LomarengasLomarengas

Suomen syksy

Suomen syksy on täynnä väriloistoa ja tunnelmallisia, pimeneviä iltoja. Luonto ja me suomalaiset alamme syksyisin varautua tulevaan talveen. Syksyllä onkin hyvä lähteä ruskaretkelle lataamaan akkuja talven pimeyteen! 

Syksyn kuukaudet ovat Suomessa virallisesti syyskuu, lokakuu ja marraskuu. Syksyn ensimerkit alkavat näkyä Lapissa jo elokuun lopulla, kun taas etelässä syksy alkaa ja loppuu hieman myöhemmin. Virallisesti syksy määritellään yleensä aina ajankohdaksi, jolloin keskilämpötila ei enää kohoa yli +10 lämpöasteen. 

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Suomen syksy näyttäytyy luonnossa monin eri tavoin lämpötilan laskun lisäksi. Päivät lyhenevät ja auringonvaloa ei enää ole samalla tavoin kuin kesäkuukausina. Syksy on lisäksi ruska-aikaa, luonnon valmistautuessa tulevaan talveen. Tämä tarkoittaa aivan upeita värisävyjä, puiden lehtien vaihtuessa vihreästä erilaisiin keltaisen ja oranssin sävyihin.

Luonto tarjoaa muutakin iloa värien lisäksi. Esimerkiksi sienestys on syksyn suosikkipuuhaa ja löytyypä metsistä vielä monia marjojakin syksykuukausina. Syksyllä kannattaakin suunnata luontoon seuraamaan vuodenaikojen aiheuttamia muutoksia.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Suomen syksy on täynnä tunnelmaa 

Syksyllä koko maassa riittää siis runsaasti upeita lomakohteita, joissa kokea vuodenajan parhaat puolet. Monet suuntaavat esimerkiksi Lappiin retkeilemään, sillä Lapin ruska on todella taianomainen. 

Mutta syksy on oivallista aikaa myös kivaan kaupunkilomaan. Esimerkiksi sateiden osuessa kohdalla voit viihdyttää itseäsi vaikkapa museossa. Syksyllä on myös runsaasti erilaisia tapahtumia, kuten vaikkapa useiden kaupunkien järjestämät Taiteiden Yö festivaalit. Myös syksyinen Halloween-tapahtuma on alkanut kasvattamaan suosiota Suomessa ja erilaisia tapahtumia voi löytää ympäri maan.

Suomen syksy on uskomattoman kaunista aikaa. Luonnon kauniit värit antavat loistavan mahdollisuuden ladata akkuja tulevaa talvea varten. Lähde siis matkailemaan johonkin kotimaan upeaan kohteeseen ja vietä elämyksellinen syksy!

Matkapojat

Tutustu Matkapoikien kotimaan matkoihin ja löydä risteilytarjouksia!

Tutustu matkoihin
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll