LomarengasLomarengas

Repoveden kansallispuisto – jylhiä kallioita ja upeita maisemia Kouvolan lähellä

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Kaakkois-Suomesta löytyy erinomainen Repoveden kansallispuisto. Vuonna 2003 perustettu puisto tarjoaa sopivasti retkeilymahdollisuuksia monipuoliseen liikkumiseen.

Metsäinen kansallispuisto on täynnä jylhiä maisemia ja kauniita kallioita pieniin pysähdyksiin kauniin luonnon keskellä, joihin voit tutustua alempana lisää.

Artikkeli jatkuu...

Repoveden kansallispuiston reitit

Repoveden kansallispuiston reitit

Repoveden kansallispuiston reitit tarjoavat yli 40 kilometrin verran retkeilyreittejä. Voit tulla puistoon vain pienille kävelyretkillä tai useamman päivän vaelluksille.

Repoveden kansallispuisto on varsin mäkinen ja kallioinen, joten monet reitit ovat fyysisesti varsin vaativia. Helpompiakin reittejä kyllä löytyy.

Tässä muutamia erinomaisia reittejä Repoveden kansallispuistossa:

 • Helppo 700 metrin mittainen Lapinsalmen sillan reitti
 • Helpohko 1,7 kilometrin Määkijän reitti
 • Suosittu 3,5 kilometrin Ketunlenkin rengasreitti
 • Hieman vaativampi 4,3 kilometrin Korpinkierros
 • 26 kilometrin pituinen Kaakkurinkierros, jonka voi patikoida 2-4 päivässä tai jos olet kokenut retkeilijä, niin miksei päivässäkin

Voit kiertää monet reitit Repoveden kansallispuistossa talvellakin. Lumikengillä pääsee katsastamaan alueen kallioita ihan uudella tavalla.

Hoidettua latuverkostoa ei Repoveden kansallispuistosta löydy. Lähin hiihtolatu löytyy noin tunnin ajomatkan päästä Orilammen lomakeskukselta.

Repoveden kansallispuiston kartta löytyy esimerkiksi Kouvolan kaupungin sivuilta tai alta linkin kautta Metsähallituksen sivuilta. Kartasta löytyy esimerkiksi kaikki reittien varrella olevat taukopaikat.

Jos lähdet pidemmällä patikkaretkelle, kannattaa reittiin aina tutustua hieman etukäteen juuri karttojen avulla.

Löydät Repoveden kansallispuiston kartan täältä: https://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp/Esitteet/repovesifin.pdf

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Repoveden kansallispuiston palvelut

Repovedeltä löytyy runsaasti palveluita varmistamaan onnistunut patikkaretki. Olitpa liikkeellä sitten vain lyhyen kävelyretken muodossa tai suuntaamassa yön yli kestävälle retkelle, tässä tietoa alueen palveluista.

Repoveden kansallispuiston majoitus

Repoveden kansallispuiston majoitus

Kuva: Tervarumpu.fi

Yöpyminen Repoveden kansallispuistossa onnistuu alueen tulentekopaikkojen läheisyydessä telttaillen sekä muissa majoituksissa.

Telttailu Repoveden kansallispuistossa on luvallista muun muassa näiden tulentekopaikkojen yhteydessä:

 • Karhulahti
 • Olhava
 • Sukeltajaniemi
 • Katajajärvi
 • Talas
 • Kuutti

Kaikilta telttapaikoilta löytyy nuotiokehä, puuvaja sekä käymälä. Pidempiaikaiseen majoittumiseen löytyy Orilammen lomakeskus, joka on suhteellisen lähellä kansallispuistoa.

Lisäksi Repoveden kansallispuistossa majoittuminen on mahdollista varattavissa mökeissä. Varauskohteita on muun muassa Tolosen talo sekä useita hirsikoteja, kuten Karhunlahden kota, Lojukosken kota sekä Määkijän kota.

Lisätietoa Repoveden kansallispuiston mökeistä ja vuokrakohteista löydät virallisilta nettisivuilta.

Voit varata majoituksen ja lukea lisää tietoa täältä: https://tervarumpu.fi/fi_FI/repovesi/majoittuminen-repovedella

Artikkeli jatkuu alla
Scandinavian OutdoorScandinavian Outdoor
Artikkeli jatkuu...

Tulentekopaikat ja vesi

Repoveden kansallispuiston tulentekopaikat

Retkeillessä on tietenkin kiva nauttia retkieväitä ja Repoveden kansallispuiston upeat maisemat luovatkin erinomaiset puitteet juuri tähän.

Kansallispuistosta löytyy tulentekopaikkoja ja katoksia, joissa voi keitellä nuotiokahvit tai paistaa makkaraa. Yleensä kaikista tulentekopaikoista löytyy nuotiokehä, polttopuusuoja sekä käymälä.

Lapinsalmelta ja Kuutinkanavasta löytyy lisäksi grillikatokset, joissa tulenteko on sallittua myös metsäpalovaroituksen tai ruohikkopalovaaran aikaan.

Repoveden kansallispuiston vesi kannattaa aina keittää ennen juontia, sillä sen laatu vaihtelee alueittain. Repovedeltä löytyy lisäksi viisi kaivoa. Kaivot sijaitsevat Saarijärvellä, Olhavassa, Määkijässä, Lojukoskella ja Kuutinkanavassa.

Huomioi, että Repoveden kansallispuiston maastokohteissa ei ole jätteiden keräyspisteitä. Omat roskat tulee siis kuljettaa pois maastosta!

Tekemistä ja nähtävää Repoveden kansallispuistossa

Retkeilyn ja patikoinnin lisäksi kansallispuistossa riittää tekemistä ja nähtävää.

Repoveden kansallispuistossa uiminen on suosittua kauniilla kesäilmalla. Virallista uimarantaa kansallispuistossa ei ole, mutta pulikointi onnistuu Määkijällä, Lapinsalmen tulentekopaikan lähellä sekä Kuutinkanavalla.

Liikkumaan ei tarvitse myöskään lähteä vain kävellen. Repoveden kansallispuistossa pyöräily on helppoa esimerkiksi Kuismantietä pitkin.

Pyöräilyn reitit löytyy Repoveden kansallispuiston kartalta.

Kansallispuistoa kannattaa tulla ihastelemaan myös vesiltä käsin. Melonta ja souturetkiä voi tehdä ympäri vesistöjä.

Entäpä sitten mitä nähtävää Repovedeltä löytyy?

Hyviä nähtävyyksiä ovat muun muassa Repoveden kansallispuiston silta, joka löytyy Lapinsalmelta. Tältä uudelta Repoveden riippusillalta avautuvat upeat maisemat kansallispuistoon.

Mustalamminvuoren näkötorni tarjoaa myös huikeat maisemat.

Muinaishistoriaa voi käydä ihastelemassa Olhavanvuorella, mistä löydät vanhan kalliomaalauksen.

Artikkeli jatkuu alla
WeekendbeeWeekendbee
Artikkeli jatkuu...

Repoveden kansallispuiston sijainti

Repoveden kansallispuisto on noin 50 kilometrin päässä Kouvolasta ja paikka mielletäänkin monesti Kouvolan kansallispuistoksi. Mikkeliin on puistosta noin 75 kilometrin matka.

Repoveden kansallispuiston osoite riippuu tietenkin hieman siitä, minkä reitin haluat kulkea ja puistossa on useita pysäköintialueita, joilta reitit lähtevät.

Pääset Repoveden kansallispuistoon bussilla kesällä aina Lapinsalmelle saakka. Vuoden ympäri linjat kuljettavat noin yhdeksän kilometrin päähän Orilammelle.

Repoveden kansallispuisto on erinomainen kohde, kun kaipaat kaunista retkikohdetta!

Repoveden kansallispuisto kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll