nouse ollenkaan horisontin yläpuolelle. Utsjoella kaamos alkaa marraskuun lopussa ja päättyy 17. tammikuuta, joka on ensimmäinen kerta kun aurinko nousee alkaneena vuonna! Auringoton päivä on ehdottomasti jotakin, mitä kannattaa käydä kokeilemassa elinaikanaan.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Suomen talvi kutsuu hangille

Me suomalaiset olemme suurta talviurheilukansaa ja talvilomat ovatkin parhaita juuri talvisiin harrastuksiin. Suomen talvi on upeaa aikaa lähteä hiihtelemään tunnelmallisille latureiteillä tai kokemaan laskettelun muodossa upeita rinteitä. Hiihtämään pääsee koko Suomessa ja laskettelukeskuksiakin löytyy muualtakin kuin Lapin tuntureilta. Talvella voi lisäksi kokeilla esimerkiksi pilkkimistä tai vaikkapa lumikengillä liikkumista luonnossa. 

Toki talvella on muutakin ohjelmaa sitä etsiville. Joulunalus tietää upeita joulumarkkinoita ja konsertteja. Esimerkiksi kauneimmat joululaulut ovat tapahtumia, joita voi mennä kuuntelemaan paikallisiin kirkkoihin ja konserttisaleihin. Onpa talven pakkaset myös hyvää aikaa vierailla museoissa tai seurata yhtä Suomen suosituinta urheilulajia, eli jääkiekkoa.

 

Tekemisen puutetta ei siis talvellakaan tule, olipa ilmat miten kylmät tahansa. Kannattaa siis ottaa kaikki irti Suomen ainutlaatuisesta talvesta. Suomen talvi voi olla pimeä ja kylmä, mutta se on myös uskomattoman tunnelmallinen ja kaunis!

Matkapojat

Tutustu Matkapoikien kotimaan matkoihin ja löydä risteilytarjouksia!

Tutustu matkoihin

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll