LomarengasLomarengas

Suomen museot

Suomen museot tutustuttavat vierailijan lukuisiin eri aiheisiin ja asioihin. Suomesta löytyy yli tuhat museota, joten olitpa lomalla sitten Lapissa tai pääkaupunkiseudulla, löydät taatusti mielenkiintoisen museon viihdyttämään vierailuasi! 

Museot ovat erinomainen keino tutustua lähialueen kulttuuriin ja historiaan. Monet Suomen museot ovatkin juuri paikallisia maakuntamuseoita, jotka ovat usein auki vain kesäkuukausina. Niissä kerrotaan alueen historiasta sekä siitä, kuinka pienissä kylissä asuttuun vuosikymmeniä sitten.

Toki ympäri maan löytyy myös kattavasti läpi vuoden auki olevia museoita. Museoiden joukossa on niin erilaisiin ammatteihin ja aloihin keskittyviä museoita, taidemuseoita, että sitten yleisistä alueen tai Suomen historiasta kertovia museoita. 

Artikkeli jatkuu alla
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
Artikkeli jatkuu...

Tunnetuimpien ja suosituimpien museoiden joukosta löytyvät muun Helsingin Ateneum taidemuseo, Suomen kansallismuseo sekä Tampereelta löytyvä museokeskus Vapriikki. Vapriikista löytyy muun muassa Posti- ja Poliisimuseo.

Suomen museot viihdyttävät niin aikuisia, että lapsia. Erilaisia lelumuseoita löytyy muun muassa Espoosta ja Helsingistä Suomenlinnasta. Voit lisäksi tutustua Suomen linnojen historiaan linnamuseoissa niin Turun että Hämeen linnassa.

Jos taas haluat tutustua tarkemmin esimerkiksi Suomen rikkaaseen luontoon, kannattaa vierailuun ottaa vaikkapa kansallispuistojen yhteydessä olevat museo- ja tiedekeskukset. Niistä löytyy runsaasti tietoa eri alueiden vaiherikkaasta historiasta kasvillisuuden ja eläinten osalta.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Vinkit museovierailuun

Museoista löytyy netistä runsaasti tietoa ja eri museoiden aukioloajat on aina hyvä varmistaa ennen lomaa. Kuten mainittua, monet museot ovat avoinna vain kesäkuukausina, joten kannattaa tutkia lähialueen museoita tarkasti kesän maakuntamatkailun aikana. 

Moniin Suomen museoihin on pieni pääsymaksu, jonka avulla tuetaan museoiden toimintaa. Pääsymaksut ovat usein vain muutamia euroja. 

Suomen museot ovat täynnä mielenkiintoista tietoa ja ihastuttavia elämyksiä. Ota siis lomapaikan museot kohdelistaan lomaa suunniteltaessa!

Matkapojat

Tutustu Matkapoikien kotimaan matkoihin ja löydä risteilytarjouksia!

Tutustu matkoihin
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll