Holiday ClubHoliday Club

Perheteltta – Näillä vinkeillä valitset teille sopivan teltan

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Retkeily koko perheen kanssa on todella mukava harrastus. Luonnossa liikkuminen on hyväksi niin fyysiselle, että henkiselle hyvinvoinnille ja lapset saavat luonnossa temmeltää, oppien samalla tärkeitä arvoja luonnonsuojelusta. Yksi retkeilyn olennaisimpia asioita on tietenkin oikeiden varusteiden valinta. Miten löytää hyvä perheteltta, jos suunnittelet pidempää patikkaretkeä?

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Paras perheteltta löytyy näillä vinkeillä

Perheteltan valintaan kannattaa käyttää hieman aikaa ja vaivaa. Huolella valittu teltta palvelee nimittäin pitkään ja tekee retkeilystä huomattavasti vaivattomampaa.

Tässä tärkeimmät seikat, jotka pitää mielessä perhetelttaa valitessa.

1. Perheteltan koko

Perheteltan koko

Tärkeintä on tietenkin miettiä tarvitsetko perheteltan 8 hengelle vai 4 hengelle. Väärän kokoinen teltta voi tehdä nukkumisesta hankalaa ja vaikeaa, joten oikean koon löytäminen on tärkeää. Monesti suositellaan noin kahta neliömetriä jokaista nukkujaa kohden.

Mutta sopivaa kokoa valittaessa on hyvä muistaa myös nämä seikat:

  • Teltassa tehdään usein muutakin kuin nukutaan ja esimerkiksi sateella haluat varmistaa, että lapsilla on tilaa leikkiä teltan sisällä ilman perhesovun rikkoutumista.
  • Tilaa tarvitsee usein myös retkivarusteiden säilyttämiseen, joten ylimääräinen tila voi tulla tarpeeseen.
  • Lapset kasvavat nopeasti, joten pienten lasten kanssa tilanpuutteen voi huomata nopeammin kuin huomaatkaan.

Jos perheeseen kuuluu 4 henkeä, voi perheteltta 6 hengelle olla parempi kuin pienempi neljän hengen teltta.

Artikkeli jatkuu alla
Naantali SpaNaantali Spa
Artikkeli jatkuu...

2. Perheteltan muoto

Perhetelttoja löytyy hieman eri muotoisina. Voit valita niin perinteisen putkiloteltan tai erikokoisiin kuutioihin jaettavan teltan.

Perhetelttaan on usein mahdollista saada myös väliseinäjakajat. Varsinkin vanhempien lasten kanssa retkeiltäessä niiden tuoma yksityisyys voi olla lapsista mukava.

Kannattaa myös pohtia sitä, haluatko telttaan katetun ”eteistilan”. Tämä voi tuoda suojaa ruoanlaittoon ulkona.

3. Teltan kokoaminen ja kuljetus

Perheteltan kokoaminen

Isompi perheteltta xxl-koossa on tietenkin aina kookkaampi kuljettaa kuin pieni perheteltta 4 hengelle. Kannattaakin kiinnittää huomiota siihen kuinka paljon tilaa teltta vie kokoon kasattuna.

Haluat varmistaa, että teltta on helppo kuljettaa esimerkiksi autossa sekä tietenkin kantaa yöpymispaikalle.

Kannattaa myös tutustua hieman teltan kokoamiseen. Varsinkin lasten kanssa retkeillessä on kiva, jos lapset voivat osallistua teltan kokoamiseen. Siksi perheteltta kannattaa valita niin, että kokoaminen ei vaadi 500 sivun pituista ohjekirjaa.

4. Teltan käyttötarkoitus

On tietysti tärkeä miettiä vielä hieman teltan käyttötarkoitusta. Tuleeko perheteltta ympärivuotiseen käyttöön vai retkeilettekö vain kesäisin? Kesäteltan materiaalilta ei tietenkään vaadita ihan samoja ominaisuuksia kuin talviteltalta.

Lisäksi tietysti on hyvä miettiä kuinka usein telttaa tulee käytettyä. Laatuun ja materiaaleihin on hyvä panostaa mitä enemmän perhetelttaa tulee käytettyä.

Mikäli haluat teltan vain kerran kesässä tehtävään retkeen, et välttämättä tarvitse ihan kalleinta ja parasta laatua olevaa telttaa.

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

5. Perheteltan hinta

Valintaan vaikuttaa tietenkin myös perheteltan hinta. Kuten yllä mainittiin, hinnan suhteen kannattaa muistaa, että laadusta on hyvä maksaa, varsinkin jos teltalle on paljon käyttöä. Ei siis kannata etsiä vain halvinta telttaa, sillä voit kohta joutua ostamaan sen uuden.

Kestävät materiaalit sekä isompi koko lisäävät aina hieman hintaa. Mutta perheteltta tarjous mahdollistaa kyllä usein edullisen teltan hankinnan. Kannattaakin ottaa tarkkailuun mahdolliset perheteltta alet esimerkiksi Matkavarusteen sivuilta.

Perheteltta kokemuksia on hyvä tutkia

Voit tutkia kokemuksia perheteltoista usein netissä ja löytää suosituksia. Tietenkin on hyvä muistaa, että sinun tarpeesi eivät aina vastaa toisen henkilön tarpeita, joten kokemukset eivät välttämättä kerro oikeaa tarinaa.

Mikäli mahdollista voit tietysti harkita myös perheteltan vuokraamista ennen ostoa. Näin voit kokeilla telttaa käytössä ja tehdä sitten päätöksen siitä, sopiiko teltta juuri teidän perheen tarpeisiin. Esimerkiksi Partioaitta vuokraa retkeilyvarusteita.

Artikkeli jatkuu alla
WeekendbeeWeekendbee
Artikkeli jatkuu...

Usein kysyttyä

Kuinka iso perheteltan tulisi olla?

Perheteltan koossa ei kannata säästellä, sillä tilantarve retkellä saattaa yllättää. Varsinkin jos on liikkeellä pienempien lasten kanssa, kannattaa ottaa valmistajan henkilömäärääkin suurempi teltta, jotta lapsilla on tilaa leikkiä.

Hyvä perheteltta usean päivän patikkaretkelle?

Usean päivän patikkaretkelle kannattaa investoida kalliimpaan laadukkaaseen telttaan, joka suojaa koko perhettä myös sateisten tai kylmempien päivien yllättäessä.

Mikä on hyvä perheteltan muoto?

Perhetelttaa ostettaessa kannattaa vähän miettiä sitä, että teltan muoto palvelee hyvin käyttäjiä. Perheteltassa eteistila ei todellakaan ole vaan hukkaneliöitä, sillä eteiseen saa hyvin kaikki tavarat teltan sisään suojaan. Lisäksi eteistila on hyvä ylimääräinen huone, jos joku perheenjäsenistä kaipaa omaa tilaa retkellä. Kannattaa siis huomioida erilaiset huvilateltat.

Miten valita helposti koottava perheteltta?

Perheteltta kannattaa olla helposti koottava, sillä näin aikaa kuluu vähemmän ja myös lapset pääsevät mukaan teltan kokoamiseen. Tämän vuoksi jo telttaa ostettaessa kannattaa etsiä miettimäsi teltan kokousvideoita, joista saat jo etukäteen selkoa siitä, kuinka vaikea kyseinen teltta on koota.

Toimiiko ul teltat perhetelttana?

UL teltta eli ultrakevyt teltta on loistava valinta kesäretkiteltaksi varsinkin perheille, sillä näin suurikin teltta on kevyt kantaa. Kannattaa vaan varmistaa, että teltta on keveydestä huolimatta tarpeeksi suuri teidän matkaseurueelle.

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas
Naantalin kylpyläNaantalin kylpylä
KotimaaTutuksi.fi iconKotimaaTutuksi.fi
KotimaaTutuksi.fi on sivusto Suomesta ja maamme upeista mahdollisuuksista. Haluamme sivuillamme tuoda esille kotimaasta löytyvät mahdollisuudet, jotta jokainen pääsee tutustumaan Suomeen kokonaisvaltaisesti.
Sll