LomarengasLomarengas

Suomen kevät

Suomen kevät on täynnä upeaa luontoa sekä mielenkiintoisia tapahtumia. Luonto heräilee keväällä pitkän talven jäljiltä ja lisääntynyt auringonvalo saa myös ihmiset eri tavoin liikkeelle.

Kevät on vuodenaika, jolloin moni meistä virkistyy entisestään. Aurinkoa riittää pidemmäksi aikaa ja luonto alkaa hiljalleen täyttyä erilaisista väreistä. Eläimet heräävät talven jäljiltä liikkeelle ja samaa tapahtuu meissä ihmisissäkin. Iloiset kevät kuukaudet saavat matkamietteet mieleen! 

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Suomen kevät on virallisesti maaliskuu, huhtikuu ja toukokuu. Etelässä kevät tulee aina hieman pohjoista aiemmin, eikä esimerkiksi Lapissa ole ennenkuulumatonta, jos lunta löytyy tuntureilta vielä tuokokuussakin. Lämpötilat alkavat kuitenkin kohota koko maassa, eikä lämpötila yleensä laske keväisin alle nollan asteen. Aurinkoakin riittää useammaksi tunniksi, erilaisten kasvien alkaessa kukkimaan läpi maan.

Kevät onkin loistavaa aikaa tutustua muun muassa Suomen monipuoliseen luontoon. Varsinkin etelän kansallispuistot tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia bongata esimerkiksi ihania paluumuuttajalintuja. Lisäksi sulavat vesistöt kutsuvat kesäisin kalastamaan ja viettämään aikaa rannikolla. 

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Suomen kevät on täynnä tapahtumia

Kevät on oivallista matkustamisaikaa myös tapahtumien puolesta. Pääsiäinen on tärkeä kevään juhla ja monet kaupungit järjestävät kivoja pääsiäistapahtumia konserteista erilaisiin näytelmiin. Lisäksi monet suositut huvipuistot avaavat ovensa aivan kevään lopussa, joten keväälle voi suunnitella jo hauskaa lomaa perheen kesken vaikkapa Tykkimäelle tai Linnanmäelle! 

Kevätaurinko tuo muitakin erilaisia tapahtumia ilmoille niin urheilusta kulttuuritapahtumiin. Suomen kevät tietää esimerkiksi jalkapallo- ja pesäpallokauden avausta ja monet kesäteatteritkin saattavat aloittaa näytökset jo toukokuussa. Artistit suuntaavat monesti jo ulkoilmakonsertteihin ja keikkatahti kiihtyy usein muutenkin juuri keväällä.

Suomen kevät onkin upeaa matkailuaikaa myös luontoon. Luonnon herääminen talviunilta antaa silloin runsaasti mahdollisuuksia rentoutua, kun taas erilaiset tapahtumat virittelevät tunnelmaa tulevaa kesää varten.

Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll