LomarengasLomarengas

Suomen kesä

Suomen kesä on monelle maamme paras vuodenaika. Päivät ovat silloin pisimmillään, ilmat lämpimät ja koko maa on verraten iloisella tuulella. Kesä onkin suosituinta matkailuaikaa koko maassa!

Kesän alkua merkkaa yleensä koulujen loppuminen ja virallisesti Suomen kesäkuukausiksi lasketaankin aika toukokuun lopulta aina elokuun loppuun. Kesä saapuu lämpötilojensa puolesta aina ensin etelään ja Lapissa elokuu alkaa olla jo verraten varsin viileää aikaa. Tunnettu sanonta sanoo Suomen kesän olevan kaunis ja lyhyt – siihen voisi vielä lisätä, että kesä on lyhyydestään huolimatta tapahtumia täynnä!

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Suomen kesä on täynnä festareita ja teatteria

Mitä kesällä sitten kannattaa Suomessa tehdä ja kokea? Tekemistä riittää useampaankin lomaan ja koko maassa tapahtuu runsaasti. Viihdykettä riittää ihan kaikenlaisille matkaajille, sillä valinnanvaraa on runsaasti.

Todellista kesän lomaromantiikkaa tarjoavat tietenkin Suomen upeat kesäteatterit, joita löytyy lähes jokaisesta kunnasta. Kesäteatterit tarjoavat todella laadukasta ohjelmaa, aina ammattinäyttelijöiden esityksistä harrasteteattereiden näytöksiin. Lisäksi Suomesta löytyy tanssilavoja, joissa voi käydä nauttimassa menneen ajan kesätunnelmaa.

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Kesä on lisäksi erilaisten festareiden kulta-aikaa. Niitä riittää ympäri Suomea ja monen eri musiikkityylin ystäville. Suomessa pääsee niin rokki- että rapmusiikin tapahtumiin. Kesän suosikkijuhla on tietenkin juhannus, jolloin tekemistä riittää koko maassa erilaisten tapahtumien muodossa.

Lapsiperheet ja lapsenmieliset taas saavat kesäkuukaudet kulumaan esimerkiksi huvipuistoissa. Mukavia kohteita löytyy Muumimaailmasta Särkänniemeen. Löydät täältä Suomen huvipuistot.

Nauti yöttömistä öistä

Suomen kesä on parasta aikaa luonnon keskellä. Kesällä suunnataankin mökille ja saaristoon nauttimaan veden liplatuksesta. Tähän päälle vielä marjastus ja erilaiset aktiiviharrastukset retkeilystä golfiin ja lomaohjelma on valmis.

Kesä on Suomessa sen verran ihana, ettei todellakaan kannata lähteä etsimään rentoutusta muualle. Kaunis suomalainen luonto on kesällä parhaimmillaan ja koko maassa vallitsee hyvä ja virkeä mieli!

Matkapojat

Tutustu Matkapoikien kotimaan matkoihin ja löydä risteilytarjouksia!

Tutustu matkoihin
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll