LomarengasLomarengas

Rokuan kansallispuisto – koe upeat jäkäläkankaat ja mäntymetsät

Rokuan kansallispuistoSuomen kansallispuistot ovat retkeilijän paratiiseja, joista yksi löytyy Pohjois-Pohjanmaalta, Muhoksen, Utajärven ja Vaalan kuntien alueelta. Rokuan kansallispuiston harjumaisemat maisemat tarjoavat mielenkiintoisia patikointireittejä sekä erinomaisia luontonähtävyyksiä!

Rokuan kansallispuisto perustettiin vuonna 1956, jonka alueelta löytyy runsaasti luonnontilassa olevia jäkäläkankaita sekä erikoisia geologisia piirteitä, joita haluttiin suojella.

Kansallispuisto onkin Suomen tärkeimpiä karukkokankaiden suojelualueita.

Lisäksi Rokuan supat, eli jääkauden synnyttämät painanteet, ovat erinomaisia nähtävyyksiä. Kauniin kansallispuiston pinta-ala on 15 neliökilometriä, joten kyseessä on mukavan kokoinen puisto retkeilyyn ja sopii varsin hyvin myös vähemmän kokemusta omaaville.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Rokuan kansallispuiston reitit

Rokuan kansallispuiston reitit

Rokuan kansallispuiston reitit kattavat kokonaisuudessaan peräti 57 kilometrin verran polkuja ja erilaisia reittejä, joiden joukosta löytyy sopiva vaihtoehto kaikentasoisille retkeilijöille. Kansallispuistoon voi siis huoletta suunnata koko perheen voimin ja lähteä lasten kanssa vaeltamaan.

Tässä muutama erinomainen esimerkki Rokuan kansallispuiston reiteistä:

 • 2,5 kilometrin Harjunpolku, joka on helppo vaativuustasoltaan ja reitin kiertämiseen kuluu noin tunti.
 • 8 kilometrin Rokuansydän, joka on keskivaativa reitti ja kulkee osittain rengasreittinä. Kiertämiseen kuluu noin 2-3 tuntia.
 • 19 kilometrin Rokuan Keisarinkierros, jonka kulkee 1-2 päivässä. Reitin varrella on jonkin verran korkeuseroja sekä vaikeakulkuista maastoa.

Voit lisäksi tehdä pidemmän patikkaretken Oulujokilaakson Tervareitistön muodossa. Kyseessä on 100 kilometrin pituinen reitti, joka kulkee Oulojokivaratta Utajärven ja Muhoksen kautta aina Oulun Sankivaaraan.

Mikäli haluat vaihtelua luonnossa liikkumiseen, voit myös suunnata Rokuan kansallispuistoon pyörällä. Alueelta löytyy maastopyöräreitti, joka on merkitty maastoon ruskeilla maastopyöräsymboleilla sekä keltaisilla maalimerkeillä.

Rokuan kansallispuisto talvella tarjoaa myös hoidetut ladut, joten pääset hiihtämään näissä upeissa kansallismaisemissa. Rokuan kansalliset hiihdot järjestetään yleensä myös alueen kauniissa maisemissa!

Kaikki Rokuan kansallispuiston reitit on merkitty varsin selkeästi. Löydät Rokuan kansallispuiston kartat kätevästi myös netistä.

Scandic

Löydä ajankohtaiset tarjoukset Scandicin hotelleihin ja majoitu edullisemmin!

Katso tarjoukset

Rokuan kansallispuiston palvelut

Rokuan kansallispuiston palvelut varmistavat, että vierailu kohteessa on rentouttava ja mukava. Asiakaspalvelua ja opastusta on saatavilla Liminganlahden luontokeskuksesta, josta löydät tietoa muun muassa reiteistä.

Luonnossa onnistuu hyvin retkieväiden valmistaminen.

Rokuan kansallispuiston tulentekopaikat ja kodat löytyy seuraavista kohteista:

 • Kirvesjärvi
 • Saarinen
 • Pitkäjärvi
 • Rokuanjärvi
 • Palovartijan maja
 • Pookin paussin päivätupa

Erillisiä vesipisteitä ei maastossa ole, eikä Rokuanjärven vettä suositella juomavedeksi. Ota siis omat vesipullot mukaan, kun lähdet liikkumaan luonnossa.

Käymälät löytyy Kirvesjärven, Saarisen ja Rokuanjärven kotien sekä Pitkäjärven telttailualueen ja kodan, että Pookivaaran palovartijan tuvan yhteydestä.

Artikkeli jatkuu...

Rokuan kansallispuiston majoitus

Rokua Health & Spa

Yöpyminen Rokuan kansallispuistossa onnistuu monipuolisesti. Rokuan kansallispuistossa telttailu on sallittua Pitkäjärven, Rokuanjärven ja Pookivaaran taukopaikoilla.

Telttailua suositellaan valmiiksi kuluneilla kohdilla, sillä puiston maasto on erittäin herkkää kulumiselle.

Lähiseudulta löytyy majoitusta lisäksi vuokramökeissä, että hotelleissa. Esimerkiksi Rokua Health & Spa hotelli on suosittu valinta majapaikaksi.

Hotellin pihalta pääsee kätevästi lähtemään monille suosituille reiteille.

Katso täältä mitä muuta Rokuan majoitus tarjoaa.

Paras aika lähteä Rokuan kansallispuistoon

Rokuan kansallispuisto soveltuu retkeilyyn läpi vuoden. Voit siis lähteä ihastelemaan kaunista luontoa kesäisin tai esimerkiksi nauttimaan Rokuan kansallispuiston ruskasta syksyllä.

Rokuan kansallispuisto talvella on erittäin kiva kokea hiihtäen ja voit nauttia lämmittävää nuotikahvia esimerkiksi kotien tulentekopaikoilla. Latujen kunnossapidon voi tarkistaa etukäteen esimerkiksi Fluent-sivuilta.

Lomarengas

Laatutarkastetut vuokramökit ja loma-asunnot Suomen kattavimmasta valikoimasta

Etsi mökkejä

Rokuan kansallispuiston osoite

Rokuan kansallispuiston sijainti on Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa, aivan tie 22:n eteläpuolella. Kansallispuiston retkeilyreiteillä lähdetään Pitkäjärven, Pookin tai Jaakonjärvien pysäköintialueilta.

Pidä kuitenkin mielessä, että kansallispuiston pysäköintialueet eivät ole avoinna talvella.

Reiteillä pääsee kätevästi myös Rokua Health & Span, Rokuanhovi hotellin tai Rokuan leirintäkeskuksen piha-alueelta.

Tässä vielä tärkeimmät osoitteet ja koordinaatit, jotta voit suunnata Rokuan kansallispuistoon:

 • Pitkäjärven pysäköintialue: N 64.54879 E 26.49744
 • Pookivaaran pysäköintialue: N 64.57084 E 26.48992
 • Rokua Health & Spa: Kuntoraitti 2, Rokua
 • Hotelli Rokuanhovi: Jaakonjärventie 43, Rokua

Rokuan kansallispuisto tarjoaa erinomaiset puitteet retkeilyyn, joten ei muuta kuin suunnittelemaan rentouttavaa patikkaretkeä upeisiin maisemiin!

Tutustu myös muihin Suomen kansallispuistoihin.

Rokuan kansallispuisto kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll