Holiday ClubHoliday Club

Suomen kansallispuistot lumoavat kauneudellaan

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Suomen kansallispuistot tarjoavat upean mahdollisuuden tutustua maamme rikkaaseen ja kauniiseen luontoon. Kansallispuistoissa onnistuu niin lyhyiden päiväretkien teko, että pidempi patikkaretkeily. Suuntaa siis kansallispuistoon kun kaipaat rentoutusta ja raikasta ilmaa! 

Suomesta löytyy 41 kansallispuistoa, joista jokainen tarjoaa kiehtovaa tekemistä upeissa maisemissa.

Suomen uusin kansallispuisto on Sallan kansallispuisto, joka perustettiin 1.1.2022.

Puistoista löytyy niin ohjattuja reittejä, että tietenkin mahdollisuus patikoida omatoimisesti kauniissa kansallismaisemissa. Suomen kansallispuistot tarjoavat sopivasti vaihtoehtoja erilaisille luonnonkävijöille. Reittejä löytyy niin muutaman kilometrin helpoista reiteistä aina useiden kilometrien mittaisiin vaellusreitteihin. 

Kansallispuistot ovat erinomainen tapa kokea Suomen monipuolinen kasvillisuus ja luontomaisema. Pääset keskelle kaunista saaristomaisemaa esimerkiksi Tammisaaren saaristopuistossa tai Perämeren kansallispuistossa. Kauniit sisävesistöt ihastuttavat puolestaan Helvetinjärven tai Koloveden kansallispuistoissa. 

Artikkeli jatkuu...

Yksi Suomen tunnetuimpiin kansallispuistoihin lukeutuva Kolin kansallispuisto tarjoaa puolestaan upeaa vaaramaisemaa. Tunturien keskelle pääsee puolestaan ihastelemaan Lemmenjoen tai Urho Kekkosen kansallispuistoissa. 

Mikä parasta, moniin Suomen kansallispuistoihin voi tutustua läpi vuoden. Jos haluat ihastella kaunista ruskaa syksyllä tai tarkkailla luonnon heräämistä eloon keväällä voit suunnata vaikkapa Nuuksion kansallispuistoon tai Syötteen kansallispuistoon. Talvisin monet kansallispuistot tarjoavat upeita latureittejä, joissa pääset hiihtelemään elämyksellisissä maisemissa.

Artikkeli jatkuu alla
Naantali SpaNaantali Spa
Artikkeli jatkuu...

Lähde tutustumaan Suomen kansallispuistoihin 

Suomen kansallispuistot ovat ilmaisia vierailukohteita. Sinun ei siis tarvitse muuta kuin pakata tarvitsemasi retkikamppeet mukaan ja suunnata haluamaasi kansallispuistoon. Puistoista löytyy lähes aina opastettuja reittejä, joiden varrella on muun muassa:

  • Tulentekopaikkoja ja keittokatoksia eväiden nauttimiseen
  • Lintutorneja eläinten bongaamiseen
  • Teltta- ja retkeilypaikkoja yöpymiseen
  • Kuivakäymälöitä sekä jätteiden lajittelupaikkoja

Huomioi kuitenkin, että jotkin retkeilymajat ja telttapaikat voivat vaatia maksun, mutta näistä saa usein runsaasti tietoja kansallispuistojen nettisivuilta ja opastuspisteistä.

Suomen kansallispuistot ovat paras tapa tutustua maamme upeaan luontoon. Lähde rentoutumaan ja ihastelemaan kaunista kansallismaisemaa johonkin näistä upeista kansallispuistoista!

Suomen kansallispuistot kartalla

Artikkeli jatkuu alla
Laadukkaat vaellusmatkat Eurooppaan Alpeille!
Vaellusmatkat
Artikkeli jatkuu...

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll